Siirry sisältöön

Saatavilla jopa ilmaista ensilainaa, lue lisää sivuiltamme

Halvin Laina

Pikalainaa helposti ja nopeasti netistä – vertaa lainat ja saat rahat tilillesi lähes heti.

Pikalaina heti tilille (2-3 min.) – vertaile helposti halvimmat pikalainat

Tarvitsetko pikalainaa välittömästi tilillesi, etkä ehdi odotella lainahakemustasi koskevaa päätöstä pitkään? Jos kyseessä on pieni tai pienehkö summa, ratkaisusi on pikalaina. Halvimman pikalainan hakeminen tapahtuu nopeasti, ja saat rahat tilillesi hetkessä. Lue artikkelimme ja tutustu erilaisiin pikalainavaihtoehtoihin.

Mikä pikalaina on?

Pikalaina on nimensä mukaisesti laina, jonka saa nopeasti ja halvin pikalaina on halvin sellainen. Se myös yleensä maksetaan takaisin melko lyhyessä ajassa. Heti tilille saatavaa pikalainaa voidaan kutsua myös pikaluotoksi. Pikalainaa haetaan usein yllättävien kulujen kattamiseen tai tilanteessa, jossa rahaa tarvitaan nopeasti ja mutkattomasti.

Pikalainoja nimitetään myös pikavipeiksi. Kyseessä on kuitenkin hieman erilainen lainatuote kuin ennen viime vuosien lakimuutoksia myönnetyt pikavipit, joita saattoi hakea tekstiviestillä ja joiden korot ja kulut saattoivat olla huiman korkeat. Nykyisin lainoja koskee korkokatto, eikä pikalainojakaan saa ympäri vuorokauden. Nämä toimenpiteet suojaavat lainan hakijoita – lainaa ei voi ottaa esimerkiksi pikkutunteina hauskanpitoa varten, eikä sen hinta voi enää olla rajattoman korkea.

Pikalainoja on erilaisia, ja niidenkin hakemisessa kannattaa olla maltillinen. Vertailemalla ja vaihtoehtoja tutkimalla löydät itsellesi parhaiten sopivan pikalainan toivomallasi maksuajalla. Jatka siis lukemista ja opi löytämään paras pikalaina.

Milloin kannattaa hakea pikalainaa?

 • 1.
  Arjen yllättävät kulut, kuten kiireelliset matkat perhesyistä

 • 2.
  Tarjousten hyödyntäminen tilanteissa joissa rahaa on tulossa myöhemmin

 • 3.
  Takuuvuokran maksaminen

 • 4.
  Elämäntilanteissa joissa kuluja on hetkellisesti enemmän, esim muutto

Tietoa Pikalainoista

Milloin kannattaa hakea pikalainaa?

Pikalaina sopii monenlaisiin elämäntilanteisiin ja monenlaisille henkilöille. Useimmiten pikalainaa saa korkeintaan muutamaan tuhanteen euroon asti, ja pienimmät pikalainat ovat sadan euron suuruisia. Tyypillinen pikalaina on 100–2000 euroa.

Pienimpiä pikalainoja voi käyttää esimerkiksi silloin, kun rahatilanne on syystä tai toisesta poikkeuksellisen tiukka ylimääräisten kulujen vuoksi. Taloudellista tilannetta saattaa kiristää muun muassa yllättävä sairastuminen, rikkoutuneen kodinkoneen tai kodin elektroniikan korvaaminen uudella, auton korjaaminen, erilaiset välttämättömät remontit tai vaikkapa lemmikin eläinlääkärikulut. Tällöin pieni pikalaina saattaa auttaa pääsemään haastavimman vaiheen yli – sen avulla voi turvata ruoka- tai lääkeostokset tai varmistaa, että laskut saa maksettua ajallaan.

Pikalainaan voi myös turvautua silloin, jos haluat ostaa edullisen lomamatkan tarjoushintaan, mutta rahaa on tulossa vasta myöhemmin. Pikalainan voi nostaa myös esimerkiksi vuokra-asunnon takuuvuokran maksamista varten.

Jos taas tarvitset suurta lainaa, pikalaina ei ole ratkaisu vaan kulutusluotto, jota voit saada aina 70 000 euroon asti. Suuria lainoja varten hakijalta usein vaaditaan enemmän tietoja, sillä hänen maksukykyänsä ja tulotasoaan tarkastellaan huolellisesti. Lisäksi joskus suuret lainat voivat myös olla vakuudellisia. Vakuudellisten lainojen hakeminen vie aikansa, sillä itse hakemuksen lisäksi rahoituslaitokselle on toimitettava tietoja vakuutena käytettävästä omaisuudesta tai lainan takaajasta.

Pikalainaa ei kannata hakea harkitsemattomasti, ja jos aina ei ole välttämätön tai hyödyllinen, ei sitä kannata nostaa. Pikalainaa tai mitään muutakaan lainaa ei myöskään tule hakea, mikäli et ole täysin varma siitä, että saat maksettua lainan ongelmitta takaisin.

Erilaiset pikalainat – mikä on paras valinta?

Pikalainoja on käytännössä kahdenlaisia: luottoja ja joustoluottoja. Luotto eli laina maksetaan hakijan tilille kokonaisuudessaan. Joustoluotto taas on joustavampi ratkaisu: hakijalle myönnetään lainaa tiettyyn summaan asti, ja lainansaaja voi nostaa luottotililtään rahaa tarpeensa mukaan.

Pikalainaa haetaan useimmiten kertalainana, sillä lainaa hakiessa hakijalla on yleensä tiedossaan tarvittava summa. Tällaisen lainan etu on myös selkeys: hakiessa tiedät tarkalleen milloin ja minkälaisissa erissä laina maksetaan takaisin.

Joustoluotto taas saattaa tulla kyseeseen silloin, kun et tiedä tarkasti tarvitsemaasi summaa tai arvioit, että saatat lähitulevaisuudessa tarvita useamman kerran pienen lainasumman pikaisesti.

Joustoluoton etu on se, että ensimmäisen noston jälkeen voit siirtää luottotililtä rahaa omalle tilillesi erittäin nopeasti. Pikalainoja ja joustoluoton ensimmäisiä nostoja maksetaan nimittäin vain kello 7–23. Kerromme seuraavassa alaluvussa tarkemmin, kuinka nopeasti voit saada pikalainan tilillesi.

Joustoluoton joustavuus voi olla riski, jos sinulla on vaikeuksia hallita talouttasi. Helposti ja nopeasti saatavilla oleva lainaraha saattaa houkutella käyttämään rahaa tilanteissa, joissa se ei ole järkevää tai perusteltua.

Pikalainat ovat vakuudettomia lainoja, kuten yleensä muutkin pienemmät netissä haettavat lainat. Se tarkoittaa sitä, että lainaa ei oteta omaisuutta, kuten omistusasuntoa, vastaan. Pikalainalle ei myöskään tarvitse henkilötakausta, eikä sitä voi hakea tavallisesti yhteishakijan kanssa.

Pikalaina voi nostaa mikäli:

 • Nosta laina

  Lainaraha on välttämätön

 • Pikalaina

  Sinulla ei ole taipumusta riskialttiiseen rahankäyttöön

 • Täytä lainahakemus

  Olet varma että pystyt maksamaan lainan sovitusti takaisin

Kuinka nopeasti pikalainan saa tilille?

Pikalainan saa tilille nopeasti, jos hakemus hyväksytään. Hakemus täytetään verkossa ja pikalainojen kohdalla hakijan luottotiedot tarkistetaan tavallisesti automaattisesti. Hakemusprosessi on siis erittäin nopea.

Jos hakemus hyväksytään, rahat siirretään tilille heti – kunhan hakemus on tehty kello 7–23. Näiden kellonaikojen ulkopuolella siirtoja ei pikavippejä koskevan lakimuutoksen myötä enää voida tehdä. Nykyisin ei siis ole enää saatavilla tekstiviestillä ympäri vuorokauden haettavissa olevia ja maksettavia lainoja eli pikavippejä.

Nopeimmillaan rahat saa tilille muutamassa minuutissa. Huomaa kuitenkin, että lainasumman siirtäminen tilillesi ei vielä tarkoita sitä, että rahat ovat käytettävissäsi. Kuten tilisiirtojen kohdalla tavallisestikin, se miten nopeasti rahat ovat käytettävissäsi riippuu rahojen siirtäjän tilistä ja omasta tilistäsi. Jos rahoilla on kiire, kannattaa siis tarkistaa etukäteen, siirtyvätkö rahat eri pankkeihin hitaammin tai nopeammin. Jotkut rahoituslaitokset tarjoavat myös pikasiirtoja maksua vastaan.

Näin haet pikalainaa heti tilillesi

Pikalainan hakeminen tapahtuu sähköisesti, ja lainan hakeminen on nopeaa. Käytännössä hakemuksessa ilmoitetaan haluttu summa sekä henkilö- ja yhteystiedot. Kaikki eivät kuitenkaan voi pikalainaa hakea – katso alta tarkemmat tiedot pikalainojen hakemisesta.

Ennen lainatarjontaan perehtymistä on hyvä päättää, kuinka paljon lainaa aiot hakea. Toinen olennainen tieto on maksuaika. Selvitä, kuinka paljon maksuaikaa tarvitset laskemalla, mikä on sopiva kuukausittainen takaisinmaksusumma. Huomaa, että pitempi maksuaika tarkoittaa kalliimpaa lainaa. Liian korkeiksikaan takaisinmaksusummia ei kannata määritellä, jotta voit varmasti maksaa lainasi sovitusti takaisin. Kerromme takaisinmaksusta yksityiskohtaisesti artikkelimme viimeisessä alaluvussa.

Pikalaina pähkinänkuoressa

 • Pikalaina on suuruudeltaan tavallisesti 100-2000 euroa

 • Pikalaina voidaan maksaa takaisin useammassa erässä

 • Pikalainat ovat vakuudettomia

 • Pikalainaa haetaan verkossa

 • Pikalainahakemukseen ei tavallisesti tarvita erillisiä liitteitä

 • Pikalaina maksetaan myönteisen päätöksen jälkeen hakijalle nopeasti, mikäli hakemus on tehty kello 7–23

Kuinka hakea Pikalainaa?

Kuka voi hakea pikalainaa?

Pikalainaa, kuten muitakin lainoja, voivat hakea henkilöt, jotka asuvat vakituisesti Suomessa, joilla on pankkitili suomalaisessa pankissa ja jotka ovat vähintään täysi-ikäisiä. Usein lainoja myönnetään vähintään 18-vuotiaille hakijoille.

Lainahakemusta tehdessä tunnistaudutaan useimmiten pankkitunnuksia käyttäen. Kun haet lainaa, suostut myös siihen, että luottotietosi tarkistetaan. Jos sinulla on maksuhäiriöitä, lainahakemusta ei hyväksytä.

Pikalainahakemus kannattaa täyttää huolellisesti, sillä virheelliset tiedot voivat johtaa hakemuksen hylkäämiseen.

Vertaile lainat

Ennen kuin ryhdyt hakemaan lainaa, käytä hetki lainojen vertailuun. Vertailupalvelussamme saat näkyviin useita eri lainoja ja tietoja niiden yksityiskohdista. Se on kätevää, sillä näin näet nopeasti minkälaisia lainoja on tarjolla, eikä vertailua tarvitse tehdä erikseen eri rahoituslaitosten sivuilla vieraillen. Vertailussamme näet myös, kuinka nopeasti saat vastauksen hakemuksen tehtyäsi.

Lainojen vertailu on tärkeää siksi, että sen avulla voi säästää rahaa. Hyvältä kuulostava tarjous saattaakin osoittautua vertailun myötä huonommaksi, ja saatat löytää halvemman, juuri omiin tarpeisiisi sopivan lainan parissa minuutissa. Lisäksi lainavertailussa näkyvät luotonantajat ovat luotettavia toimijoita, ja näet vertailussa myös jokaisen lainanantajan saaman arvosanan.

Lainoja vertaillessa on tärkeää kiinnittää huomio lainan kokonaishintaan, eli hintaan joka sisältää koron lisäksi erilaiset lainaan liittyvät kustannukset, kuten tilinhoitomaksun tai avausmaksun. Tätä tietoa kutsutaan nimellä todellinen vuosikorko.

Tärkeimmät vinkit pikalainan hakemiseen

 • 1.
  kuinka suuren summan tarvitset, ja kuinka nopeasti voit maksaa lainan takaisin

 • 2.
  Vertaile lainoja, jotta löydät edullisimman ja kätevimmän lainan

 • 3.
  Tee hakemus huolellisesti ja tarkasti sivuillamme

Lisätietoja Pikalainasta

Miten pikalaina maksetaan takaisin?

Kun olet hakenut onnistuneesti pikalainaa, on aika kiinnittää huomio lainan takaisinmaksuun. Lainaa hakiessasi olet määritellyt takaisinmaksuajan, johon kuukausittaiset maksuerät perustuvat. Takaisinmaksuohjelmaa on syytä noudattaa tarkasti, sillä maksujen laiminlyönti saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa luottotietojen menettämiseen.

Tietyissä tilanteissa lainanmaksuohjelmaa voi myös muokata, ja voit halutessasi maksaa koko lainan kerrallaan pois, mikäli rahatilanteesi sen sallii. Katso alta vinkit onnistuneeseen lainan takaisinmaksuun.

Jos kuukausimaksut viivästyvät, niistä peritään viivästyskorkoa ja muita mahdollisia lainanantajan määrittelemiä kuluja. Maksamatta jättäminen johtaa lopulta myös maksuhäiriömerkintään. Kun hoidat takaisinmaksun säntillisesti, voit tarvittaessa nostaa tulevaisuudessa uuden lainan.

Kuinka pitkä maksuaika pikalainassa on?

Aiemmat pikavipit maksettiin usein kokonaisuudessaan takaisin kuukauden kuluttua tai jopa kahdessa viikossa. Nykyisten pikalainojen maksuaika vaihtelee lainasumman mukaan. Suurimpiin pikalainoihin voi saada maksuaikaa jopa kaksi vuotta, kun taas pienemmät lainat maksetaan takaisin useimmiten korkeintaan puolessa vuodessa.

Lainahakemuksen yhteydessä valitsemasi maksuaika vaikuttaa lainan hintaan ja tietenkin kuukausierien kokoon. Jos siis haet suurehkon pikalainan ja pystyt maksamaan sen takaisin nopeasti, ei kannata maksaa lainaa takaisin mahdollisimman pienissä erissä. Se on kalliimpaa kuin lainan maksaminen ripeästi muutamassa erässä.

Tiedot eri rahoitusyhtiöiden takaisinmaksuajoista saat näkyville vertailuamme käyttäen, jossa ilmoitetaan minimi- ja maksimitakaisinmaksuaika kuukausina.

Näin vastuullinen lainansaaja toimii

Pikalainan ottaminen on turvallista, kunhan otat lainaa sen verran, että voit varmasti maksaa lainan takaisin. Lainoja vertaillen puolestaan löydät lainan, jonka takaisinmaksuaika on sopiva, eikä lainan kokonaishinta muodostu liian korkeaksi. Katso alta tärkeimmät vinkit, joiden avulla varmistat, että lainaprosessi sujuu mallikkaasti:

 • Hae lainaa ainoastaan todelliseen tarpeeseen.
 • Älä toimi hätiköiden, vaan laske, minkälaiseen lainaan sinulla on varaa.
 • Ota laina tunnetulta, läpinäkyvästi ja vastuullisesti toimivalta rahoitusyhtiöltä.
 • Maksa lainan kuukausierät aina sovitusti – viivästykset lisäävät lainan kuluja ja pahimmillaan voivat johtaa luottotietojen menetykseen.
 • Mikäli takaisinmaksussa on ongelmia, ota ajoissa yhteyttä luotonantajaan.

Näin vastuullinen lainaaja toimii

 • Hae lainaa ainoastaan todelliseen tarpeeseen.

 • Älä toimi hätiköiden, vaan laske, minkälaiseen lainaan sinulla on varaa.

 • Ota laina tunnetulta, läpinäkyvästi ja vastuullisesti toimivalta rahoitusyhtiöltä.

 • Maksa lainan kuukausierät aina sovitusti – viivästykset lisäävät lainan kuluja ja pahimmillaan voivat johtaa luottotietojen menetykseen.

 • Mikäli takaisinmaksussa on ongelmia, ota ajoissa yhteyttä luotonantajaan.