Siirry sisältöön

Saatavilla jopa ilmaista ensilainaa, lue lisää sivuiltamme

Halvin Laina

Lainaa ilman luottotietoja – lue kuinka se on mahdollista

Onko sinulla ollut elämässäsi vastoinkäymisiä minkä johdosta olet menettänyt luottotietosi?

Maksuhäiriömerkintä saattaa vaikeuttaa huomattavasti lainan hakemista ja hyväksytyn lainapäätöksen saamista. Monet luotonantajat eivät myönnä lainaa luottotietodottomille pienentääkseen omaa riskiään.

Halvimman lainan saaminen netistä voi tällaisessa tilanteessa olla hyvinkin vaikeaa, mutta tällä sivulla käymme läpi parhaat vaihtoehdot sinulle, joka olet menettänyt luottotietosi. Älä siis menetä toivoasi vaan jatka lukemista, niin huomaat pian, että myös sinä voit saada apua hetkellisiin arjen vaikeuksiin lainan avulla.

Jos olet menettänyt luottotietosi niin paras kanava lainan hakemiselle, on laittaa hakemus rohkeasti menemään mahdollisimman monelle luotontarjoajalle. Meidän listaltamme löydät luotettavimmat ja ymmärtäväisimmät luotontarjoajat, joihin suosittelemme että otat yhteyttä.

Usein joudut selittämään luotonantajille mistä luottotietojen menetys johtuu. He näkevät tämän riskitekijänä, mutta jos sinun nykyinen taloudellinen tilanteesi on hyvä ja sinulla on vakituinen työpaikka, lainan saamiselle on hyvät mahdollisuudet.

Jos sinulla sen sijaan on kymmeniä tuhansia euroja ulosotossa etkä ole tehnyt mitään velkojen lyhentämiseksi, ovat mahdollisuudet lainan saamiselle melko huonot. Mutta tällaisessakaan tapauksessa ei kannata lannistua. Kun alat maksamaan lainoja takaisin mahdollisimman pian niin voit jo lyhyen jakson jälkeen ottaa lainanantajiin yhteyttä ja näyttää että sinulla on tarkoitus maksaa lainat takaisin. Tällaisessa tilanteessa fiksuinta voi olla yhdistelmälainan hakeminen. Saat pienennettyä kuluja ja yhden lainan hoitaminen on helpompaa kuin monen samanaikaisen lainan.

Lainaa luottotiedottomalle

 • Sosiaalinen Luototus

  Hankalassa tilanteessa voit hakea sosiaalista luototusta sosiaali ja terveysministeriöltä. Tämä luotto on nimenomaan suunniteltu kriisitilanteisiin ja velkakierteen katkaisemiseksi pienituloisille ja vähävaraisille.

 • Panttilainaamo

  Jos sinulla on arvokasta irtainta omaisuutta esim. kultakoruja tai kelloja, voit saada panttilainaamosta.

 • Lainaa Sukulaisilta

  Sukulaiset ja tuttavat tietävät usein tilanteesi paremmin kuin kukaan muu, ja ovat ymmärtäväisempiä ja luotonantajat. Olisiko sieltä saatavilla apua?

 • Sosisaalietuudet tai opintolaina

  Jos sinulla on äkillinen rahantarve niin kannattaa selvittää mahdollisuutesi saada tukea joko Kelasta tai oman kaupunkisi sosiaalineuvonnasta. Myös opintolaina ja tuet voivat olla avuksi.

Lainalaskuri

 • Ensimmäinen erä:
 • Kaikki kulut yhteensä:
 • Koron määrä yhteensä:
 • Kokonaisvelka:
Kuukausi Maksettava Lainan lyhennys Koron osuus Lainaa jäljellä

Näin Halvinlaina.fi toimii luottotiedottomille asiakkaille

Voit yrittää hakea lainaa palvelumme kautta

Me ymmärrämme kuinka vaikealta tilanteesi tuntuu. Voi olla, että olet käynyt läpi jo lukuisia lainantarjoajia ja jokaiselta on tullut kielteinen vastaus. Voi olla myös, että muualta netistä löytämäsi informaatio ei ole ollut hyödyllistä tai ainakaan auttanut sinua tilanteesi selvittämisessä millään tavoin.

Tässä artikkelissa käymme läpi jokaisen vaihtoehdon mitä sinulla on, emme pelkästään meidän sivujemme kautta, vaan myös muita vaihtoehtoja luottotiedottomalle hakijalle elämäntilanteesi parantamiseksi.

Yllä olevalla lainahaun kautta voit joka tapauksessa koittaa hakea lainaa. Sen jälkeen jos se ei onnistu voit turvautua muihin toimenpiteisiin. Näet myös alustavasti eri lainojen kustannukset, jolloin pystyt helposti valitsemaan sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Mitkä asiat vaikuttavat lainan saamiseen luottotiedottomalla?

Onko sinulla omistusasunto? Henkilön, jolla on omistusasunto on huomattavasti helpompaa saada lainaa. Voit käyttää asuntoa vakuutena lainalle, jolloin lainanantajan riski pienenee huomattavasti.

Millainen lainahistoria sinulla on? Oletko maksanut lainoja säännöllisesti vai ovatko ne olleet myöhässä tai jääneet kokonaan maksamatta? Pyrkimys lainojen hoitamiseen vähäisilläkin tuloilla auttaa sinua saamaan uusia lainoja helpommin.

Onko sinulla elätettäviä? Niin armottomalta kun se kuulostaakin niin perheellisellä voi olla vaikeuksia saada lainaa yksityisiltä luotonantajilta. Lainanantajat voivat ajatella, että kulusi ovat liian suuret ja lainan myöntäminen liian riskialtista, jos olet vielä tämän lisäksi menettänyt luottotietosi.

Onko sinulla vakituinen työpaikka? Jos sinulla on vakituinen työpaikka ja säännölliset tulot niin lainan saaminen on huomattavasti helpompaa. Sinulla on kyky maksaa laina takaisin ja tarve rahalle on vain hetkellistä.

Muut tulot ja velat. Jos sinulla on esim. pääomatuloja, jotka saat muutaman kuukauden kuluttua, tämä helpottaa huomattavasti lainan saamista tällä hetkellä. Jos sinulla on suuret velat ja useita luottokortteja tämä vaikeuttaa lainan saamista. Jos sen sijaan olet hoitanut kaikki aikaisemmat velkasi on mahdollisuutesi parantuneet.

Pikavippi ilman luottotietoja

Pikavipin saaminen ilman luottotietoja on valitettavasti tällä hetkellä lähes mahdotonta. Pikavippien tarjoajat tarkistavat luottotietosi luottotietorekisteristä. Ja jos sinulla on siellä näkyvä maksuhäiriömerkintä, tulee välitön hylkäyspäätös. Pikavippien tarjoajat eivät myöskään kuuntele selityksiä luottotietojen menetykselle, joten ainoa vaihtoehtosi on pitkäaikaisempi lainantarjoaja. Seuraavaksi käymmekin läpi mitkä ovat yleensä hyväksyttäviä syitä luottotietojen menetykselle ja mille syille lainanantajille löytyy vähemmän hyväksyntää.

Syyt luottotietojen menetykselle – Mitä kannattaa sanoa kun haet lainaa luottotiedottomana

Maksuhäiriömerkintää ei voi valitettavasti poistaa luottotiedoista ennen, kun määräaika kuluu umpeen (tämä tapahtuu 2-5 vuoden kuluessa merkinnän saamisesta) Luottotietorekisterille voi sen sijaan ilmoittaa syyn maksuhäiriömerkinnälle, jolloin tämä voi lisätä se tietoihisi, jos syy on sellainen mikä voi vaikuttaa lainan saamiseen. Ilmoituksen voit tehdä Asiakastieto.fi kautta.

Sen sijaan, jos luottotietojen menetys johtuu täysin omasta huolimattomuudesta tai tuhlailusta niin tällöin ei kannata ottaa ottaa yhteyttä rekisteriin. Tämä voi vaan huonontaa mahdollisuuksiasi saada lainaa. Lainanantajat haluavat varmistaa kykysi maksaa laina, tämänlainen merkintä taas antaa juuri vastakkaisen signaalin.

Syitä joilla maksuhäiriö merkintää voi yrittää poistaa rekisteristä

 • Remontti

  Vakava sairaus

  Sairaus Jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on ollut tai on vakava sairaus, tämä kannattaa ilmoittaa luottotietorekisterin ylläpitäjällä. Useat luotonantajat ovat ymmärtäväisiä, jos henkilöllä on ollut hetkellisiä maksuvaikeuksia esim. syövän tai muun vakavan sairauden vuoksi.

 • Nosta laina

  Työpaikan äkillinen menettäminen

  Työpaikan äkillinen menettäminen. Jos olet menettänyt työpaikkasi ilman omaa syytäsi esim. taloudellisten ja tuotannollisten syitten vuoksi, voi luotonantaja olla joskus ymmärtäväinen, etenkin jos olet onnistunut saamaan uuden työpaikan, josta sinulla on nyt säännölliset tulot.

 • Häät

  Lähiomaisen menetys

  Lähiomaisen menehtyminen. On erittäin ymmärrettävää, että ihmisellä ei ole täysi kyky miettiä päivittäisiä hoidettavia asioita, jos menettää lähiomaisen.

 • Täytä lainahakemus

  Konkurssi

  Epäonnistunut yritystoiminta – Konkurssi. Monesti tällaisessa tilanteessa luottotietojen menetys ei ole yrittäjän oma syy. Voi olla huonoa tuuria tai huonoa ajoitusta.

Jos et saa palvelumme kautta lainaa, mitä voit tehdä?

Jos olet käynyt läpi kaikki mahdolliset keinot, ottanut yhteyttä meidän lainantarjoajalistalla oleviin yrityksiin, yrittänyt neuvotella ja selittää tilannettasi eikä sinulla ole hyvää syytä luottotietojen menetykselle tai he eivät muusta syystä sinulle lainaa myöntää, mutta rahantarve on silti kova. Mitä voit tehdä tällaisessa tilanteessa?

Jos asiakkaalla ei ole kykyä maksaa lainaa takaisin olisi myös hyvin epäeettistä yrityksiltä myöntää lisälainaa, jolloin asiakkaan elämäntilanne vaikeutuisi vielä entisestään. Tällaisissa tilanteissa on asiakkaan turvaksi luotonantajan evättävä lainansaantimahdollisuudet. Mutta jos rahalle on silti pakollinen tarve? Seuraavassa muutamia neuvoja, jotka voivat helpottaa tilannettasi.

Voit yrittää rahoittaa elämääsi seuraavilla tavoilla

 • 1.
  Sukulaiset

  Sukulaiset ja tuttavat tietävät usein tilanteesi paremmin kuin kukaan muu, ja ovat usein myös ymmärtäväisempiä kuin muut luotonantajat. Voisivatko he auttaa sinua hetkellisesti rahan tarpeessasi?

 • 2.
  Kela tai sosiaalineuvonta

  Jos sinulla on äkillinen rahantarve niin kannattaa selvittää mahdollisuutesi saada tukea joko Kelasta tai oman kaupunkisi sosiaalineuvonnasta. He voivat usein myös antaa sinulle neuvoja tilanteesi parantamiseksi.

 • 3.
  Sosiaalinen luototus

  Jos sinulla on vaikea elämäntilanne voit hakea myös sosiaalista luototusta sosiaali – ja terveysministeriöltä. Tämä luotto on nimenomaan suunniteltu kriisitilanteisiin ja velkakierteen katkaisemiseksi pienituloisille ja vähävaraisille.

 • 4.
  Opintolaina

  Vuonna 2017 luki voimaan laki, joka mahdollisti valtiontakauksen opintolainaan myös luottotiedottomille opiskelijoille. Mutta on kuitenkin pankkien itsessään päätettävissä haluavatko he opintolainaa myöntää luottotiedottomalle.

 • 5.
  Panttilainaamo

  Jos sinulla on arvokasta irtainta omaisuutta esim. kultakoruja tai kelloja voit saada lainaa panttilainaamosta. He eivät kysele luottotietoja koska omaisuutesi toimii vakuutena.

 • 6.
  Tori.fi tai vastaavat palvelut

  Voit myydä myös vähempiarvoista omaisuutta, jota panttilainaamot eivät ota vastaan.

 • 7.
  Kauppojen ilmoitustaulut

  Tämä on yksi paikka, jossa voit myydä palveluita esim. koirien ulkoilutusta tai pihojen haravointia.

Miten välttää luottotietojen menetys vastaisuudessa?

Vaikka tällä hetkellä voi tuntua epätoivoiselta niin kannattaa muistaa, että luottotietojen menettäminen on hyvinkin tavallista. Nyky-yhteiskunnassa on monia sudenkuoppia, johon ihmiset joutuvat ilman omaa syytään, usein jopa muitten myötävaikutuksesta. Siispä on hyvin tärkeää tiedostaa tällaiset tilanteet, että niihin ei joudu enää jatkossa. Seuraavaksi käymmekin läpi parhaat neuvot, että et menetä luottotietojasi enää tulevaisuudessa uudestaan.

Näin vältät luottotietojen menetyksen jatkossa

 • Säästä

  Pidä aina vähintään kahden kuukauden menojen verran varoja tilillä. Jos olet tottunut elämään kädestä suuhun, voi säästäminen tuntua kaukaiselta idealta. Parasta tapa opetella säästämään on budjetoida kaikki menosi. Silloin näet mihin rahasi kulutat ja mitkä asiat ovat sellaisia mistä pystyt tinkimään ja mitkä menot ovat pakollisia. Aloita pienesti summista ja kasvata sitä hiljalleen kuukausittain.

 • Maksa laskut ja pakolliset samantien

  Näin varmistat sen, että huolehdit aina pakollisista menoistasi. Jos sinulla jää jotain maksamatta ne ovat sellaisia asioita, jotka voit lykätä seuraavaan kuukauteen.

 • Tee aina suunnitelma lainan takaisinmaksusta

  Lainan ottaminen hetken mielijohteesta voi tuntua hyvältä idealta, mutta useimmiten se ei sitä ole. Mieti aina tarkkaa miten pystyt maksamaan lainan takaisin. Riittävätkö tulosi lainan takaisinmaksuun ja varaudu myös äkillisiin muutoksiin, joita elämä voi tuoda eteen.

 • Älä osta tavaroita osamaksulla

  Sellaisia tilanteita on todella harvoin missä joku tavara on pakko saada heti sillä hetkellä. Ainoita tilanteita, joissa tämä voi olla hyvä idea, on että tarvitset näitä tavaroita tulojen ansaitsemiseen tai ne lisäävät huomattavasti elämäsi laatua ja säästävät aikaasi. Silti on syytä huomioida tuleva lyhennys kuukausimenoissasi.

 • Isot vs pienet lainat ja niiden maksuerät

  Jos otat lainaa niin yleensä iso laina, jossa on pitkät maksuerät ovat parempi vaihtoehto, kun pienet lainat, joissa on lyhyet maksuerät. Isommissa lainoissa on pienempi korko, joten maksat suhteellisesti huomattavasti vähemmän. Lisäksi isoissa lainoissa on useimmiten enemmän joustovaraa myös luotonantajan suunnalta. Lisää tietoa isommista pidempiaikaisista kulutusluotoista voit lukea lisää tästä linkistä

 • Älä jätä laskuja maksamatta

  Ota yhteyttä lainantarjoajaan ja sovi maksusuunnitelma. Lähes kaikki luotonantajat ovat valmiita tekemään maksusuunnitelman kanssasi, jos sinulle tulee hetkellisiä esteitä, jotka estävät normaalien kuukausierien maksamisen. Siispä ota yhteyttä ja yritä sopia maksusuunnitelman muutoksista, älä koskaan jätä lainoja maksamatta.

 • Lomalle kun siihen on varaa

  Lomaile silloin kun sinulla on siihen varaa. Jokainen meistä tarvitsee myös joskus lomaa, mutta lomailu on huomattavasti miellyttävämpää silloin kun sinulla on siihen varaa. Lomaan säästäminen on sitä paitsi yksi miellyttävimmistä säästökohteista mitä voi olla, tiedät että sinua odottaa mieluisa palkinto, kun olet päässyt tavoitteeseesi.

Mitä ovat maksuhäiriömerkinnät ja kuinka luottotietojasi seurataan?

Luottosuhteita koskevat maksuhäiriöt ja niitten lyhennykset

Seuraavaksi käymme läpi hieman koodistoa ja menetelmiä millä maksuhäiriömerkintöjä ja luottotietojasi seurataan. Lisäksi kerromme kuinka kauan maksuhäiriömerkintä pysyy luottotietorekisterissä.

Syy maksuhäiriömerkinnälle voi olla melkein mikä tahansa. Yleisimmille merkinnöille on kuitenkin oma koodistonsa. Alla olen avannut hieman jokaista koodia. Lähteenä Bisnesnode.fi

OSP – Osamaksusopimukseen yms. Liittyvä maksuhäiriö (pysyy rekisterissä 2 vuotta)

Osamaksusopimukseen liittyvä luottohäiriömerkintä on hyvin yleinen kuluttajilla, voi johtua esim. postimyynnistä ostettavien tavaroiden osamaksusopimusten laiminlyömiseen.

LKP – Luottokorttiin yms. Liittyvä maksuhäiriö (pysyy rekisterissä 2 vuotta

Toinen hyvin yleinen kuluttajien luottohäiriömerkintä. Liittyy maksamattomiin luottokorttimaksuihin. On myös aiheellista selvittää, jos hyvä syy löytyy.

TTT- Osamaksukauppaan liittyvä maksuhäiriö (kuluttajat pysyy rekisterissä 2 vuotta, yrityksillä 3 vuotta)

Yleisempää yrityksillä kun kuluttajilla. Osamaksun mukaiset maksut on laiminlyöty ja myyjä on hakenut virka-apua ulosottomieheltä tavaran takaisin saamiseksi. Ulosottomies on tehnyt takaisinoton ja suorittanut tilityksen.

Velkomusasiat

Velkomusasiat liittyvät velallisten välisiin erimielisyyksiin, joihin voi liittyä riita, johon on haettu ratkaisua puolueettomasta tuomioistuimesta, tai riidattomiin velkomusasioihin, joihin on haettu ratkaisua tuomioistuimesta. Riidat voivat koskea esim. perintöä tai vahingonkorvausta. Riidattomat asiat voivat koskea esim. maksamattomia huonevuokria.

YVK- Yksipuolinen tuomio velkomusasiassa (3 vuotta rekisterissä)

Käräjäoikeus on antanut yksipuolisen ratkaisun riidattomassa velkomusasiassa. Velallinen ei ole vastannut tai vastauksen perusteet eivät ole olleet riittävät riitauttamiseen. Ehdottomasti selitettävä, jos haluat hakea lainaa.

SVK- Velkomusasiassa annettu tuomio (3 vuotta rekisterissä)

Käräjäoikeus on antanut tuomion. Velallinen on myöntänyt kanteen tai vedonnut seikkaan, jolla ei ole merkitystä velkomusasian kannalta. Selitettävä lainan saamiseksi

UMV- Ulosotossa todettu este (3 vuotta rekisterissä)

Velallinen on todettu ulosotossa varattomaksi tai velallista ei ole saavutettu. Todella suuri este lainan saamiseksi, ehdottomasti hoidettava ja selitettävä.

UMS- Suppeassa ulosotossa todettu este (3 vuotta rekisterissä tai heti kun velka on maksettu)

Suppeassa ulosotossa ei ole löydetty varoja velan suorittamiseksi. Selitettävä.

UM- Tilittämätön ALV-tai muu vero (3 vuotta rekisterissä)

Yleensä hyvin selitettävissä, koskee yrittäjiä.

UTS- Erikoisperintä työnantajamaksuista (3 vuotta rekisterissä)

Eläkevakuutusyhtiöiden julkaisema tilittämättömät eläkemaksut. Koskee yrittäjiä ja hyvin selitettävissä.

UMP – Pitkäkestoinen ulosotto (3 vuotta rekisterissä tai heti kun velka on maksettu)

Palkan, eläkkeen tai muun tulon toistuvaisluonteinen ulosmittaus tai hyväksytty maksusuunnitelma. Yleensä hyvin selitettävissä, osoittaa henkilön halua velkojen suorittamiseksi.

Protestilistaukset

Protestoinnit koskevat yritysten maksamattomia vekseli tai muita maksuja ne pysyvät rekisterissä 3 vuotta. Protestoinnit julkaistaan protestilistalla, josta voit hakea yrityksiä kaupungeittain tai yrityksen nimellä.

Konkurssihakemukset

Konkurssihakemukset poistuvat viimeistään 5 vuoden kuluttua konkurssin alkamisesta. Konkurssit johtuvat yleensä yritysten maksukyvyttömyydestä tai maksuhaluttomuudesta. Yleensä konkurssi tulee kysymykseen siinä vaiheessa, kun muut keinot kuten yrityssaneeraus eivät tuota toivottua tulosta.

Velkajärjestelyasiat

Velkajärjestelyä koskevat tiedot poistetaan rekisteristä kuukauden kuluttua sen jälkeen, kun ne on poistettu viranomaisrekisteristä. Jos sinulla on meneillään oleva velkajärjestely lisälainan hakeminen ei yleensä ole mahdollista.

Lisäksi on olemassa muutamia muita luottotietomerkintöjä, joita ei ole oleellista käydä tässä läpi.

Usein kysytyt kysymykset

 • Miten saada lainaa ilman luottotietoja?

  Usein joudut selittämään luotonantajille mistä luottotietojen menetys johtuu. He näkevät tämän riskitekijänä, mutta jos sinun nykyinen taloudellinen tilanteesi on hyvä ja sinulla on vakituinen työpaikka, lainan saamiselle heti tilillesi on hyvät mahdollisuudet. Jos sinulla sen sijaan on kymmeniä tuhansia euroja ulosotossa etkä ole tehnyt mitään velkojen lyhentämiseksi, ovat mahdollisuudet lainan saamiselle melko huonot.

 • Voiko luottotiedoton saada vakuudettoman lainan?

  Vastaus, voi saada. Maksuhäiriö merkintöjä on useaa erilaista ja riippuen merkinnästä, luottoa voi hyvinkin saada. Millainen lainahistoria sinulla on? Oletko maksanut lainoja säännöllisesti vai ovatko ne olleet myöhässä tai jääneet kokonaan maksamatta? Vakituinen työpaikka ja tulot ovat käytännössä aina edellytyksenä, jotta voidaan todistaa parantunut maksukyky.

 • Mitä kannattaa sanoa kun haet lainaa luottotiedottomana?

  Maksuhäiriömerkintää ei voi valitettavasti poistaa luottotiedoista ennen, kun määräaika kuluu umpeen (tämä tapahtuu 2-5 vuoden kuluessa merkinnän saamisesta) Luottotietorekisterille voi sen sijaan ilmoittaa syyn maksuhäiriömerkinnälle, jolloin tämä voi lisätä se tietoihisi, jos syy on sellainen mikä voi vaikuttaa lainan saamiseen. Ilmoituksen voit tehdä Asiakastieto.fi kautta. Syitä voi olla sairaus, työpaikan äkillinen menettäminen, lähiomaisen menehtyminen, epäonnistunu yritystoimint jne. Sen sijaan oma huolimattomuus ei ole hyvä syy menettää luottotiedot.

 • Mitä muita keinoja saada lainaa kun on maksuhäiriömerkitä?

  Voisitko saada lainaa sukulaisilta tai tutuilta? Muissa tapauksissa kannattaa ehkä suunnata katseet voisiko jostain saada tuloja velan sijaan tekemällä jotakin hyödyllistä esimerkiski töitä. Viimesijaisija apuja voi olla myös kela tai sosiaalineuvonta, Sosiaalinen luototus, Opintolaina tai Panttilainaamo.