Siirry sisältöön

Saatavilla jopa ilmaista ensilainaa, lue lisää sivuiltamme

Halvin Laina

Kilpailuta laina – helposti ja nopeasti netistä

Etsitkö edullista lainaa ja haluat tietää, onko omalaina.fi luotettava ja selvittää, miten se toimii?

Tutustu kattavaan arvosteluun, jossa käydään tarkasti läpi Omalaina.fi:n tarjonta, lainanhakuprosessi sekä selvitetään, minkälaisia kokemuksia palvelun käyttäjillä on.

Jatka lukemista ja ota selvää, onko Omalaina.fi paras lainan tarjoaja juuri sinulle.

Omalainan parhaat puolet

 • Pienet lainat

  Omalaina.fi palvelusta voit hakea helposti pienet lainat kätevästi arjen tarpesiin ja tilapäiseen rahapulaan.

 • Suuret lainat

  Omalaina palvelusta saat myös isommat remontti-, auto- ja matkalainat muutamista tuhansista aina 60 000 € asti.

 • Pikalainat

  Jos rahan tarve on todella äkillinen ja tarvitset rahaa jo tänään tai huomenna, myös se onnistuu.

 • Lainojen yhdistäminen

  Omalainan kautta voi yhdistää aiemmat luottosi yhdeksi matalankoron yhdistelylainaksi, jolla maksat muut lainat pois.

Kuka voi hakea lainaa Omalaina palvelusta?

 • Auto

  Vähintään 18-vuotias

 • Pankkilaina

  Vakituinen osoite Suomessa

 • Suomalainen henkilötunnus

 • Kulutusluotto

  Suomalainen pankkitili

Mikä Omalaina – vertailu palvelu on?

Kilpailuttaa lainasi

Omalaina.fi on palvelu lainaa etsiville henkilöille. Myös yrityslainat onnistuu omalainan kautta. Se etsii parhaan lainatarjouksen useiden lainan tarjoajien joukosta, joten lainaa tarvitseva henkilö saa nopeasti ja helposti edullisia lainatarjouksia. Toisin sanoen palvelu huolehtii lainojen kilpailutuksesta ja saattaa lainan hakijan yhteyteen edullisemman lainan tarjoavan yhteistyökumppaninsa kanssa.

Kun lainavertailu on suoritettu, lainan hakija voi tehdä lainasopimuksen suoraan valitsemansa lainaa tarjoavan tahon kanssa. Nopeimmillaan rahat saa tilille yhden päivän aikana.

Omalaina.fi ei siis itse myönnä lainoja, vaan lainasopimus tehdään palvelun yhteistyökumppaneiden kanssa. Yhteistyökumppanit ovat siis lainoja tarjoavia tahoja eli pankkeja ja rahoituslaitoksia. Omalaina.fi on suomalainen palvelu.

Lainojen vertailu on erittäin tärkeää, sillä lainoja tarjoavia tahoja on erittäin paljon, ja lainojen kustannukset eroavat merkittävästi. Rahoituslaitosten suuri määrä tekee kuitenkin lainojen erikseen vertailusta haastavaa ja se vaatisi myös runsaasti aikaa. Siksi fiksuinta onkin käyttää palvelua, joka vertailee lainoja ja mahdollistaa lisäksi lainan hakemisen ilman ylimääräistä vaivaa.

Kenelle Omalaina.fi on siis suunnattu? Lyhyesti sanottuna se palvelee henkilöitä, jotka tarvitsevat lainaa heti tai hetken päästä ja oli kyseessä sitten 100 euron pikavippi tai 60 000 euron laina. Lainoja voi vertailla ilmaiseksi, vertailu- ja hakuprosessi on täysin ilmainen ja lainan hakija saa näkyville jopa 30 eri lainan tarjoajan tarjoukset.

Lainaa etsiessä ja lainoja vertaillessa on myös tärkeää huolehtia siitä, että käyttää luotettavaa palvelua. Tästä syystä onkin hyvä perehtyä lainoja välittäviin tahoihin huolellisesti. Jatka siis lukemista ja perehdy Omalaina.fi:n tarjontaan, toimintatapaan ja luotettavuuteen.

Näin käytät Omalaina.fi:tä

Omalaina.fi-palvelun käyttö on helppoa. Sivustolla on selkeä, hyvin näkyvillä oleva lainahakemuskaavake. Sen täyttäminen on ensimmäinen askel lainojen vertailussa.

Koska etsit tietoa lainoista, olet luultavasti jo suunnitellut tai laskenut alustavasti, minkä kokoisen lainan tarvitset ja kuinka paljon voit maksaa lainaa takaisin joka kuukausi. Kun asetat tämän summan lainahakemukseen, saat näkyville mahdollisen laina-ajan ja siitä riippuvan kuukausierän sekä yhteissumman, johon laskettu lainan korot ja kulut.

Muista kuitenkin, että tässä näkymässä näkyvät summat ovat suuntaa-antavia, ja lainan todellinen hinta on näkyvissä lopullisessa lainatarjouksessa ja -sopimuksessa.

Laina-aikaa muuttamalla saat myös näkyville, miten takaisinmaksuaika vaikuttaa kuukausieriin ja lainan kokonaishintaan. Laina-aika kannattaa määrittää huolellisesti, eli valitse sellainen kuukausisumma, jonka saat varmasti maksettua tiukemmassakin rahatilanteessa. Erittäin pitkä laina-aika kuitenkin kasvattaa lainan hintaa.

Kun olet valinnut sopivan summan ja laina-ajan, täytä lomakkeen muut tiedot, eli nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Tutustu tässä vaiheessa myös käyttöehtoihin.

Lainahakemuksen tekeminen ja lainojen kilpailuttaminen on täysin ilmaista.

Lainahakemuksen täyttäminen

Seuraavaksi lainanhakijalta pyydetään lisää tietoja. Nämä tiedot kannattaa täyttää huolellisesti, jotta saat parhaan mahdollisen tarjouksen. Lomakkeessa kerrotaan esimerkiksi työ- ja asumistilanteesta sekä mahdollisista jo saaduista lainoista.

Tässä vaiheessa voit myös hakea lainojen yhdistämiseen tarkoitettua lainaa: listaa hakemukseen nykyiset lainat ja merkitse käyttötarkoitukseksi lainojen yhdistäminen.

Lomakkeessa on myös mahdollista ilmoittaa hausta yhteishakijan kanssa. Kun tämä valinta tehdään, lomakkeeseen tulee täyttää myös yhteishakijan tiedot.

Hakijoiden luottotiedot tarkistetaan hakemuksen käsittelyn yhteydessä, ja lainaa ei myönnetä henkilöille, joilla on maksuhäiriömerkintä. Muita syitä hakemuksen hylkäämiselle ovat puuttuvat liitteet tai tiedot. Jos lainaa on haettu suurta summaa suhteessa hakijan tuloihin, rahoituslaitokset eivät lainaa todennäköisesti myönnä.

Lainojen kilpailutus ja lainatarjoukset

Kun hakemus on täytetty, se lähetetään ja seuraavaksi lainan hakija saa tarjouksia Omalaina.fi:n yhteistyökumppaneilta. Näitä tarjouksia voi tarkastella kaikessa rauhassa, eikä lainahakemuksen tekeminen velvoita mihinkään.

Hakemukset käsitellään nopeasti, ja jos löydät mieleisesi lainan, voit hyväksyä tarjouksen välittömästi pankkitunnuksia käyttäen lainantarjoajan järjestelmässä. Laina siirretään tilille heti, joskaan yöllä siirtoja ei tehdä. Se, miten nopeasti laina siirtyy tilille, riippuu pankista. Usein rahat saa samana päivän kun lainasopimus on tehty, ja korkeimmillaan maksu näkyy tilillä kolmessa päivässä.

Hakija saattaa myös saada pienemmän lainatarjouksen. Tällöin kyse on siitä, että lainantarjoaja on arvioinut hakijan maksukyvyn, ja tarjous perustuu tähän arvioon.

Suuret lainat netistä

Suurin palvelussa vertailtava lainasumma on 60 000 euroa. Omalaina.fi vinkkaa, että jos etsinnässä on edullinen 10 000 euron laina tai sitä suurempi laina, sitä kannattaa hakea yhdessä toisen henkilön kanssa. Koska tässä tapauksessa lainasta vastaa kaksi ihmistä, mahdollisuudet lainan saamiseen ovat paremmat, sillä Omalaina.fi:n lainat ovat vakuudettomia.

Mitä vakuudeton laina tarkoittaa? Sitä, että lainaa haettaessa sille ei tarvita takaajaa, joka on vastuussa siinä tapauksessa, että lainansaaja ei lainaansa maksa. Lainalle ei myöskään aseteta vakuuksia, kuten esimerkiksi asuntoa tai muuta omaisuutta.

Tällaisia suurempia kulutusluottoja käytetään esimerkiksi auton tai asunnon hankkimiseen. Niitä varten hakijoilla täytyy olla riittävästi tuloja ja vakaa tilanne, sillä suurten lainojen laina-aika on pitkä. Tällaisia lainoja hakevat usein pariskunnat tai esimerkiksi vanhempi ja aikuinen lapsi – tässä tilanteessa vanhempi usein tukee nuorta hakijaa ensimmäistä lainaa haettaessa.

Pienet lainat netistä

Pienin mahdollinen laina, jota Omalaina.fi:n kautta voi hakea, on 100 euroa. Tällöin kyseessä on pikalaina, jonka vertailu, hakeminen, saaminen ja takaisinmaksu tapahtuu nopeasti. Tällaisia lainoja haetaan usein tilanteissa, joissa yllättävän tilanteen vuoksi rahaa tarvitaan esimerkiksi ruokaan, lääkkeisiin tai laskujen maksamiseen.

Sadan euron lainan lisäksi Omalaina.fi tarjoaa muitakin pienempiä lainoja: sen kautta voi hakea esimerkiksi kodin remontoimiseen, perheen lomamatkaan tai elektroniikan hankkimiseen riittäviä lainoja, kuten 2000, 3000 ja 5000 euron lainoja.

Onko Omalaina.fi luotettava ja turvallinen?

Omalaina.fi on kotimainen palvelu, ja sen yhteistyökumppanit ovat tunnettuja pankkeja ja rahoituslaitoksia. Sivustolla on runsaasti tietoa ja jos kysymykseen ei löydy vastausta, lainoista kiinnostuneet henkilöt voivat ottaa yhteyttä asiakaspalveluun puhelimitse tai sähköpostilla. Näin ollen Omalaina.fi:tä voi luonnehtia läpinäkyväksi ja helposti tavoitettavaksi.

Omalaina.fi on LVS Brokers -nimisen suomalaisen finanssiteknologiayrityksen tuotemerkki. Lisäksi yritys tarjoaa samanlaista palvelua Tanskassa ja Puolassa. Yrityksestä ei ole kirjoitettu mediassa, mikä on hyvä merkki: mikäli sen toimintaan liittyisi epäselvyyksiä, niitä olisi todennäköisesti käsitelty mediassa. Tämä pätee myös Omalaina.fi:hin.

Lisäksi sivustolla on lainoista kertovia artikkeileita ja lisätietoja, sekä mahdollisuus hankkia Maksuturva, joka auttaa tilanteessa, jossa lainaa voi olla vaikea maksaa esimerkiksi työttömyyden tai sairastumisen myötä.

Näiden tietojen perusteella Omalaina.fi-palvelua voi käyttää huoletta. Kuten kaikkien lainojen kohdalla, on tärkeää tehdä hakemus huolellisesti, toimia vastuullisesti ja lukea tarkasti lainaehdot ennen lainasopimuksen hyväksymistä.

Lainojen yhdistäminen

Omalaina.fi:n kautta voi myös hakea lainaa lainojen yhdistämistä varten. Se tarkoittaa sitä, että lainanhakija etsii edullisen lainan, joka kattaa aiemmin nostetut lainat. Näin aiemmin nostetut lainat maksetaan pois, ja sen jälkeen raha-asiat hoidetaan keskitetysti uutta lainaa takaisin maksamalla. Se selkeyttää lainatilannetta, helpottaa raha-asioiden hallintaa ja koska kulut maksetaan vain yhdestä lainasta, lainojen yhdistäminen on myös tapa säästää rahaa.

Löysitkö näiden vaihtoehtojen joukosta kiinnostavan lainan? Jatka lukemista, sillä seuraavaksi kerrome, miten Omalaina.fi käytännössä toimii.

Kokemuksia Omalaina.fi:stä

Omalaina-palvelun käyttäjät eivät ole kertoneet kokemuksistaan juurikaan verkossa. Trustpilot-arviointisivustolla sen keskiarvo on 3,7/5, ja sivustolla on luettavissa yksi arvio. Se on positiivinen ja palvelua kehutaan sen helppoudesta.

Mitä kokemuksien vähäisyydestä voidaan päätellä? Usein negatiiviset kokemukset herättävät halun jättää palautetta ja hyvistä kokemuksista kerrotaan harvemmin. Kokemusten vähäisyyttä ei siis ole syytä nähdä huolestuttavan merkkinä.

Arvostelusivustoilla on myös useammin suurten, kansainvälisesti toimivien rahoituslaitosten arvioita, eikä niinkään arvioita lainaajan ja lainantarjoajan välillä toimivista lainavertailupalveluista.

Omalaina.fi -arvostelun yhteenveto

Omalaina.fi on suomalainen lainapalvelu, joka tuo yhteen lainoja tarjoavat tahot ja lainaa tarvitsevat yksityishenkilöt. Omalaina.fi ei siis itse myönnä tai tarjoa lainoja, vaan se mahdollistaa lainojen kilpailutuksen ja edullisimman lainan etsimisen. Hakemuksen tekeminen ja lainojen kilpailuttaminen on lainaa etsivälle henkilölle täysin ilmaista.

Hakijan on asuttava pysyvästi Suomessa, hänen on oltava täysi-ikäinen ja hänellä täytyy olla suomalainen pankkitili sekä sosiaaliturvatunnus.

Rahoituslaitokset ja pankit, joiden kanssa Omalaina.fi tekee yhteistyötä, arvioivat hakemuksen ja lähettävät sen perusteella hakijalle tarjouksia. Hakija voi valita haluamansa tarjouksen ja tehdä lainasopimuksen tarjoajan kanssa. Rahat on mahdollista saada tilille jopa samana päivänä.

Lainaa voi hakea aina sadan tai muutaman sadan euron summasta 70 000 euroon asti. Haettavat lainat ovat vakuudettomia ja niitä voi hakea yhteishakijan kanssa, mikä parantaa mahdollisuuksia suuremman lainan saamiseen.

Omalaina.fi on arviomme perusteella luotettava ja turvallinen palvelu, josta ei ole kirjoitettu negatiivisesti lainkaan. Sivustolla on runsaasti tietoa ja lisäksi Omalainan asiakaspalvelu auttaa asiakkaita puhelimitse ja sähköpostitse. Yrityksen käyntiosoitteessa ei asiakaspalvelua tarjota.

Omalaina.fi:n hyviin puoliin kuuluu myös mahdollisuus hakea monenlaisia lainoja sekä laaja, 30 yhteistyökumppanin valikoima. Sivusto on selkeä, sivuilla on runsaasti tietoa palvelusta sekä taustatietoa raha-asioita ja lainaamista koskien. Myös hakemus on selkeä ja helppo täyttää. Omalaina.fi:n yhteistyökumppaneihin kuuluu tunnettuja tahoja, mikä myös herättää luottamusta. Lisäksi kattava valikoima yhteistyökumppaneita tarkoittaa sitä, että hakija saa suuremman määrän tarjouksia.