Siirry sisältöön

Saatavilla jopa ilmaista ensilainaa, lue lisää sivuiltamme

Halvin Laina

Lainaa helposti ja nopeasti netistä – vertaa lainat ja saat rahat tilillesi lähes heti.

Kulutusluotto 100 – 70 000 €: löydä edullisin

Kun olet hakemassa kulutusluottoa, huomaat varmasti hyvin nopeasti, että netissä on tarjolla kymmeniä eri vaihtoehtoja. Vertailemalla läpi valitsemamme halvimmat lainat voit säästää hyvinkin suuri summia. Eri luotonantajien koroissa, kuluissa ja maksuehdoissa voi olla hyvinkin suuria eroja. Seuraavaksi käymmekin läpi, miten vertailet parhaiten eri kulutusluottoja keskenään.

Miten vertailet eri kulutusluottoja keskenään?

Mieti tarkkaan millaisen summan tarvitset. Kulutusluottoja on tarjolla 1000€– 70 000€ välillä, eli skaala eri summien välillä on hyvinkin suuri. Mieti tarkkaan millaisen summan tarvitset, liian isoa summaa ei kannata hakea, koska kuukausierät kasvavat helposti todella suuriksi. Toisaalta jos haet liian pienen summan, sen korottaminen voi olla ongelmallista, jos huomaatkin että lainaamasi summa ei riitä sinulle.

Mieti kuinka pitkälle ajalle haluat ottaa kulutusluoton. Jos otat liian lyhkäisen maksuajan, tulee kuukausieristä helposti todella suuria ja jos sinun taloudellinen tilanteesi vaihtuu, tämä voi saattaa sinut maksuvaikeuksiin. Pahimmassa tapauksessa et pysty maksamaan laskuja ja sinulle tulee maksuhäiriömerkintä, joka estää lainojen saamisen tulevaisuudessa. Jos taas maksuaika on liian pitkä, niin huonona puolena on, että joudut usein makselemaan laskuja vielä kymmenenkin vuoden päästä, mutta tämä on yleensä se pienempi paha.

Tiedä ero nimelliskoron ja todellisen vuosikoron välillä. Nimelliskorko tarkoittaa summaa, jonka lainantarjoaja ilmoittaa esim. mainoksessa. Tämä ei kuitenkaan sisällä aloitusmaksua tai tilinhoitomaksua. Näissä voi olla suuriakin eroja eri lainantarjoajien välillä. Eli vertaile todellisia vuosikorkoja keskenään, ei nimelliskorkoja, näin saat tietoosi oikean summan, mitä sinun tulee kuukausittain lyhentää, ja vältyt turhilta epämukavilta yllätyksiltä. Me pidämme huolen, että suosittelemamme lainantarjoajat ilmoittavat selkeästi ja näkyvästi todellisen vuosikoron, jotta sinun olisi helppoa valita paras vaihtoehto.

Kuka voi hakea kulutusluottoa?

 • Täytä lainahakemus

  Hakijan on oltava vähintään 18 vuotias

  Täysi-ikäinen voi hakea lainaa, jotkut lainantarjoajat vaativat korkeampaa 20, 23 tai jopa 25 vuoden ikää.

 • Pankkilaina

  Hakija asuu vakituisesti suomessa

  Lähtökohtaisesti suuri osa rahoituslaitoksista sivuillamme lainoittavat Suomessa asuvia henkilöitä, joilla on vakituinen asuinpaikka Suomessa. Joitakin poikkeuksia on kansainvälisillä rahoituslaitoksilla.

 • Nosta laina

  Suomalainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset

  Tunnistautumiseen ja lainan maksua varten hakijalla tulee olla suomalaiset verkkopankkitunnukset ja tili suomalaisessa pankissa.

 • Remontti

  Suomalainen puhelinliittymä

  Osa rahoituslaitoksista vaatii suomalaisen puhelinliittymän, mutta eivät kaikki.

 • Koroton laina

  Luottotiedot kunnossa

  Pikavippiä tai kulutusluottoa hakiessa luottotiedot tulee olla kunnossa, muuten lainansaaminen voi olla evätty. Aiemmat maksuhäiriöt näkyvät 2-3 vuotta rekisterissä.

 • Kulutusluotto

  Hae lainaa sivuiltamme

  Mikäli muut ehdot täyttyvät, voit tyypillisesti hakea lainaa palvelustamme ja saada lainapäätöksen hetkessä. Täytä vain hakemus ja valitse sinulle sopivin tarjous.

Ohjeet miten haet kulutusluottoa

 • Täytä hakemus sivuillamme

  Ensimmäiseksi kannattaa vertailla eri lainantarjoajia täyttämällä hakemuksen. Olemme valinneet vertailuumme kaikista tunnetuimmat ja luotettavimmat lainantarjoajat. Älä erehdy ottamaan lainaa ”hämäriltä” sivustoilta, vaikka nimelliskorko vaikuttaisikin ensisilmäyksellä edulliselta. Voit joutua maksamaan tästä myöhemmin yllättävien kulujen muodossa.

 • Luottokelpoisuustarkistuksen hyväksyminen.

  Viimeisenä vaatimuksena on antaa lupa tarkistaa, että antamasi tiedot tuloista ovat paikkansapitäviä. Tarkoituksena on varmistaa, että et ajaudu vaikeuksiin lainaa maksaessasi.

 • Vertaile lainatarjoukset

  Vertaile saadut lainatarjoukset ja hyväksy itsellesi niistä halvin tai maksuaikataulultaan sopivin.

Hakemuksen täyttäminen

 • 1.
  1. Työpaikkasi/ Vakituisten tulojesi lähde. Tällä lainantarjoaja varmistaa maksukykysi.

 • 2.
  Suomalainen tilinumerosi. Useimmiten vaaditaan suomalainen IBAN-muotoinen pankkitili, mihin laina maksetaan.

 • 3.
  Muut tarvittavat perustiedot. Osoitteesi, henkilötunnuksesi, ikäsi jne. Nämä ovat yleisimmät tiedot mitä lainantarjoajat sinulta vaativat.

 • 4.
  Jos lainasumma on erityisen suuri, kymmeniä tuhansia euroja, silloin myös vaaditaan tarkempi kuvaus mihin lainan aiot käyttää, sekä mahdollisia tarkentavia tietoja maksukyvystäsi.

Mitä tulee ottaa huomioon kun haet kulutusluotto?

Onko kulutusluottoa mahdollista saada ilman vakuuksia

Hyvänä uutisena voin kertoa, että lähes kaikki lainantarjoajat myöntävät kulutusluottoa ilman vakuuksia hakijalle, jonka maksukyky on arvioitu riittäväksi ja jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Yleensä vakuuksia ruvetaan vaatimaan tällaiselta henkilöltä vasta siinä vaiheessa, jos lainasumma ylittää 10 000€. Jos sinulla sen sijaan ei ole vakituisia tuloja tai olet menettänyt luottotietosi, on kulutusluottoa silti mahdollista saada joistain paikoista vakuuksien tai takaajien avulla. Lisäksi suosittelemme sinua lukemaan artikkelimme lainaa ilman luottotietoja, jossa neuvomme mitä sinun kannattaa tehdä jos olet menettänyt luottotietosi, mutta tarvitsisit lainaa heti tilillesi.

Mitä tulee ottaa huomioon, kun haet kulutusluottoa

Luoton ottaminen on usein pitkäaikainen päätös, oletko henkisesti sitoutunut takaisinmaksusuunnitelmaan. Joskus voi tulla sellainen olo, että tekisi mieli helpottaa arkea hetkellisesti ottamalla kulutusluottoa hetken mielijohteesta. Tämä ei kuitenkaan ole useimmiten viisasta. Lainaa kannattaa ottaa vasta sitten kun olet tarkkaan harkinnut, onko se sinulle tähän elämäntilanteeseen sopiva ratkaisu. Monesti lainaa joutuu maksamaan takaisin vielä useitten vuosien jälkeen, jolloin on täysin erilaisessa elämäntilanteessa mitä on ollut lainan ottaessa.

Vertaile myös lainan sivukuluja. Muista ottaa vertailuun mukaan myös lainan aloitusmaksut. Nämä vaihtelevat usein muutamasta kympistä jopa yli sataan euroon. Isoimman aloitusmaksun maksat yleensä suuremmista lainoista. Yleensä aloitusmaksun lisäksi joudut maksamaan myös kuukausittaisen tilinhoitomaksun, mikä on monesti vain muutamia euroja. Nämä molemmat maksut lisätään lainan kokonaissummaan ja maksat niitä tasaisesti jokaisessa lainaerässä. Jos kulutusluottosi on suuri, niin silloin sivukulut näyttelevät melko pientä osaa verrattuna varsinaiseen korkoon verrattuna, mutta jos lainasummasi on pieni, esimerkiksi 1000€, sivukulut voivat muodostua prosentiaalisesti suuriksi.

Huomioi nämä seikat kun haet kulutusluottoa

 • Kuinka kova / suuri lainantarpeesi on?

  Ensimmäisenä kannattaa miettiä onko lainantarpeesi todella kiireellinen, vai pystyisitkö pärjäämään myös ilman lainaa esimerkiksi säästämisen avulla.

 • Pystytkö maksamaan arvioidun kuukausierän myös huonompina kuukausina?

  Pystytkö maksamaan kuukausierän myös sellaisina kuukausina, jolloin sinulla ei mene kaikki niin kuin olet suunnitellut. Jos tämä epäilyttää yhtään niin hyvä vaihtoehto voi olla pidentää laina-aikaa mahdollisimman paljon, tällöin myös kuukausierä pienenee huomattavasti.

 • Olisiko sinulla mahdollisuutta saada vakuuksia tai takaajia?

  Jos sinulla on mahdollisuus saada vakuus lainallesi, saat sen yleensä vieläkin halvempaan hintaan. Vakuutena voi käyttää esim. kesämökkiä tai asuntoa. Mutta jos haet vain pienempää lainasummaa, niin usein on helpompaa vain pistää lainahakemus sisään, ja odottaa lainatarjokuksia, joka saapuvat useimmiten 15min sisällän hakemuksen lähettämisestä.

 • Onko halvin vaihtoehto sinulle paras?

  Halvin kulutusluotto on yleensä paras. Mutta se ei välttämättä ole se paras vaihtoehto, jos olet etsimässä esimerkiksi lainaa, jossa on joustoa, tai jossa on pienemmät kuukausierät. Kannattaa aina huomioida kokonaisuus maksuaikataulun ja kokonaiskustannuset suhteen.

   

   

Kulutusluotto vs Pikalaina

Korkokatto

Monet lainanhakijat ovat törmänneet ensimmäiseksi pikavippejä tarjoaviin yrityksiin googlatessaan eri lainavaihtoehto. Pikavippi on monesti mielletty pienemmälle summa myönnettäväksi lainaksi, kun taas kulutusluoton ajatellaan olevan suuremmalle lainasummalle sopivampi ja hieman edullisempi vaihtoehto. 1.9.2019 voimaan tulleen maksimi 20% korkokaton vuoksi tämä vanha mielikuva ei kuitenkaan pidä enää täysin paikkansa.

Kulutusluotto yleensä halvempi

Aikaisemmin pikavippiyritykset laskuttivat mielettömältä kuulostavia satojen prosenttien vuosikorkoja, mutta tämän lainuudistuksen jälkeen se ei ole enää mahdollista. Niinpä monet pikavippiyritykset ovat siirtyneet tarjoamaan kulutusluottomaisia suurempia lainoja, pidemmillä takaisinmaksuajoilla. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä että pikavipit olisivat täysin samankaltaisia kulutusluottojen kanssa. Seuraavaksi käynkin läpi hieman olennaisimpia eroja.

Suuremmat lainasummat

Erot lainasummissa. Pikavipit alkavat pääsääntöisesti sadasta eurosta, kun taas kulutusluotot ovat yleensä tuhannesta eurosta ylöspäin. Kun taas maksilainasummat pikavipissä on monesti 10 000€ tai sen alle. Kulutusluottoja myönnetään taas jopa 70 000€ suuruisille summille. Jos lainasummasi osuu näiden kahden väliin missä molemmat vaihtoehdot sopivat sinulle, pääsääntöisesti kulutusluotto on parempi ja halvempi vaihtoehto. Mutta vertailu kannattaa myöskin tässä asiassa, pikavippifirmoilla voi olla hyviä ajoittaisia tarjouksia, jotka tekevät niistä houkuttelevan vaihtoehdon.

Pidempi ja joustavampi maksuaika

Erot lainajoissa. Pikavippi on monesti lyhkäisen ajan laina, vaikka tosin viime vuosina niitäkin on ruvettu tarjoamaan myös pidemmillä takaisinmaksuajoilla. Kulutusluotto on sen sijaan aina pidemmälle ajanjaksolle tarkoitettu laina, minimilaina-aika on yksi vuosi, ja maksimi voi olla jopa 15v. Tämä tarkoittaa myöskin sitä, että kuukausierät ovat pikavipeissä keskimäärin suuremmat mitä ne ovat kulutusluotoissa.

Kulutusluotto yleensä halvempi

Erot koroissa. Pikavippien korot ovat monesti korkeammat kuin kulutusluotoissa, pitkälti tämä johtuu pienemmistä lainasummista ja lyhyemmistä laina-ajoista, mutta myös nämä mittarit huomioimatta pikavippien korot ovat hieman korkeammat. Toinen syy tähän ilmiöön on se, että pikavippejä on helpompi saada, ja tämä sekä nopeus on kulu lainanantajalle, jonka sinä joudut asiakkaana maksamaan.

Pikavipit joustamattomia

Erot luotonantajissa. Pikavippien tarjoajat ovat monesti paljon joustamattomampia maksuehtojen ja – aikojen suhteen. Kulutusluottoja tarjoavat isommat pankit ja luotonantajat, jotka ovat tarkkoja imagoidensa suhteen. He ovat valmiita antamaan helpommin lisäaikaa maksamiseen tai neuvottelemaan lainaehtojen muutoksista. Tämä on tosin hyvin luotonantajakohtaista.

Lainalaskuri

 • Ensimmäinen erä:
 • Kaikki kulut yhteensä:
 • Koron määrä yhteensä:
 • Kokonaisvelka:
Kuukausi Maksettava Lainan lyhennys Koron osuus Lainaa jäljellä
 • Esimerkki lainalaskurista

  Helpoin ja nopein tapa käyttää lainalaskuria on arvioida lainantarjoajien ilmoittama korkoprosentti, avausmaksu ja käsittelymaksu, jotka syötät lainalaskuriin suoraan. Lainatarjous on kuitenkin henkilökohtainen joten maksut vaihtelevat riskiprofiilin mukaan, joten mitään kiveen hakattua totuutta et voi pelkällä laskurilla saada. Hyvän arvion kuitenkin.

 • Esimerkki lukujen avulla

  Tarvitset 5000€ lainan, nimelliskoro on 12%, avausmaksu 50€, haluttu takaisinmaksuaika 8v., käsittelymaksu 10€. Syötät nämä luvut suoraan lainalaskuriin josta saat seuraavat lukemat tulokseksi:

  Kuukausittainen takaisinmaksuerä on 90€

  Todellinen vuosikorko on 16,34%

  Takaisinmaksettavaa kertyy yhteensä 8677€

  (huomaa poikkeuksellisen pitkä maksu-aika tuolle summalle)

Miten saada halvin mahdollinen kulutusluotto vakuuksien avulla?

Vakuuksien tarjoaminen

Jos haluat saada vieläkin edullisemman korkoprosentin lainallesi, sinun kannattaa etsiä lainantarjoaja, jolta saat kulutusluottoa vakuuksia vastaan, tämä tietysti edellyttää, että sinulla on joku omaisuuserä kuten asunto tai kesämökki minkä pystyt asettamaan lainalle vakuudeksi. Säästä tällaisessa tapauksessa on tyypillisesti parin prosentin luokkaa nimelliskorossa. Tämä voi olla myös vaihtoehtona sinulle, jos olet menettänyt luottotietosi ja luotontarjoajat eivät sen takia lainaa halua sinulle myöntää, vakuuksien avulla tähän voidaan tehdä poikkeus tietyissä tilanteissa.

Yhteishakija lainaan

Toinen vaihtoehto on hakea lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa. Yleensä tässä tapauksessa oletetaan, että molemmilla on luottotiedot kunnossa, jos haluat jotain etua tästä. Etenkin tämä helpottaa hyväksyvän päätöksen saamista isommalle lainasummalle. Huonona puolena on se, että molemmat vastaavat lainasumman maksusta. Jos toinen lainanottaja osapuoli on maksukyvytön, voi toinen joutua maksamaan lainan kokonaan omasta pussistaan.

Lainan hakeminen on helppoa!

 • 1.
  Hahmottele laina summaa ja sopivaa maksuaikataulua

 • 2.
  Paina " Hae Lainaa"

 • 3.
  Täytä hakemus

 • 4.
  Saa lainapäätökset ilmaiseksi

 • 5.
  Hyväksy ja nosta haluttua laina

Vinkkejä kulutusluoton takaisinmaksuun

Suunnittele

Jos lainan takaisinmaksua ei ole suunnitellut yhtään, voi eteen tulla odottamattomia ongelmia, ehkä tulosi eivät riitäkkään lainan maksuerien maksamiseen tai olet menettänyt yllättävästi tulonansaitsemiskeinosi ja et sen takia pysty suoriutumaan maksueristä. Seuraavassa olemmekin luetelleet muutaman hyvän vinkin joiden avulla pidät huolen siitä että lainan takaisin maksaminen ei vaikuta negatiivisesti päivittäiseen elämääsi.

Priorisoi

Maksa laina aina ensimmäiseksi pois palkan saatuasi. Kun maksat aina lainan heti pois palkan saatuasi, vältät ikäviltä unohduksilta tai maksukyvyttömyydeltä, joita voi tulla myöhemmin, jos et ole muistanut lyhentää lainaa vaan olet käyttänyt palkkasi muuhun. Unohtuneesta kuukausierästä voi kertyä sanktioita jotka korottavat huomattavasti kokonaissummaa jonka joudut kulutusluotosta maksamaan.

Laita muistutus

Laita itsellesi muistutus kalenteriin siitä milloin lainaa tulee lyhentää, laita tämä muistutus samalle päivälle joka kuukausi niin muistat sen helpommin. Yleisin syy maksamattomille kuukausierille on unohdus. Etenkin ensimmäisten maksuerien kohdalla voi helposti kuukausierien maksaminen unohtua kun lainan maksaminen ei kuulu vielä säännölliseen rutiiniin. Paras tapa on laittaa puhelimen kalenteriin tai fyysiseen kalenteriin muistutus lainan takaisinmaksusta samalle päivälle joka kuukausi. Tällöin siitä muodostuu sinulle rutiini jonka muistat muutaman kuukauden päästä ilman kalenterimerkintöjäkin.

Maksa etukäteen

Jos mahdollista, maksa sovittua suurempia eriä takaisin jo etuajassa. Monilla lainantarjoajilla on mahdollisuus maksaa lainaa takaisin etuajassa suurempia summia mitä takaisinmaksusuunnitelmaan kuuluu. Jos sinulla on Ylimääräisiä tuloja eikä niille ole muuta pakottavaa käyttötarvetta, käytä ne lainan takaisinmaksuun. Mitä nopeammin pystyt maksamaan kulutusluoton takaisin, sitä varmemmin vältyt maksuvaikeuksilta.

Säännölliset tulot

Yritä hankkia positiivinen säännöllisen tulovirta itsellesi joka kuukaudelle, budjetoi tulosi ja menosi ja mieti mistä voisit säästää. Jos kulusi ovat jatkuvasti suuremmat kuin tulosi, johtaa tämä ennemmin tai myöhemmin sinut suuriin vaikeuksiin. Jos näin on tällä hetkellä, sinun tulee tehdä kiireellisiä toimenpiteitä asian muuttamiseksi. Rupea pitämään kirjaa tuloistasi ja menoistasi ja mieti tarkkaan onko jotain mistä voisit tinkiä. Jos sinulla on mahdollisuus tehdä ylitöitä tai ottaa toinen lisätyö, tämä voi olla myös hyvä vaihtoehto. Ylitä välttää kaikkia ylimääräisiä kuluja kuten ravintoloissa syömistä tai baareissa käymistä niin kauan kunnes sinulla kertyy kuukausittain ylimääräisiä tuloja joita voit käyttää.

Vältä lyhennysvapaita

Älä ota lainaa lyhennysvapaita kuukausia, jos sinun ei ole pakko. Lyhennysvapaat pelkästään pidentävät lainan takaisinmaksua ja kerryttävät sinulle lisäkuluja ylimääräisten käsittelykulujen muodossa, joten niitä kannattaa välttää niin pitkälti kuin on mahdollista.Halvin kulutusluotto voi muuttua yhtäkkiä kalliimmaksi tämä vuoksi.

Ystävät ympärillä

Pidä huolta, että sinulla on tukiverkosto, jolta voit pyytää apua maksuvaikeuksien ilmentyessä. Jos sinulla on mahdollisuus tarvittaessa lainata kavereilta tai sukulaisilta rahaa pienempiä summia tiukempien kuukausien kohdalla, on tämä todella hyvä vaihtoehto. Myös sinun oma stressisi helpottaa kun tiedät että sinulla on mahdollisuus turvautua muitten apuun tiukassa tilanteessa.

Nevottele takaisinmaksu uudelleen

Viimeisenä vaihtoehtona, jos tiedät että et selviydy maksueristä, ota yhteyttä lainanmyöntäjään ja neuvottele uusista maksuajoista. Jos et vaan kertakaikkiaan selviydy lainan maksueristä, niin on aina mahdollista ottaa yhteyttä lainanmyöntäjään ja pyytää pidempää maksuaikaa tai maksuvapaita kuukausia. Tämä tuo sinulle yleensä lisäkuluja lainan maksuun, joten siihen ei kannata turvautua kunnes tilanne on sellainen että tiedät että et muuten selviä maksueristä. Tee tämä ennen kuin maksut kerkeävät erääntyä niin mahdollisuutesi neuvotella on parempi.

Usein kysytyt kysymykset

 • Kodin sisustus

  Miten vertailet eri kulutusluottoja keskenään?

  Täyttämällä hakemuksen on helppo verrata kulutusluottojen korot, lainasummat, ikävaatimukset ja muut ehdot. Voit vertailun jälkeen valita sinulle sopivimman.

 • Täytä lainahakemus

  Miten haet kulutusluottoa?

  1. Tee lainavertailu eri lainantarjoajien kesken
  2. Valitse sopiva lainantarjoaja
  3. Aloita lainahakemuksen täyttäminen halutulla summalla
  4. Lähetä Hakemus

 • Koroton laina

  Onko kulutusluottoa mahdollista saada ilman vakuuksia?

  Lähes kaikki lainantarjoajat myöntävät kulutusluottoa ilman vakuuksia hakijalle, jonka maksukyky on arvioitu riittäväksi ja jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

 • Kulutusluotto

  Mitä tulee ottaa huomioon, kun haet kulutusluottoa?

  Kuinka kova lainantarpeesi on?
  Pystytkö maksamaan arvioidun kuukausierän myös huonompina kuukausina?
  Olisiko sinulla mahdollisuutta saada vakuuksia tai takaajia, joiden avulla saisit kulutusluoton vieläkin halvemmalla hinnalla.
  Onko halvin vaihtoehto sinulle sopivin?

 • Pikavippi

  Mitä eroa on kulutusluotolla ja pikavipillä?

  Pikavippi on monesti mielletty pienemmälle summa myönnettäväksi lainaksi joka maksetaan takaisin kuukaudessa tai parissa, kun taas kulutusluoton ajatellaan olevan suuremmalle lainasummalle ja pidemälle laina-ajalla ja hieman edullisempi vaihtoehto.