Siirry sisältöön

Saatavilla jopa ilmaista ensilainaa, lue lisää sivuiltamme

Halvin Laina

Edullista lainaa helposti netistä – kilpailuta lainat ja saat rahat tilillesi lähes heti.

Nykyisessä taloustilanteessa edullisen lainan hakeminen löytäminen voi olla vaikeaa. On kuitenkin olemassa muutamia tapoja löytää todella edullinen laina. Yksi tapa on etsiä netistä lainavertailu sivustolta.

Lainan hakeminen on yleensä kätevää ja nopeaa, mutta muutamaan asiaan kannattaa kiinnittää huomiota. Ensinnäkin varmista, että ymmärrät lainan ehdot, koska korot voivat olla erittäin korkeat. Toiseksi, varmista, että tililläsi on riittävästi rahaa tai sinulla on tuloja lainan kulujen kattamiseksi, mukaan lukien korot ja lainan muut kulut. Kolmanneksi, muista seurata maksujasi säännöllisesti varmistaaksesi, ettet joudu kalliisiin velkaongelmiin.

Rahoitusyhtiöiden lainoista lainavertailun kautta on tulossa yhä suositumpia, koska ne ovat helposti saatavilla. Pankkilaina puolestaan on perinteisempi laina, jonka käsittely voi kestää kauemmin.

Lainaa kannattaa aina hakea lainojen kilpailutuksen kautta. Halvinlaina.fi on erikoistunut laadukkaisiin lainoittajiin ja edullisiin lainatarjouksiin.

Kuinka löytää edullinen laina?

 • Täytä lainahakemus

  Kilpailuta lainat Halvinlaina sivulla

 • Lue läpi tarjoukset

 • Hyväksy sinulle sopivin

 • Pikalaina

  Saat rahat tilillesi tuota pikaa

Edullista lainaa kilpailuttamalla lainat

Edullisia lainoja joka lähtöön

Olet ehkä huomannut termit ”vakuus” ja ”vakuudeton” tutkiessasi lainoja. On tärkeää ymmärtää ero näiden kahden lainatyypin välillä ennen kuin haet lainaa. Vakuudellisten lainojen takana on vakuus, joka on omaisuuserä, jota lainanottaja suostuu käyttämään maksuna, jos hän ei pysty maksamaan lainaa takaisin. Nämä lainat myönnetään yleensä alhaisemmilla koroilla. Pikavippi on esimerkki vakuudettomasta lainasta.

Vakuudettomissa lainoissa ei ole vakuuksia käytössä. Niitä käytetään usein pienempiin ostoihin tai vaikkapa luottokorttivelkojen yhdistämiseen. Luotonantajat pitävät lainanottajaa, jolla ei ole vakuuksia, suurempana riskinä, minkä vuoksi vakuudettomat lainat myönnetään usein korkeammalla korolla.

Saatat miettiä, onko parempi ottaa vakuudellinen vai vakuudeton laina. Vastaus riippuu tilanteestasi. Jos sinulla on hyvät luottotiedot, saatat pystyä saamaan vakuudettomasta lainasta alhaisemman koron. Jos sinulla ei ole luottotietoja, saatat joutua ottamaan vakuudellisen lainan tai hakemaan lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa.

Lainaa rahaa edullisesti yhteishakijan kanssa

Ensimmäinen askel lainan hakemisesksi tai saamiseksi yhteishakijan kanssa on keskustella kumppanisi kanssa taloudellisista tavoitteistasi. Kannattaa laatia takaisinmaksusuunnitelma. Kun olette ymmärtäneet hyvin toistenne taloustilanteen, on aika aloittaa lainan hakeminen.

Saadaksesi lainaa yhteishakijan kanssa, molemmilla täytyy olla tuloja lainan takaisinmaksuun. Lisäksi on joitain yleisiä suosituksia, jotka molemmilla on oltava: hyvä luottoluokitus, vakaat tulot ja pankkitili.

Lainan hakeminen yhdessä rinnakkaishakijan kanssa on aivan kuten mikä tahansa muu lainan hakeminen. Sinun on annettava pankille tietoja tuloista, menoista ja mahdollisista muista veloista. Päähakijan on annettava myös yhteishakijan tiedot. Pankki tai rahoitusyhtiö käyttää näitä tietoja selvittääkseen, oletteko oikeutettu lainaan.

Tämän jälkeen lainoittaja tarkistaa hakemuksesi ja tekee päätöksen. Jos hakemuksesi hyväksytään, voit saada lainan ja alkaa maksaa sitä takaisin. Jos lainahakemusta ei hyväksytä, voit joko hakea lainaa uudelleen tai etsiä toista lainanantajaa.

Sinun ja yhteishakijasi tulee varmistaa, että teillä on varaa kuukausimaksuihin, ennen kuin hyväksyt lainasopimuksen. Viimeinen asia, jonka haluat, on laiminlyödä lainan takaisinmaksu ja vahingoittaa luottotietoja. Sinulla tulee myös olla suunnitelma siltä varalta, että joudut maksamaan lainaa takaisin myöhässä. Jos et ole varma, onko sinulla varaa lainaan, sinun kannattaa keskustella talousneuvojan kanssa.

Jos et saa lainaa, älä luovuta. Muitakin vaihtoehtoja on tarjolla. Voit hakea lainaa uudelleen tai etsiä toista lainanantajaa. Voit myös yrittää parantaa luottotietojasi tai säästää rahaa.

Edullisia lainoja joita voit hakea lainavertailusivultamme

 • Kulutusluotto

 • Joustoluotto (yleensä luottokortti)

 • Yhdistelylaina, jolla yhdistät vanhat lainat yhdeksi

 • Koroton luotto alle 30 päivän jaksolle

 • Pikavippi/ Pikalaina

 • Autolaina

Lisää tietoa edullisista lainoista

Koroton laina on erikoistarjous uusille lainanhakijoille

Onko sinulla erinomaiset luottotiedot? Voit todennäköisesti saada korottoman lainan joltakin rahoituslaitokselta. Korottomat lainat ovat saatavilla monenlaisiin tarkoituksiin, mukaan lukien velkojen maksaminen, kodin kunnostaminen ja auton hankinta. Paras tapa selvittää kelpoisuutesi saada koroton laina on tehdä lainavertailu palvelussamme.

Täysin ilmaisen lainan saaminen on prosessi, joka vaatii hieman aikaa ja vaivaa. Ensimmäinen askel on löytää lainanantaja, joka tarjoaa kyseistä lainaa. Toinen vaihe on täyttää hakemus ja toimittaa tarvittavat asiakirjat. Kolmas vaihe on tarkistaa lainaehdot ja hyväksyä lainasopimus.

Koroton laina myönnetään tyypillisesti ensi kertaa lainaa hakeville. Mikään ei tietenkään estä hakijaa hakemaan lainaa ensimmäistä kertaa monelta eri lainoittajalta. Tällöin lainaa voi saada korottomasti monta kertaa. Jos sinulla on käytössä verkkopankkitunnukset, ne nopeuttavat huomattavasti lainan hakemista. Jos lainoitusprosessin hyväksyntä on automaattinen, voit saada korottoman lainan heti hakupäivänä.

Joustoluotto tarjoaa liikkumavaraa laina-asiakkaalle

Jos saat joustavan lainan lainoittajalta, esimerkiksi 2 000 euroa, voit käyttää sen kokonaan tai osittain tarpeen mukaan. Jos otat käyttöön vain osia luotosta, voit käyttää halutessasi loput myöhemmin. Korkoa maksetaan vain käytetylle lainaosuudelle.

Nostaessasi esimerkiksi 800 € 2 000 € saldosta, sinulla on käytettävissä 1 200 €. Jos esimerkiksi maksat takaisin 250 euron lainaa, voit nostaa jälleen 1 750 euroa.

Normaalisti joustoluottoa hallinnoidaan erillisellä luottotilillä, josta voit siirtää varoja tilillesi milloin tahansa. Joustoluoton takaisinmaksu on yleensä joustavaa, ja lainanottaja voi itse vaikuttaa takaisinmaksuaikaan ja lyhennyksiin.

Vertaile lainatarjoukset – saat edullisen lainan

On tärkeää, että sinulla on selkeä visio taloudellisesta tulevaisuudesta. Ilman tavoitteita on helppo ajautua ajelehtimaan päämäärättömästi läpi elämän. Avain menestykseen on suunnitelma. Luo luettelo tavoitteista ja varmista sitten, että saavutat jokaisen. Koroton laina voi muodostua merkittäväksi työkaluksi tavoitteiden saavuttamisessa. Siksi on tärkeää suorittaa maksut ajallaan. Tämä auttaa sinua rakentamaan hyvän maksuhistorian, mikä on tärkeää luottopisteidesi kannalta. Luottopisteet taas auttavat järkevän lainaratkaisun löytämisessä. Kun olet suorittanut kaikki tarvittavat maksut ajallaan, voit myöhemmin nauttia esimerkiksi korottoman lainan eduista

Lainanhakijoiden ei enää tarvitse lähettää hakemuksia moneen paikkaan. Yhdellä hakemuksella saat lainatarjouksia useista paikoista ja voit valita halvimman lainan. Palvelumme kilpailuttaa lainatarjoukset puolestasi.

Lainaa haettaessa kannattaa aina huomioida kaikki ehdot, korot, arvioidut kuukausierät, muut lainanhoitokulut sekä aloitusmaksut.

Kokonaisuutena parasta lainaa ei voida määrittää suoraan lainan koron perusteella. Hakijan kannattaa huomioida kaikki lainan kulut. Esimerkiksi lainan siirtomaksut voivat olla lähes tähtitieteellisen korkealla tasolla. Lainan todellisten kustannusten vertailu on avain edullisen lainan löytämiseen. Pankit ja rahoitusyhtiöt kehittävät jatkuvasti uusia tapoja tehdä rahaa laina-asiakkaiden kustannuksella. Lainan siirtokulut eivät yleensä sisälly todelliseen vuosikorkoon. Tällöin pelkkä todellisen vuosikoron vertailu ei riitä järkevään päätöksentekoon. Joka kerta kun lainaa siirretään tilien välillä, peritään siirtomaksu. Ne voivat aiheuttaa lainalle erittäin suuria lisäkustannuksia. Niitä tulee välttää milloin se vain on mahdollista.

Edullisimman lainan löytäminen on suhteellisen helppoa, kun saat tarjouksen, jossa on huomioitu kaikki nämä kulut koko lainan takaisinmaksuajalta. Muista siis vertailla lainatarjoukset huolella ja kiinnittää huomiota lainan kaikkiin kuluihin lyhellä ja pitkällä aikavälillä. Kustannusten alentamisessa pääset todennäköisesti parhaaseen lopputulokseen maksamalla lainan ajoissa takaisin.

Edullista lainaa voi hakea myös yritykselle yrityslainana vertailumme kautta. Katso lisää yrityslainoja käsittelevältä sivultamme.