Siirry sisältöön

Saatavilla jopa ilmaista ensilainaa, lue lisää sivuiltamme

Halvin Laina

Näin haet 10 000€ lainaa edullisesti – kilpailuta jo tänään

Tärkeimmät vinkit 10 000 lainaamiseen

Tarvitsetko 10 000 euron lainan? Vaikka kyseessä onkin suurehko lainasumma, lainan hakemisen ei tarvitse olla monimutkainen ja hidas prosessi. Lue artikkelistamme, kuinka lainata 10 000 euroa nopeasti ja edullisesti.

10 000 euron lainaa voi nykyään hakea internetissä, ja tässä artikkelissa keskitytään etenkin netistä haettaviin erilaisten rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainoihin. Perinteiset pankkilainat toimivat kuitenkin samalla tavalla, joten jatka lukemista vaikka aikoisitkin hakea lainaa kivijalkapankista.

Lainaa hakiessa on hyvä noudattaa kolmea ohjenuoraa, joiden avulla säästät rahaa, vältyt ikäviltä yllätyksiltä ja saat rahat silloin, kun niitä tarvitset. Katso alta lainalistan jälkeen nämä kolme tärkeintä vinkkiä, ja jatka lukemista sen jälkeenkin: pureudumme artikkelissa yksityiskohtaisesti  lainan hakemiseen, lainojen vertailuun, halvimman lainan etsimiseen ja siihen, minkälaisia lainoja markkinoilla on.

Kuka voi hakea 10 000 euroa lainaa?

 • Vähintään 18 vuotias

  Lainan myöntämisen edellytyksenä on 18 vuoden ikä, joissakin jopa enemmän, kuten 20, 23, tai jopa 25 vuotta. Tämä selviää lainatarjoa taulukostamme.

 • Kulutusluotto

  Säännölliset tulot

  Laina tulee maksaa takaisin ja siihen tarvitaan tuloja. Yleensä kaikki lainatarjoajat kysyvät hakemuksessa työpaikkaa tai säännöllisten tulojen lähdettä ja suuruutta.

 • Täytä lainahakemus

  Luottotiedot kunnossa

  Lainaa myönnetään lähes aina vain henkilöille joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Vanhat merkinnät onneksi poistuvat 2-3 vuodessa, mikäli tällaisia merkintöjä on päässyt syntymään.

 • Verkkopankkitunnukset

  Verkkopankkitunnuksilla tunnistaudutaan lainahakemusta varten, jotta voidaan varmistaa henkilöllisyys, ja että kyseessä on sama henkilö kuin kenen nimiin lainaa haetaan.

Näin kilpailutat 10 000 euron lainan

Tärkeimmät vinkit 10 000 lainaamiseen

10 000 euron lainaa voi nykyään hakea internetissä, ja tässä artikkelissa keskitytään etenkin netistä haettaviin erilaisten rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainoihin. Perinteiset pankkilainat toimivat kuitenkin samalla tavalla, joten jatka lukemista vaikka aikoisitkin hakea lainaa kivijalkapankista.

Lainaa hakiessa on hyvä noudattaa kolmea ohjenuoraa, joiden avulla säästät rahaa, vältyt ikäviltä yllätyksiltä ja saat rahat silloin, kun niitä tarvitset. Katso kolme tärkeintä vinkkiä, ja jatka lukemista sen jälkeenkin: pureudumme artikkelissa yksityiskohtaisesti  lainan hakemiseen, lainojen vertailuun, halvimman lainan etsimiseen ja siihen, minkälaisia lainoja markkinoilla on.

Suunnittele lainanhaku ja tarve

Jos olet päättänyt hakea kymmenen tuhannen euron lainaa, nyt on aika pysähtyä miettimään, tarvitsetko juuri 10 000 euroa, ja kuinka nopeasti pystyt maksamaan tällaisen lainan pois.

10 000 euroa on merkittävä rahasumma, jolla suurempi perhe voi tehdä esimerkiksi unelmien lomamatkan, tai sillä voi esimerkiksi ostaa käytetyn auton tai remontoida kodin uuteen uskoon.

Tässä vaiheessa on hyvä tehdä hieman laskelmia ja varmistaa, että tarvitset juuri 10 000 euroa. Liian suuri laina tulee kalliiksi, liian pieni laina taas saattaa johtaa lisälainan tai pikavipin ottamiseen – tai suunnitelmien peruuntumiseen.

Harkitse myös, mikä on sopiva kuukausierä suhteessa kuukausituloihisi ja -menoihisi. Näin saat selville, kuinka pitkän laina-ajan tarvitset.

Vertaile lainantarjoajat

Kun lainasumma on selvillä, on aika vertailla eri luotonantajien lainojen hintoja ja ehtoja. Vertailussa kannattaa käyttää apuna erityisiä lainavertailu sivustoja, sillä niitä käyttämällä saat nopeasti näkyviin eri lainanantajien tarjouksia. Sinun ei siis tarvitse käydä jokaisen luotonantajan verkkosivuilla erikseen.

Lainoja vertailemalla voit 10 000 euron lainan kohdalla säästää merkittävänkin summan rahaa, joten siihen on hyvä panostaa.

Tutki lainantarjoajan ehdot, korko yms.

Kun olet löytänyt muutaman kiinnostavan tarjouksen, tutustu huolellisesti lainanantajan sivustoihin. Selvitä lainaehdot ja lue pienikin teksti. Näin saat selville, miten nopeasti rahat saat tilille, mitä tapahtuu jos lainan takaisinmaksussa on ongelmia, ja veloittaako luotonantaja esimerkiksi erilaisia palvelumaksuja.

Vaikka näitä kolmea periaatetta noudattaen olet jo hyvässä asemassa lainaa hakiessasi, erilaisten lainatyyppien, lainanhakuprosessin ja takaisinmaksuun liittyvien yksityiskohtien tunteminen helpottaa onnistuneen ratkaisun tekemisessä. Siirry siis eteenpäin, ja tutustu tarkemmin 10 000 euron lainojen maailmaan.

Mitä ottaa huomioon lainaa hakiessa?

 • kiinteä korko

  Mietin kuinka paljon lainaa tarvitset?

 • Hahmottele sopiva laina aika

 • Koroton laina

  Vertaile todelliset vuosikorot

 • Häät

  Valitse sopiva lainatarjoaja ikäsi mukaan

 • Pikavippi

  Lainapäätöken saat jopa minuuteissa

Halvin 10 000 laina – näin se löytyy

Kilpailuta lainat

Lainojen vertailu auttaa valitsemaan paitsi halvimman, myös omaan tulotasoosi sopivimman lainatarjouksen. Vertailussa onkin siis tärkeää huomioida lainan takaisinmaksuaika, sillä se vaikuttaa lainan hintaan olennaisesti. 10 000 euron lainan voi saada jopa 15 vuoden maksuajalla, jolloin kuukausierät pysyvät maltillisina. On kuitenkin hyvä muistaa, että pitkä laina-aika tarkoittaa tavallisesti myös kalliimpaa lainaa.

Kannattaa siis vertailla lainoja myös erilaisia kuukausieriä ja maksuaikoja kokeillen – tietenkin omien mahdollisuuksiesi rajoissa. Pienet erät voivat houkutella, mutta tulevat kalliiksi, kun taas suuret erät voivat kiristää taloutta liikaa, eivätkä ne jätä liikkumavaraa pahan päivän varalle.

10 000 euron lainaa ei kannata hakea, jos taloutesi on epävakaa, luottotiedoissasi on merkintöjä (täältä vinkkejä miten tarkastat luottotietosi) eikä sinulla ole säännöllisiä ja tarpeeksi suuria tuloja. Kannattaa myös muistaa, että lainanantajat perehtyvät hakijan tilanteeseen, ja jos haet tuloihisi nähden liian suurta lainaa, hukkaat todennäköisesti aikaasi.

Kerromme myöhemmin artikkelissa tarkemmin, kuka voi hakea 10 000 euron lainaa. Sitä ennen kuitenkin katsotaan, miten edullisin laina löytyy.

Erilaiset lainatyypit: 10 000 euron joustoluotto vai kulutusluotto?

10 000 euron lainasta puhuttaessa tärkeimmät lainatyypit ovat tavallinen kulutusluotto, jonka käyttötapaa ei tarvitse määritellä lainaa haettaessa, tai joustoluotto.

Kulutusluotto on lainamuodoista tutuin: kun lainansaaja hyväksyy lainatarjouksen, hänen tililleen siirretään koko lainasumma yhdellä kertaa, ja laina maksetaan takaisin säännöllisissä, ennalta sovituissa erissä. Summaa ei voi muokata, ja jos lainaa tarvitsee lisää, on tehtävä uusi lainahakemus.

Joustoluotto puolestaan on nimensä veroisesti joustavampi lainaratkaisu. Joustoluottoa kutsutaan myös tililuotoksi, luottolimiitiksi tai joustolainaksi, ja sen toimintaperiaate on tuttu luottokortista.

Tässä tapauksessa lainansaajalle myönnetään lainaa 10 000 euroon asti, mutta hän voi käyttää summaa omaan tahtiinsa, eikä koko summaa ole pakko käyttää. Rahaa voi siis nostaa tarpeen mukaan luottorajaan asti. On hyvä muistaa, että useimmiten nostoista kuitenkin veloitetaan jonkinlainen palvelumaksu. Kun käyttämäänsä joustolainaa maksaa takaisin, kasvaa myös nostettavissa oleva summa.

Joustoluotto on sopiva ratkaisu silloin, kun käytettävä rahasumma ei ole vielä tarkkaan tiedossa. Kulutusluotto puolestaan sopii tilanteisiin, jolloin tarvittava rahasumma on selvillä, ja raha käytetään lyhyen ajan sisällä.

Mistä lainan hinta muodostuu?

Lainoja mainostettaessa näkyvillä on useimmiten selkeästi lainan korko. Se onkin olennainen tieto lainoja vertaillessa. On kuitenkin hyvä muistaa, että lainan hinta muodostuu koron lisäksi erilaisista lainaan liittyvistä muista kuluista, kuten palvelumaksuista. Lainan todellinen vuosikorko sisältää koron lisäksi kaikki lainan muut kulut, ja sen avulla lainoja on helpoin vertailla. Sen ilmoittaminen lainailmoituksissa on pakollista.

Todellinen vuosikorko sisältää koron lisäksi esimerkiksi seuraavat luotonantajan mahdollisesti veloittamat kulut:

 • Avausmaksu: Luotonantaja perii lainan myöntämisen yhteydessä maksun, joka kattaa esimerkiksi lainajärjestelyt. Avausmaksu maksetaan vain kerran. Tätä saatetaan kutsua myös nostomaksuksi.
 • Tilinhoitomaksu: Luotonantaja perii kuukausittain summan, joka kattaa lainan hallinnoinnin. Tämä maksu maksetaan joka kuukausi koron ja lainan lyhennyksen lisäksi.

Luotonantajat voivat periä useampia erilaisia maksuja. Esimerkiksi postitse lähetettävistä laskuista saatetaan periä maksu, ja erilaisiin maksuohjelman muutoksiin liittyy usein erilaisia kuluja. Juuri näihin tietoihin kannattaa perehtyä tarkasti ennen lainatarjouksen hyväksymistä.

Lainavakuutuksen ottaminen on myös joissain tapauksissa mahdollista. Lainavakuutus on lainan ottajan turva siinä tilanteessa, että lainan takaisinmaksu vaikeutuu. Lainavakuutus maksetaan kuukausittain tai vuosimaksuna. Jos harkitset lainavakuutusta, perehdy tarkasti sen ehtoihin, jotta voit varmistua sen hyödyllisyydestä.

Kuka voi hakea 10 000 euron lainaa?

Kun sopiva laina on löytynyt, on aika hakea sitä. Lainahakemus kannattaa täyttää huolellisesti, sillä se nopeuttaa päätöksen saamista. Lainahakemuksen voi täyttää internetissä, eikä 10 000 euron lainahakemukseen tarvitse välttämättä edes lisätä minkäänlaisia liitteitä.

10 000 euron laina on melko suuri, joten sellainen myönnetään vain henkilölle, jolla on säännölliset, tarpeeksi korkeat tulot. Sen lisäksi hakijalta vaaditaan tiettyjä asioita, kuten:

 • Useimmiten hakijalta vaaditaan vähintään 20 vuoden ikä.
 • Puhtaat luottotiedot.
 • Pysyvä asuminen Suomessa.
 • Suomalainen pankkitili.

Hakijan luottotiedot tarkistetaan lainahakemuksen yhteydessä poikkeuksetta. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä, lainaa on erittäin vaikea saada. Vain joissain tapauksissa vakuudellisen lainan saaminen on mahdollista maksuhäiriömerkinnästä huolimatta. Myös henkilötakaajan käyttö voi olla mahdollista.

Lainahakemusta varten tarvitaan tavallisesti pankkitunnukset, sillä niiden avulla varmistutaan hakijan henkilöllisyydestä.

Vakuudellinen vai vakuudeton 10 000 euron laina?

Lainan hintaan vaikuttaa usein myös se, onko kyseessä vakuudellinen vai vakuudeton laina. Vakuudellinen laina tarkoittaa sitä, että laina myönnetään jonkinlaista vakuutta vastaan. Useimmiten vakuutena käytetään omistusasuntoa. Yleensä vakuudelliset lainat ovat suurempia lainoja, ja usein vakuudellista lainaa saa 8000-10 000 euron lainoista alkaen.

Vakuudellisia lainoja myöntävät pankit, mutta myös jotkin ainoastaan verkossa toimivat rahoittajat. Vakuudellisen lainan hakeminen on hieman hitaampaa, sillä se vaatii hieman enemmän paperitöitä. Vakuudellinen laina on kuitenkin edullisempi, sillä vakuus vähentää lainanantajan ottamaa riskiä.

Kaikilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta tai halua hakea vakuudellista lainaa, ja tarjolla on runsaasti myös vakuudettomia 10 000 euron lainoja. Niiden hakuprosessi on nopeampi, joskin korko on tavallisesti vakuudellista lainaa korkeampi. Huolellisesti lainoja vertaille on kuitenkin mahdollista löytää edullinenkin vakuudeton 10 000 euron laina.

Vertaile edullisimpia lainoja keskenään

Kun olet käynyt läpi erilaisia vaihtoehtoja ja rajannut niiden joukosta kiinnostavimmat, on aika perehtyä yksityiskohtiin. Hinta ei nimittäin ole ainoa asia, johon sopivaa lainaa etsiessä kannattaa kiinnittää huomiota.

Etenkin suurten ja suurehkojen lainojen kohdalla on tärkeää tutustua luotonantajaan. Kannattaa suosia lainanantajia, jotka toimivat läpinäkyvästi ja vastuullisesti. Kannattaa lisäksi tarkistaa, miten lainanantaja toimii siinä tapauksessa, että lainan takaisinmaksussa on ongelmia. On myös järkevää suosia tahoja, joiden asiakaspalveluun on helppo ottaa yhteyttä.

Tutki siis luotonantajan omat sivustot ja etsi myös verkosta sitä koskevia artikkeleita. 10 000 euron laina-aika on tyypillisesti pitkähkö, joten tulet olemaan sidoksissa lainanantajaan useamman vuoden ajan – haluat siis varmasti, että kyseessä on luotettava ja vastuullinen toimija.

Kuinka nopeasti 10 000 lainan saa tilille?

Jos tarvitset lainaa todella pikaisesti, se rajoittaa mahdollisuuksia lainatarjousten vertailuun. 10 000 euron laina on sen verran suuri, että vain harvat rahoitusyhtiöt siirtävät summan tilille välittömästi.

Useimmat luotonantajat käsittelevät hakemuksia vain arkipäivinä ja niiden käsittelyyn voi mennä useampi päiväkin. Kun laina myönnetään, sen siirtymiseen tilille menee myös oma aikansa. Siirtymäaika riippuu usein myös lainansaajan pankista – joillekin tileille rahat siirtyy joiltakin luotonantajilta nopeammin kuin toisille. Nämä tiedot löytyvät rahoitusyhtiön verkkosivuilta, ja jos tarvitset lainan mahdollisimman nopeasti, näihin tietoihin kannattaa tutustua etukäteen.

Mikäli et tarvitse lainaa kiireisesti, vertaile erilaisia tarjouksia rauhassa, ja odota vastauksia myös hitaammilta tahoilta. Maltti on monessa mielessä valttia lainaa hakiessa: vertaillen saat edullisimman lainan ja teet harkitun ja puntaroidun päätöksen.

Lainan takaisinmaksu

Jos olet saanut 10 000 euron kulutusluoton, tiedät tarkasti milloin ja kuinka paljon lainaasi kuukausittain lyhennät. Mikäli takaisinmaksussa on joustoa, kannattaa aina kuitenkin maksaa mahdollisimman suuri summa. Mitä pitempään lainaasi maksat, sitä enemmän siitä myös maksat.

Jos tulotasosi kasvaa takaisinmaksukauden aikana, kannattaa myös ottaa yhteyttä luotonantajaan ja sopia lainan ennenaikaisesta takaisinmaksusta tai kasvattaa kuukausimaksua.

Joustoluoton kohdalla takaisinmaksusumma määräytyy nostetun summan mukaan. Myös joustoluoton kohdalla takaisinmaksuista on hyvä huolehtia mahdollisimman nopeasti, sillä niin nostettavissasi on suurempi summa, ja maksat käyttämästäsi summasta vähemmän korkoa.

Mikäli lainan takaisinmaksussa on vaikeuksia, luotonantajaan kannattaa olla yhteydessä pikaisesti ja kertoa tilanteesta. Jotkut tahot tarjoavat lyhennysvapaan kuukauden tai kuukausia, ja niitä voi hyödyntää esimerkiksi kesäloman tai vuodenvaihteen aikaan.

Lainahakemuksen liitteet

Verkossa on mahdollista hakea vakuudetonta lainaa ilman liitteitä. Jos liitteitä vaaditaan, kyseessä on usein palkkalaskelma tai muu tuloista kertova dokumentti ja/tai veroilmoituksen erittelyosa. Näiden avulla lainanantaja tarkastelee tulotasoasi suhteessa hakemasi lainan määrään.

Toisinaan liitteitä pyydetään hakemuksen täyttämisen jälkeen. Liitteet voi tavallisesti toimittaa sähköisesti joko hakemuslomakkeella tai sähköpostilla.

Lainahakemuksen yhteydessä tarkistetaan myös hakijan luottotiedot. Hakijan ei tarvitse niitä erikseen hakea ja toimittaa, vaan rahoitusyhtiö tarkistaa tiedot itse. Löydät lainanantajan sivuilta tietoa siitä, miten luottotiedot tarkistetaan.

Usein kysytyt kysymykset

 • Mistä edullisin 10 000 laina?

  Sivuiltamme voit kilpailuttaa edullisimmat lainat juuri sinulle. Löydämme markkinoilta sinulle sopivimman lainan useilta yhteistyökummpaneiltamme.

 • Mistä 10000 euron lainan hinta muodostuu?

  Lainoja mainostettaessa näkyvillä on useimmiten selkeästi lainan korko. Se onkin olennainen tieto lainoja vertaillessa. On kuitenkin hyvä muistaa, että lainan hinta muodostuu koron lisäksi erilaisista lainaan liittyvistä muista kuluista, kuten palvelumaksuista. Lainan todellinen vuosikorko sisältää koron lisäksi kaikki lainan muut kulut, ja sen avulla lainoja on helpoin vertailla. Sen ilmoittaminen lainailmoituksissa on pakollista. Muita kuluja voi olla Avausmaksu ja Tilinhoitomaksu.

 • Vakuudellinen vai vakuudeton 10 000 euron laina?

  Tyypillisesti mikäli tulot ovat kunnossa niin 10000 euron lainalla ei tarvitse vielä pantata omaisuutta vakuudeksi. Tällöin lainan voi saada täysin ilman vakuuksia. Rahoituslaitos luottaa maksukykyysi muutenkin.

 • 10 000 euron joustoluotto vai kulutusluotto?

  10 000 euron lainasta puhuttaessa tärkeimmät lainatyypit ovat tavallinen kulutusluotto, jonka käyttötapaa ei tarvitse määritellä lainaa haettaessa, tai joustoluotto. Kulutusluotto on lainamuodoista tutuin: kun lainansaaja hyväksyy lainatarjouksen, hänen tililleen siirretään koko lainasumma yhdellä kertaa. Joustoluotto puolestaan on nimensä veroisesti joustavampi lainaratkaisu. Joustoluottoa kutsutaan myös tililuotoksi, luottolimiitiksi tai joustolainaksi. Tässä tapauksessa lainansaajalle myönnetään lainaa 10 000 euroon asti, mutta hän voi käyttää summaa omaan tahtiinsa, eikä koko summaa ole pakko käyttää.

 • Kuka voi hakea 10 000 euron lainaa?

  Useimmiten hakijalta vaaditaan vähintään 20 vuoden ikä. (Joskus täysi-ikäisyysriittää)
  Puhtaat luottotiedot.
  Pysyvä asuminen Suomessa
  Suomalainen pankkitili ja nettipankkitunnukset

 • Kuinka nopeasti 10 000 lainan saa tilille?

  Nopeimmillaan heti hakemuksen jälkeen. Joskus tämä kestää 15 minuuttia tai tunnin tai mikäli luottopäätös ei mene automaatisen käsittelynä vaan manuaaliseen niin käsittely voi kestää tyypillisesti yhden päivän.