Siirry sisältöön

Saatavilla jopa ilmaista ensilainaa, lue lisää sivuiltamme

Halvin Laina

Kilpailuta lainasi – helposti ja nopeasti netistä

Sortter.fi-rahoituslaitos. Onko se luotettava palvelu?

Harkitsetko Sortter-lainapalvelun käyttämistä, mutta haluat tutustua yritykseen tarkemmin? Lue laaja ja kattava arvostelumme ja katso, kannattaako lainaa hakea Sortterilta.

Kerromme artikkelissa Sortterin toimintatavoista, palvelun käytöstä, asiakkaiden kokemuksista ja arvioimme Sortterin luotettavuutta. Artikkelin lopusta löydät käytännöllisen ja selkeän yhteenvedon Sortter-arvostelustamme.

Jatka lukemista, ja näet, minkälainen palvelu Sortter on.

Sortter tarjoaa

 • Lainojen vertailu eli kilpailuttaminen

 • Täytä lainahakemus

  Nykyisen lainan kilpailuttaminen

 • Koroton laina

  Edullisimman lainan hakeminen Sortterin kautta

 • Kulutusluotto

  Muiden tuotteiden ja palveluiden, kuten luottokorttien ja säästötilien vertailu

Mikä Sortter vertailupalvelu tekee?

Kilpailuttaa lainasi

Sortter on lainojen vertailupalvelu. Se tarkoittaa sitä, että Sortter auttaa lainan hakemista suunnittelevia henkilöitä vertailemaan erilaisia markkinoilla olevia lainoja. Näin lainoja ei tarvitse vertailla yksi kerrallaan eri lainanantajien sivuilla vieraillen ja yksityiskohtiin perehtyen, vaan lainaa etsivä näkee yhdellä silmäyksellä useamman lainan tiedot.

Lainavertailusivustoja käyttämällä lainanhakija voi säästää merkittäviäkin rahasummia, sillä lainojen hinnat vaihtelevat merkittävästi. Vertailusivuston käyttäminen helpottaa lainojen kokonaishinnan vertailua.

Sortter ei siis myönnä lainoja, vaan se on palvelu, jota voi hyödyntää edullista lainaa etsiessä. Jos löydät Sortterin kautta sopivan lainan, itse lainasopimus tehdään lainanantajan kanssa.

Sortter on kotimainen palvelu. Sortterille on myönnetty Avainlippu-merkki, joka myönnetään suomalaisille, Suomessa työllistäville yrityksille.

Minkälaisia lainoja Sortterilla voi vertailla?

Moniin muihin lainavertailupalveluihin verrattuna Sortterin etu on sen monipuolisuus. Sortterin sivuilla voi tutustua monenlaisiin lainoihin aina tavallisesta kulutusluotosta joustoluottoihin, autolainoihin, pikavippeihin ja jopa asuntolainoihin. Sortter auttaa myös yrityslainoja etsivää, sillä sivuilla on mahdollista vertailla yrityslainojakin.

 

Monipuolisen lainavalikoiman lisäksi Sortter tarjoaa mahdollisuuden vertailla sijoitussovelluksia, puhelinliittymiä, luottokortteja, tilejä ja mobiililompakoita ja säästötilejä.

Sortterin vahvuuksiin kuuluu myös se, että sillä on runsaasti yhteistyökumppaneita. Näin lainanhakija saa näkyville runsaasti erilaisia tarjouksia eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta.

Koska valikoima on runsas, sivustolla on runsaasti tietoa, ja käyttäjältä voi kulua hetki, ennen kuin hän löytää etsimänsä. Sivusto on kuitenkin selkeä ja informatiivinen, joten vaikeaksi tai monimutkaiseksi sitä ei voi kutsua.

Miten sortter toimii?

Sortter toimii samalla tavalla kuin monet muutkin lainavertailut. Lainanhakija täyttää tiedot hakemukseen, ja sen jälkeen Sortter listaa hakijalle erilaisia lainatarjouksia eri luottolaitoksilta.

Erilaiset lainatarjoukset näytetään selkeästi, ja kaikki lainan kulut kerrotaan. Näin edullisimman lainan valitseminen on helppoa, eikä käyttäjä valitse vahingossa edulliselta näyttävää lainaa, joka sisältääkin piilokuluja.

Tarjousten yhteydessä lainanhakijalle näytetään myös, minkälaisia asiakirjoja hakemukseen tulee liittää. Lainasta riippuen kyseessä voi olla esimerkiksi todiste tuloista. Aina dokumentteja ei tarvita, vaan pelkän hakemuksen täyttäminen riittää.

Sortterin käyttö on lainanhakijalle ilmaista. Sortter saa tuloja yhteistyökumppaneiltaan, joiden lainoja lainanhakijat voivat Sortterin kautta vertailla.

Vakuudelliset lainat ja lainanhaku rinnakkaishakijan kanssa

Sortterin avulla voi hakea myös vakuudellisia lainoja. Tällöin laina myönnetään esimerkiksi niin, että sen vakuutena toimii lainanhakijan asunto. Vakuudellisten lainojen ehdot voivat olla paremmat kuin vakuudettomien lainojen ehdot, sillä vakuus vähentää lainanantajan riskiä.

Lainaa voi myös hakea rinnakkaishakijan kanssa. Se tarkoittaa sitä, että yhden lainansaajan sijaan lainasta vastaa kaksi lainansaajaa. Tämä menettely mahdollistaa sen, että pienempituloinenkin henkilö voi saada nostettua lainaa. Rinnakkaishakijan kanssa hakeminen mahdollistaa myös yleisellä tasolla paremman lainatarjouksen saamisen, sillä sekin madaltaa rahoituslaitoksen riskiä.

Sortterin yhteistyökumppanit

Sortter vertaa itse toimintaansa hotellien varaussivustoihin, joilla voi paitsi vertailla hintoja myös saada edullisemman hinnan kuin hotellista suoraan huonetta varatessa.

Koska pankit ja rahoituslaitokset saavat asiakkaita Sortterin kautta, Sortter pystyy neuvottelemaan niiden kanssa lainojen hinnoista ja näin tarjoamaan edullisempia lainoja vertailupalvelunsa käyttäjille.

Yhteistyökumppanit kertovat lainavertailupalvelun laadusta. Sortterin yhteistyökumppaneihin kuuluu niin pankkeja kuin luottolaitoksiakin, ja ne on listattu yrityksen verkkosivuilla. Yhteensä kumppaneita on Sortterin sivuston mukaan 20.

Lainatarjouksen hyväksyminen

Kun lainavertailu on tehty,ja lainanhakija löytää itselleen parhaiten sopivan lainan, hän voi hyväksyä lainatarjouksen. Tässä vaiheessa asiointi tapahtuu lainanantajan kanssa, eli Sortterin sivustolta siirrytään lainanantajan sivuille.

Se, miten nopeasti lainan saa tilille, riippuu luotonantajasta. Sortterin mukaan rahat saa tilille tyypillisesti kahden arkipäivän sisällä – monissa tapauksissa siirto tapahtuu heti lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen.

Onko Sortteria helppo käyttää?

Sortterin käyttäminen on helppoa, ja sivustolla on paljon käytännön tietoa, jonka avulla kokematonkin lainojen vertailija saa tehtyä hakemuksen nopeasti. Sivusto toimii intuitiivisesti ja on myös visuaalisesti selkeä.

Kuinka paljon voit lainata?

Sortterin sivuilla voi hakea vakuudetonta lainaa aina 60 000 euroon asti. Yrityslainojen kohdalla vakuudetonta lainaa voi hakea 250 000 euroon asti. Suurempia lainasummia on mahdollista saada vakuudellisina.

Tässä mielessäkin Sortter on monipuolinen, sillä palvelu mahdollistaa erittäin monenlaisten lainojen vertailun.

Sortter-asiakaspalvelu

Sortterin asiakaspalvelu on kattava: palvelua saa niin puhelimitse kuin sähköpostillakin. Puhelimitse asiakaspalvelua saa sekä viikolla että viikonloppuisin, ja aikataulu on kattava: viikolla asiakaspalvelu on auki kello 8-21 ja viikonloppuisin kello 9-17. Sortteriin on siis helppo saada yhteyttä.

Yrityksen tiloissa Helsingissä ei ole asiakaspalvelua.

Kenelle Sortter on tarkoitettu?

 • Hakija asuu Suomessa

 • Hakijalla täytyy olla säännölliset tulot (palkka tai eläke)

 • Hakijalla ei tule olla maksuhäiriömerkintöjä.

 • Hakijalla täytyy olla pankkitunnukset tai mobiilivarmenne

Kokemuksia Sortterista

Onko Sortter luotettava?

Raha-asioissa luotettavuus ja läpinäkyvyys ovat erittäin tärkeitä. Sortterin asianmukaisuudesta kielii luotettavalta vaikuttava, selkeä sivusto, jonka tekstit on kirjoitettu asiantuntevasti. Myös suomalaisuudesta kertova Avainlippumerkki herättää luottamusta.

Sortterin sivuilla on runsaasti linkkejä erilaisiin tunnettujen lehtien artikkeleihin, joissa Sortter on mainittu. Näissä kerrotaane esimerkiksi Sortterin teettämistä tutkimuksista ja haastatellaan yrityksen toimitusjohtajaa. Tällaiset artikkelit kielivät siitä, että Sortter on Suomessa tunnettu toimija, jonka asiantuntemuksesta myös media on kiinnostunut.

Asiakkaiden kokemukset

Sortterin Facebook-sivuston perusteella asiakkaiden kokemukset ovat hyviä. Kirjoitushetkellä Sortterin arvosana oli 4,9/5, ja arvioijat kehuvat Sortteria selkeydestä ja lainojen vertailun helpoudesta. Kirjoitushetkellä arvioita oli jätetty 40 kappaletta.

Sortterin omilla sivustoilla on myös asiakkaiden kommentteja, ja yrityksen mukaan Google-arvioiden keskiarvon on 4,3/5. Näitä arvosteluja on annettu sivuston mukaan 68. Näitä arvosteluja ei kuitenkaan pääse lukemaan. Sivustolle on poimittu joitain arvosteluja, ja näissä tähtiä on annettu neljä tai viisi. Näissä Sortteria kehutaan nopeaksi ja toimivaksi.

Sortterin parhaan koron takuu

Sortter lupaa sivuillaan pitää huolen siitä, että lainanhakijat saavat lainan parhaalla korolla. Jos niin ei käy, Sortter hyvittää lainansaajalle lainakulujen erotuksen. Tämän täytyy tapahtua vuorokauden sisällä siitä, kun lainoja on vertailtu Sortterin kautta ja lainansaaja on hyväksynyt Sortterin vertailun tuloksena löydetyn lainatarjouksen. Tutustu yrityksen sivustolla tarkemmin korkotakuun ehtoihin.

Sortterin reilun lainavertailun periaatteet

 • Koroton laina

  Hakijalle suositellaan aina edullisinta lainaa.

 • Lainatarjoukset on helppo ymmärtää ja vertailla

 • Näytetään lainatarjoukset puolueettomasti

 • Täytä lainahakemus

  Kerrotaan kaikki lainaan liittyvät kulut ja lainan todellinen vuosikorko

 • Kerrotaan avoimesti kumppaneistaan ja tekee yhteistyötä vain luotettavien kumppaneiden kanssa

 • Sortter noudattaa tietosuojamääräyksiä ja pitää asiakkaiden tiedot turvassa

 • Nosta laina

  Jos hakija löytää muualta edullisemman lainan samoilla ehdoilla, Sortter hyvittää lainojen hintaerotuksen

Sortterin tarjoamat lainamuodot

 • Kulutusluotto

 • Joustoluotto

 • Yhdistelylaina

 • Asuntolaina

 • Yrityslaina

Onko Sortterin käytöstä hyötyä?

 • 1.

  Lainanhakija säästää aikaa, kun lainoja ei tarvitse vertailla eri luottolaitosten sivustoje perusteella. Lainanhakija saa näkyville helposti yhdellä haulla erilaisia tarjouksia.

 • 2.

  Lainanhakija säästää rahaa, sillä lainojen hinnat vaihtelevat merkittävästi, ja selkeästi esitetyt lainatarjoukset tekevät halvimman lainan löytämisestä helppoa.

 • 3.

  Sortterin parhaan koron takuu tarkoittaa sitä, että jos löydät halvemman lainan muualta hyväksyttyäsi lainatarjouksen Sortterin kautta, Sortter hyvittää lainansaajalle lainakulujen erotuksen.

 • 4.

  Sortterilla on runsaasti yhteistyökumppaneita, mikä tekee sen lainavertailusta pätevän ja kattavan.

 • 5.

  Sortterin kautta saatu lainatarjous ei sido mihinkään, eikä Sortterin käyttö ole maksullista.

Sortter-arvostelu – yhteenveto

Lyhyesti sanottuna Sortter on luotettava toimija, jonka sivustoa on helppo käyttää, ja jonka periaatteisiin kuuluvat reiluus ja läpinäkyvyys. Lue alta tarkemmat Sortteria koskevat kommenttimme:

Sortterin käyttö

Sortter-sivustoa on helppo käyttää, kuten yllä mainittiin. Sortterin sivuilla on runsaasti tietoa, kuten Usein kysytyt kysymykset -osio sekä erilaisista rahoitusalaa koskevista teksteistä koostuva blogi.

Sortterin sivustoilla opastetaan myös lainavertailun tekemiseen ja kerrotaan, miksi ja miten lainoja kannattaa vertailla.

Palvelussa voi hakea niin pieniä kuin suuriakin lainoja, ja myös vakuudellisten lainojen hakeminen onnistuu. Palvelua voi käyttää ilmaiseksi, eikä hakemuksen tekeminen tarkoita sitoutumista lainan nostamiseen.

Sortter tarjoaa myös mahdollisuuden erilaisten säästötilien ja puhelinliittymien ja muiden vastaavien palveluiden vertailuun, mikä tekee siitä erityisen monipuolisen palvelun.

Kokemuksia Sortterista

Sortteria koskevia kokemuksia löytyi ainoastaan Sortterin omilta Facebook-sivuilta ja verkkosivuilta. Nämä arviot ovat luonteeltaan positiivisia ja arvosanat ovat erittäin korkeita. Näiden arvoiden perusteella Sortterin käyttäjät arvostavat seuraavia asioita:

 • Sortterin käytön selkeys
 • Lainan saamisen nopeus
 • Lainojen vertailun helppous

Sortterin luotettavuus

Arviomme perusteella Sortterin luotettavuuden epäilemiseen ei ole syytä. Yrityksen periaatteisiin kuuluu reiluus ja läpinäkyvyys, ja se vaikuttaa myös toteutuvan asiakaskokemusten ja sivustoilla annettujen tietojen perusteella.

Luotettavuudesta kertoo muun muassa mahdollisuus ottaa yhteyttä yritykseen helposti joko puhelimitse tai sähköpostilla. Myös se, että Sortter mainitaan useiden tunnettujen sanomalehtien sivustoilla, herättää luottamusta.

Sortter kertoo sivustoillaan myös avoimesti yhteistyökumppaneistaan, joten lainanhakijoiden on helppo etsiä niistä tietoa ja arvioita ennen lainan hakemista.

Sortteria ja muita lainavertailupalveluita käyttäessä kannattaa aina toimia vastuullisesti ja harkiten, ja hakea vain sellaista lainaa, jonka takaisinmaksaminen ei aiheuta ongelmia. Sortter on yksi parhaita lainojen kilpailutuspalveluita. Suosittelemme vahvasti.