Siirry sisältöön

Saatavilla jopa ilmaista ensilainaa, lue lisää sivuiltamme

Halvin Laina

Lainaa 50 000 euroa – kilpailuttamalla verkosta helposti

Tarvitsetko 50 000 euron lainan? Vinkkiemme avulla löydät nopeasti edullisimman 50 000 euron lainan. Kerromme myös, miten lainoja kannattaa vertailla ja mitä 50 000 euron lainan saaminen vaatii.

50 000 euron lainan hakeminen on päätös, joka kannattaa tehdä harkiten. Kyseessä on melko suuri laina, jolla on tyypillisesti monia vuosia kestävä takaisinmaksuaika. Tällaisen lainan nostaminen vaatiikin riittäviä tuloja ja sitoutumista, ja usein melkopitkän maksuajan, joka toki onnistuu saada.

Lainavertailun edut verrattuna perinteiseen pankkilainaan

 • Saat helposti ja nopeasti useita lainatarjouksia eri rahoituslaitoksilta.

 • Pankkilaina

  Lainahakemuksen voi täyttää kotona kaikessa rauhassa.

 • Auto

  Nettilainat ovat usein vakuudettomi

 • Lainan käyttötarkoitusta ei tarvitse eritellä

 • Pikavippi

  Saat lainapäätöksen ja rahat nopeasti.

 • Täytä lainahakemus

  Lainan hakuprosessi on selkeä ja yksinkertainen

Miten kilpailuttaa 50 000 euron laina?

Miten 50 000 euron lainaa haetaan?

Ennen kuin ryhdyt hakuprosessiin, kannattaakin tehdä tarkka suunnitelma ja selvittää, minkä kokoisen lainan todella tarvitset ja minkä verran tarvitset maksuaikaa, eli kuinka suuren summan pystyt maksamaan lainaa takaisin kuukaudessa. Miksi näin on? Liian suuren lainan nostaminen on kallis tapa käyttää rahaa, ja liian suuret kuukausisummat voivat aiheuttaa taloudellisia vaikeuksia, mikäli esimerkiksi työtilanne muuttuu.

 

Jos esimerkiksi suunnittelet 50 000 euron lainan nostamista remontin tekemistä varten, kannattaa tehdä suuntaa antava laskelma remontin kuluista ja mitoittaa laina sen mukaan. Jätä hieman pelivaraa, sillä remontteihin saattaa liittyä yllätyksiä. Jos taas aiot ostaa vaikkapa auton, summa on helppo määrittää tarkasti.

 

Takaisinmaksuerät kannattaa puolestaan mitoittaa niin, että käyttöösi jää vähintään 60 % kuukausituloistasi. Näin myös lainantarjoajat usein arvioivat lainahakemustasi. Liian pieni takaisinmaksuerä puolestaan voi tuntua mukavalta ratkaisulta, mutta se nostaa lainan kokonaishintaa.

Miten kilpailuttaa 50 000 euron laina?

Jos ajattelit, että suurempia lainoja voi hakea vain pankista, olit väärässä. Nettilainat eivät suinkaan ole pikavippejä, vaan netistä voi hakea myös kymmenien tuhansien eurojen kulutusluottoja. 50 000 euron laina netistä on siis fiksu vaihtoehto, etenkin jos olet kiinnostunut vakuudettomasta lainasta, jonka saat tilillesi nopeasti.

 

Netistä voi hakea myös joustoluottoa, yrityslainaa ja joissain tapauksissa myös vakuudellista lainaa. Vaihtoehtoja on siis runsaasti. Tärkeää onkin etsiä laina, joka vastaa parhaiten omiin toiveisiini, tilanteeseen ja lainan käyttötarkoitukseen.

 

Mitä suuremmasta lainasta on kyse, sitä tärkeämpää on huolellinen vertailu ja vastuullinen lainaaminen. Netistä lainaa haettaessa on tärkeää myös valita luotettava lainantarjoaja.

Miten lainoja vertaillaan?

Lainojen vertailu netissä on erittäin helppoa: syötä sivuillemme haluamasi lainasumma ja ikäsi (se vaikuttaa lainan takaisinmaksuaikaan), ja saat tarjoukset sinulle sopivista rahoituslaitolta.

Yhteistyökumppaneihimme kuuluu useita rahoituslaitoksia joihin voit tehdä lainahakemuksen ja kilpailuttaa lainat yhdellä hakemuksella.

Lainojen vertailu on tärkeä osa lainanhakuprosessia, sillä lainoja vertaamalla voi suurten lainojen kohdalla säästää satoja euroja. Kun etsit edullisinta lainaa, kiinnitä huomio koron lisäksi lainan kuluihin. Lainan kuluja ovat esimerkiksi erilaiset käsittelymaksut ja lainanhoitokulut. Todellinen vuosikorko kertoo, mikä lainan hinta on, kun sekä lainan kulut että korko huomioidaan.

Vertailupalvelumme käyttäminen onkin kätevää myös siksi, että yhteistyökumppanimme ovat luotettavia ja tunnettuja tahoja.

Ennen lainahakemuksen tekemistä on syytä varmistaa, että vastaat lainantarjoajan asettamiin vaatimuksiin. Tämä toki selviää myös kokeilemalla.

Näin tunnistat luotettavan lainantarjoajan

 • 1.
  Verkkosivustolla on runsaasti tietoa ja lainantarjoajan toiminnasta on saatavilla tietoa läpinäkyvästi.

 • 2.
  Lainan kuluista ja korosta on helppo ottaa selvää.

 • 3.
  Lainahakemuksen tekeminen on ilmaista, eikä prosessiin muutenkaan liity erikoisia kustannuksia.

 • 4.
  On fiksua valita rahoituslaitos, joka tarjoaa asiakaspalvelua puhelimitse ja sähköpostilla. Näin saat nopeasti vastauksia mahdollisiin kysymyksiin.

Kuka voi saada 50 000 euroa lainaa?

50 000 euron lainan saaminen vaatii riittävästi tuloja, jotta rahoituslaitos voi luottaa siihen, että lainan takaisinmaksu sujuu ajallaan ja suunnitelmien mukaan.

Monet rahoituslaitokset tarjoavat mahdollisuuden lainan hakemiseen yhteishakijan kanssa. Tällöin lainasta on vastuussa kaksi henkilöä, mikä parantaa mahdollisuutta lainan saamiseen. Jos 50 000 euron laina on määrä käyttää esimerkiksi kodin remontoimiseen tai suurempaan yhteiseen hankintaan, lainaa kannattaa hakea yhdessä puolison kanssa.

Vaikka pääosa nettilainoista on vakuudettomia, osa rahoituslaitoksista tarjoaa myös vakuudellisia suurempia lainoja. Vakuudellisen lainan hakeminen vaati hieman enemmän asiakirjoja ja prosessi voi olla hitaampi, mutta jos lainan takaa toinen henkilö tai jos vakuudeksi asetetaan esimerkiksi lainanhakijan omistusasunto tai muuta omaisuutta, suuremman lainan saa helpommin.

Erilaisia lainatyyppejä

 • Vakuudellinen laina

  Kulutusluotto

  Tyypillisin nettilaina on kulutusluotto eli tavallinen vakuudeton laina, joka maksetaan takaisin kuukausierissä. Tällaisen lainan saaja voi käyttää lainarahat haluamallaan tavalla toisin kuin esimerkiksi asuntolainan kohdalla – asuntolaina on käytettävä asunnon ostamiseen, ja asunto toimii lainan vakuutena. Netissä korkein kulutusluoton summa on 70 000 euroa. Tällaisia lainoja voi hakea rinnakkaishakijan eli yhteishakijan kanssa.

 • Häät

  Yhdistelylaina

  Yhdistelylaina puolestaan tarkoittaa nimensä mukaisesti lainaa, jolla maksetaan aiemmin otetut pienemmät lainat ja keskitetään lainanmaksu. Yhden suuremman lainan hallinnointi on helpompaa ja se tulee myös tyypillisesti halvemmaksi kuin useamman pienen lainan maksaminen.

 • Pankkilaina

  Vakuudellinen laina

  Vakuudellinen laina tarkoittaa lainaa, jonka vakuutena on lainan saajan omaisuutta, tai sen takaa toinen henkilö. Vakuudet vähentävät lainantarjoajan riskiä, ja vakuudelliset lainat ovat tyypillisesti edullisempia kuin vakuudettomat lainat. Vakuudettomat lainat ovat kuitenkin nopeampia hakea, ja ne ovat myös sellaisten henkilöiden saatavilla, joilla ei ole riittävän arvokasta omaisuutta.

 • Nosta laina

  Joustoluotto

  Perinteisten lainojen lisäksi netissä voi hakea joustoluottoa, joskin sitä myönnetään useammin pienemmille summille. Joustoluotto toimii kuin luottokortti: lainaa voi käyttää ja lyhentää omaan tahtiinsa aina myönnettyyn lainasummaan asti. Joustoluotto on kätevä ratkaisu, jos lainasumma ei ole tarkalleen tiedossa tai koko lainasummaa ei haluta nostaa kerralla vaan sen sijaan tarpeen mukaan.

 • Pikavippi

  Pikavippi tai pikalaina on tyypillisesti muutaman tuhannen euron laina joka on tarkoitus maksaa pois kohtuullisen nopeasti. Laina haetaan usein akuuttiin tarpeeseen kun tulee jotakin yllättäviä kuluja.

 • Remontti

  Yrityslaina

  Yrityslainat on tarkoitettu yrityksen aloittamiseen tai yrityksen toimintaan. Tällainen laina haetaan yrityksen nimissä yritykselle, eikä sitä voi käyttää muuhun tarkoitukseen.

Vaatimukset lainanhakijalta

 • Puhtaat luottotiedot.

  Lainahakemuksen yhteydessä lainanhakijan luottotiedot tarkistetaan automaattisesti. Lainaa ei myönnetä henkilöille, joilla on maksuhäiriömerkintä.

 • Riittävä ikä

  Useimmiten nettilainan hakijoilta vaaditaan vähintään 20 vuoden ikä. Lainantarjoaja saattaa vaatia myös 22 tai 23 vuoden ikää. Täysi-ikäisyys ei siis aina riitä lainan saamiseen, jollei kyseessä ole pieni niin sanottu pikavippi.

 • Osoite Suomessa

  Lainoja myönnetään henkilöille, jotka asuvat vakituisesti Suomessa. Toisinaan vaaditaan sitä, että Suomessa on asuttu tietty vuosimäärä.

 • Tili suomalaisessa pankissa

  Lainat maksetaan pankkitilille, ja lainasopimus tyypillisesti vahvistetaan pankkitunnuksilla.

 • Vaadittavat todisteet tuloista

  Tietoja tuloista, kuten palkkakuitteja tai verotietoja, toimitetaan joko lainahakemuksen yhteydessä tai ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

 • Ei vakuuksia

  Lainakilpailutuksen helppous on ettei vakuuksia useinkaan vaadita.

50 000 euroa lainaa – tällainen lainanhakuprosessi on

Näin lainahakemus tehdään

Palvelumme kautta hakemuksen tekeminen on ilmaista, eikä se sido hakijaa mihinkään. Lainahakemus on syytä tehdä huolellisesti, jotta saat vastauksen mahdollisimman nopeasti ja hakemus hyväksytään. Varaa hakemuksen tekemiseen siis riittävästi aikaa.

Ensimmäiset tarjoukset saa tyypillisesti erittäin nopeasti, ja yleensä kaikki tarjoukset on saatu vuorokauden sisällä. Juuri tämä on kilpailutussivujen etu: yhden hakemuksen tekemällä saat useita tarjouksia.

Voit seuraavaksi valita parhaan tarjouksen ja hyväksyä sen. Itse lainasopimus tehdään tarjouksen lähettäneen rahoituslaitoksen kanssa, joten kilpailutussivu toimii tässä tapauksessa eräänlaisena välikätenä lainanhakijan ja lainantarjoajan välillä. Kilpailutuspalvelu saa tulonsa lainantarjoajilta, jotka ovat sen yhteistyökumppaneita.

Kun teet hakemuksen lainakilpailutuksen kautta, nopeimmillaan vastauksen saa heti.

Jos hakemustasi ei hyväksytä, syynä voi olla yläkanttiin mitoitettu lainasumma. Jotkut lainantarjoajat saattavat tällaisessa tilanteessa tarjota sinulle pienempää lainaa.

Miten laina maksetaan takaisin?

Lainan takaisimaksuerät määritellään lainasopimuksessa, ja kuukausieriä maksetaan, kunnes koko laina on maksettu takaisin. Etenkin suurempien lainojen kohdilla lainantarjoajat saattavat mahdollistaa maksuvapaat kuukaudet, joita voi hyödyntää kerran vuodessa. Nimensä mukaisesti lyhennysvapaana kuukautena ei makseta kuukausierää lainkaan, tai silloin maksetaan pelkästään lainan korko ja kulut, eli pienempi summa.

 

Lyhennysvapaita kuukausia hyödynnetään usein esimerkiksi lomakautena, jolloin halutaan käyttää enemmän rahaa hauskanpitoon ja rentoutumiseen vaikkapa ulkomaan matkalla. Myös joulukuussa saatetaan haluta enemmän pelivaraa joululahjojen ostamiseen ja joulun viettoon. Jos olet kiinnostunut tällaisesta joustavasta takaisinmaksutavasta, muista tarkistaa etukäteen, tarjoaako rahoituslaitos tällaista mahdollisuutta. Maksuvapautta täytyy yleensä hakea rahoituslaitokselta etukäteen.

 

Jos lainan maksaminen syystä tai toisesta vaikeutuu, on hyvä ottaa lainantarjoajaan yhteyttä välittömästi. Näin voitte yhdessä etsiä ratkaisua ennen perintämaksujen syntymistä ja luottotietojen menettämistä. Pääsääntö onkin, että kannattaa aina ottaa yhteyttä lainantarjoajan asiakaspalveluun aina, jos lainaan liittyy maksuvaikeuksia tai jos sinulla on jotain kysyttävää. Huolellinen taloudenhoito auttaa myös lainan saamisessa tulevaisuudessa.

 

Lainan voi usein myös maksaa etukäteen pois, ja lainan kuukausieristäkin voi olla mahdollista neuvotella.

Kuinka nopeasti rahat saa tilille?

Kun sopimus on solmittu, rahat siirretään lainansaajan tilille tavallisesti heti. Riippuu kuitenkin pankkiyhteydestä, kuinka nopeasti rahat näkyvät tilillä. Monet lainantarjoajat kertovat sivuillaan, kuinka nopeasti rahat siirtyvät eri pankkien tileille. On harvinaista, että rahojen siirtämiseen menee useampi arkipäivä. Nettilainojen etu onkin juuri se, että lainahakemukset käsitellään nopeasti, eikä rahoja tarvitse odotella kauan.

 

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että lainoja ei makseta viikonloppuisin eikä öisin. Jos siis haet lainaa yömyöhään tai viikonloppuna, laina siirretään tilillesi vasta virka-aikana.