Siirry sisältöön

Saatavilla jopa ilmaista ensilainaa, lue lisää sivuiltamme

Halvin Laina

Autolaina helposti ja nopeasti – kilpailuta autolainat ja saat rahat tilillesi jo tänään

Autolaina on lainatuote, jota markkinoidaan ja käytetään nimenomaan auton hankkimiseksi. Autolainoja on 2 perustyyppiä, vakuudeton autolaina ja vakuudellinen autolaina, jossa muu omaisuus tai hankittava auto on vakuutena lainalle.

Tälle sivulle on koottu tärkein informaatio autolainan suunnittelusta ja autolainan hakemisesta, ja mitä kaikkea on hyvä ottaa huomioon lainaa ja sen tarvetta määritettäessä, sekä millaisia lainavaihtoehtoja on tarjolla.

Erilaiset autolaina tyypit eli autolainavaihtoehdot kuluttajalle

Autolainatyyppejä on muutama erilainen, joista kuluttaja voi valita itselleen sopivimman. Tyypillisiä muotoja autorahoitus autoliikkeestä rahoitusyhtiön kautta, pankin tarjoama autorahoitus ja erilaiset leasing ja osamaksusopimukset.

Kaikkia näitä lainatyyppejä voidaan käyttää sekä uuden, että käytetyn autonhankintaan. Autorahoituksen tarve riippuu toki omista säästöistä ja ostettavan auton hankintahinnasta. Jos säästöjä ei ole niin rahoituksen tarve on luonnollisesti suurempi. Joskus säästöt eivät riitä edes käsirahaan, silloin täytyy etsiä muita rahoitusmuotoja, kulutusluotto tai vertaislaina joissa auto voidaan rahoittaa esimerkiksi kokonaan lainalla. Tähän tarkoitukseen Halvin Laina on koonnut parhaat vinkit.

Autorahoitusta voi saada melko kätevästi ja edullisesti autoliikkeestä. Tässä on kuitenkin 2 ongelmaa. Ensiksikin auto pitää silloin myös ostaa liikkeestä, etkä voi ostaa sitä esimerkiksi yksityishenkilöltä. Toisekseen autorahoituksen kilpailuttaminen liikkeen kautta voi olla mahdotonta, jos he voivat tarjota rahoituksen asiakkailleen vain tietystä rahoitusyhtiöstä. Tällöin saatat maksaa kilpailuttamattomasta lainasta turhan korkeaa korkoa. Korkovartija-sivusto toteutti autorahoitus vertailun alkuvuodesta 2021 ja tulosten perusteella autolainat kannattaa ehdottomasti vertailla huolellisesti. Tästä artikkelistamme saat kaiken informaation jonka tarvitset edullisimman autorahoituksen löytämiseen.

Kenelle autolaina voidaan myöntää – 5 edellytystä

 • 1.
  Täysi-ikäiselle

 • 2.
  Säännölliset tulot

 • 3.
  Luottotiedot kunnossa

 • 4.
  Verkkopankkitunnukset

 • 5.
  Vakituinen asuinpaikka Suomessa

Autolainaa netistä- Kuinka nettilaina soveltuu auton rahoittamiseen?

Yksityishenkilöiden välinen kauppa

Kahden yksityishenkilön väliseen kauppaan autolaina netistä voikin olla helpoin vaihtoehto. Ostajana sinä saat rahat taskuusi ennen kaupoille menoa, ja myyjänä hän saa koko suorituksen kerralla, mikäli kauppa syntyy. Tätä helpommaksi ei autokaupan maksaminen kahden yksityishenkilön välillä mene.

Käteisostaja on kuningas yksityishenkilöiden kaupoissa, kun ei tarvitse soitella rahoitusyhtiöön kesken kaupanteon ja vahvistella lainapäätöksiä tai rahojen siirtelyä toiselle osapuolelle, vaan ostaja voi siirtää rahat itse myyjälle kun kauppa tehdään ja omistus luovutetaan.

Sama toimii myös autoliikkeessä. Käteisostajaa on suosittu yleisesti, kun autoliike saa rahat suoraan liikkeen kassaan, niin tinkimisvaraa voi olla enemmän. Nykyään toki autoliike saa komission rahoitusliikkeestä myönnetyistä rahoituksista niin tämä etu on saattanut kaventua. Joka tapauksessa, kun rahat ovat jo taskussasi, ei tarvitse enää autoliikkeessä jännittää meneekö rahoitus läpi vai ei vaan voi keskittyä itse auton tutkimiseen ja sen hinnasta tinkimiseen.

Kenelle autolaina voidaan myöntää?

Kuten muillakin lainoilla, myös autolainoilla on tarkat ehdot, joita rahoituslaitokset soveltavat. Lainaajan tulee yleisesti olla 18-vuotias tai joidenkin rahoitusyhtiöiden tapauksessa vanhempikin, 20- tai jopa 25-vuotias. Halvinlaina.fi vertailulla suljet sopimattomat lainantarjoajat pois ja saat tarjoukset vain sinulle sopivilta lainantarjoajilta.

Autolainan myöntämiseksi hakijalle tulee olla myös säännöllisiä tuloja, jotta rahoituksen myöntävä taho voi katsoa lainanhakijan olevan maksukykyinen maksamaan lainan sovitusti takaisin. Autoa ei ole silti pakko käyttää vakuutena kulutusluotossa.

Autolaina jos sinulla on maksuhäiriömerkintä?

Luottotiedot ovat yleensä lainansaannin ehtona myös autolainoissa ja autorahoituksissa, mutta sääntö ei ole aivan ehdoton. Mikä sinulla on maksuhäiriömerkintä, voit joissain tapauksissa saada lainan, mikäli sinulla on muita vakuuksia tai voit hakea lainaan esimerkiksi vanhempiesi nimissä, mikäli he suostuvat järjestelyyn. Muista, että vanhempasi ottavat tässä myös riskin, niin asiasta täytyy keskustella heidän kanssaan. Voi myös olla, että mikäli sinulla on näyttää uusi työpaikka ja uusia tuloja, vanha maksuhäiriömerkintä ei haittaa lainan saantia enää tai se on sovittavissa pankin kanssa. Autolainan saaminen on siis mahdollista myös ilman luottotietoja.

Tarvitset yleensä verkkopankkitunnukset tunnistautumiseen

Verkkopankkitunnukset tarvitaan yleisesti, kun haetaan autolainaa tai muuta lainaa suoraan netistä. Minkä tahansa suomalaisen pankin nettipankkitunnukset kelpaavat. Niillä tunnistaudutaan palveluun ja näin lainantarjoaja tietää kuka lainaa tosiasiassa hakee.

Autolaina vaihtoehdot

Autolainoja on erilaisia ja netissä niistä voi hakea useampaa eri tyyppiä. Sana autolaina on varsinkin nettilainatapauksissa markkinointinimike ihan tavalliselle kulutusluotolle tai joustoluotolle ja se on laina siinä missä mikä tahansa muukin laina. Nykyään nämä kaikki lainat on mahdollista hakea suoraan netistä ilman kummempaa säätämistä, tapaamisia tai muitakaan varsinaisia neuvotteluita. Autolainatyyppi sinällään voi olla pankkilaina, kulutusluotto, joustoluotto tai jopa luottokortin luotto-ominaisuus.

Kulutusluoton edut autolainassa

Et tarvitse lainaan vakuuksia

Nopea ja helppo hakea minuuteissa

Voit kilpailuttaa monta luotottajaa kerralla

Ei tarvitse yleensä eritellä lainankäyttötarkoitusta

VS.

Perinteinen pankkilaina

Tarvitset usein vakuuksia pankkilainaan

Lainapäätös voi kestää päiviä

Omasta pankita saat yhen koron ja ehdot

Pankki haluaa tietää lainan käyttötarkoituksen lähes aina

Autolainatyyppejä

Kulutusluotto

Kulutusluottojen ja vakuudettomien luottojen yleisin käyttökohde on nimenomaan käytetty auto. Käytetyn auton hinta voi olla tyypillisesti 3000-20 000 euroa ja sen voi maksaa täysin kerran myönnetyllä kulutusluotolla. Lainasumma voi olla myös huomattavasti suurempi, mikäli auton hankintahinta on suurempi. Auton hankintahinta on tyypillisesti sellainen, että sitä ei löydy Matti Meikäläiseltä noin vaan taskunpohjalta vaan rahoitus on tarpeellinen.

Kulutusluotto on oivallinen rahoitusmuoto sekä uuden, että käytetyn auton hankintaan. Kulutusluotolla, joka on haettu netistä, auton hankintaa varten ei välttämättä tarvita käsirahaa lainkaan vaan voit maksaa koko hankintahinnan myönnetyllä luotolla.

Eron vakuudettomassa ja vakuudellista kulutusluotossa on tietysti vakuus, mutta yleensä myös koron suuruus. Vakuudellisessa kulutusluotossa auto voi käydä myös vakuutena luotolle, mutta varsinkin käytettyjen autojen kaupassa tai vähäarvoisten autojen kaupassa ylipäänsä, vanha ja halpa auto ei usein käy vakuudeksi enää. Eli vakuudellisia kulutusluottoja autolainana voi käyttää lähinnä uuden tai uudehkon auton hankinaan suoraan autoliikkeestä.

Vakuudeton autolaina on usein helpoin ottaa kulutusluottona. Sama pätee mottoripyörälainaan ja venelainaan. Ihan samalla tavalla niitäkin voi hankkia ilman vakuuksia myönnetyllä kulutusluotolla netistä. Parhaat kulutusluottojen tarjoajat autolainoihin Suomessa löytyvätkin Halvinlaina.fi sivuilta ylläolevalta listalta.

Joustoluotto

Joustoluottoa voi hyvin käyttää myös autolainaksi. Joustoluotto eroaa kulutusluotosta siinä, että joustoluotossa on sovittu yksi joustolimitti mitä ei tule ylittää. El toisin sanoen luotolla on maksimimäärä, ja asiakas voi tähän limiittiin asti käyttää lainarahaa haluamallaan tavalla. Jos sinulle on myönnetty 10 000 euron joustoluotto, voit mikä tahansa päivä siirtää rahan joustoluotto tililtä omallesi ja mennä ja ostaa sillä 5000 euron auton, tai kaksi 5000 euron autoa, jos vaimosi tarvitsee myös menopelin.

Joustoluottoa vois siis käyttää osissa sen mukaan minkä verran rahaa kulloinkin tarvitsee. Voit myös ostaa 5000 euron auton ja tuunata siitä mieleisesi tai ostaa siihen toiset renkaat, vaikka talveksi jäljellä olevalla joustoluoton määrällä. Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava juuri sinun tarpeisiisi.

Joustoluoton hyviin puoliin kuuluu myös se ettei ylimääräistä lainaa tule nostetuksi, jos autonhankinta hinta onkin matalampi kuin alun perin ajateltu. Tai jos kerkesit jos nostaa rahan tilillesi, mutta lainasta jäi ylimääräistä, kun onnistuit tinkimään auton hinnasta, voit maksaa ylimenevän heti takaisin ilman, että sinun tarvitsee maksaa turhia korkoja ylimääräisestä lainasta.

Pankkilaina (ei netistä)

Pankkilaina neuvotellaan yleensä suoraan pankissa, pankin kanssa. Pankkilainaan vaaditaan yleensä vakuus ja joissain tapauksissa uusi auto tai uudehko auto käykin lainan vakuutena hyvin. Pankkilaina on yleensä hyvä vaihtoehto, mikäli suunnittelee ostavansa uutta ja kallista autoa.

Käytettyjen autojen hankinnassa ongelmana onkin jo kertaalleen mainittu vakuus ongelma kun, 10 vuotta vanhan auton vakuusarvon määrittäminen voi olla huomattavan hankalaa verrattuna uuteen, eikä pankki halua riskilleen esimerkiksi kalliin moottorin hajoamista, jolloin auto on käytännössä käyttökelvoton omistajalleen, mutta myös myyntikelvoton pankille, eikä näin kata koko jäljellä olevan lainan määrää.

Muun omaisuuden panttaaminen autolainaa varten vakuudeksi on toki mahdollista mutta haluaisitko, että joutuisit pahimmillaan myymään asuntosi sen takia, että autosta hajosi moottori, eikä sinulla ole varaa ostaa uutta 8000 euron moottoria 10 000 euron autoosi, mutta koska auton myyntiarvo rikkinäisellä moottorilla on lähellä 0 euroa, ei siitä saatava raha riitä maksamaan takaisin jäljellä olevaa lainan määrää. Lainan maksu juoksee joka kuukausi, mutta et voi käyttää autoa mihinkään. Tämä on erittäin huono tilanne. Tästä syystä muun omaisuuden antaminen vakuudeksi autolainalle voi olla riskialtista.

Autorahoitus

Autorahoitusta tarjoavat autoliikkeet, toisinaan edullisellakin korolla, toisinaan törkeillä koroilla ja lisäksi voi olla erilaisia kuukausittaisia piilokuluja kymmeniä euroja kuussa. Usein nämä ovat laskutuslisää tai tilinhoitopalkkiota, ja lainan perustamiskulua lainaa otettaessa. Autorahoitus on osamaksusopimus, jossa auto toimii vakuutena siihen asti, kunnes koko lainasumma on maksettu. Näissä sopimuksissa rahoitusyhtiö omistaa auton siihen asti ja lainanottaja tai sopimuksen haltija on auton haltija viimeisen maksuerän maksamiseen asti.

Autorahoitus voi toki paperilla ja käytännössäkin olla toisinaan ihan hyvä diili, mutta usein tinkimisvara autoa ostaessa on rajallisempi, mikäli siihen otetaan rahoitus autoliikkeestä, verrattuna käteisostajaan. Käteisostajalla tarkoitetaan tässä henkilö, joka on esimerkiksi kulutusluottona nostanut rahan valmiiksi tilillensä, ja on valmis siirtämään tämän autoliikkeen tilille kaupanteon yhteydessä.

Autorahoitussopimuksia tarjotaan usein myös vain kohtuullisen uusiin ja hintaviin autoihin tai vaaditaan käsirahaa. Autorahoituksen etuna on saada maksut hajautettua ajallisesti pitkälle ajalle, mutta tämä ei toki eroa mitenkään kulutus- tai joustoluotosta, tai pankkilainasta auton hankintaan sinällään.

Autoleasing

Autoleasing on autoleasing-sopimus, jolla tarkoitetaan auton pidempiaikaista vuokraamista, tyypillisesti 3-5 vuodeksi, mutta nykyään myös lyhyemmäksi, jopa vain vuoden mittaiseksi jaksoksi. Leasing sopimuksissa on myös mahdollisesti sovittu auton lunastamisesta leasing ajan päättyessä, mutta aina näin ei ole. Leasing-sopimuksen tekijällä voi siis olla mahdollisuus ostaa auto itselleen ennalta määritellyllä ”markkina hinnalla” sopimuksen päättyessä. Yleensä leasing yhtiö tarjoaa myös seuraavaa leasing sopimusta asiakkaalle uudella autolla seuraavaksi sopimuskaudeksi. Se mitä asiakas voi tehdä ja päättää sopimuksen loppuessa riippuu mitä alun perin on sovittu.

Autoleasing on kätevä tapa saada auto käyttöön tietyllä kuukausimaksulla, eli vuokrata auto kiinteää hintaa vastaan. Osaan sopimuksista kuuluu vakuutukset ja verot mukaan, osaan ei. Tämä on myös sopimuskohtaista. Yleensä sopimukseen kuuluu myös määräaikaishuollot ja koska autot ovat tyypillisesti todella uusia, myös auton takuu kattaa suuren osan yllättävistä huoltotarpeista, jota voi ilmentyä sopimuskauden aikana.

Autoleasingin haitat

Käytännössä sopimuksen heikkous tulee ilmi siinä, että leasing sopimuksen vuokraaja ei omista autoa missään kohtaa. Autoon ei siis voi käytännössä tehdä mitään muutoksia, tai ei ainakaan suurempia ilman, että niitä on sovittu vuokrasopimuksen toisen osapuolen eli leasingyhtiön kanssa.

Autoleasing on myös kallista. Yleensä vuokraaminen on kalliimpaa kuin omistaminen. Tämä johtuu jo ihan vain siitä, että autoleasingyhtiön tarkoitus on tehdä voittoa tekemillään sopimuksilla. Tästä taas seuraa, että kaikki sopimukset on laadittu niin että auton käyttäjä maksaa auton vuokrana auton käytöstä enemmän, kun sopimuskaudessa leasing yhtiölle aiheutuu kuluja, auton arvon alentuminen mukaan lukien. Eli auton omistava leasingyhtiön riskillä on auton arvon alentuminen vuosien ja käytön myötä, mutta asiakas viimekädessä maksaa tämän leasingsopimuksen hinnassa.

Eli kun auton omistajalla auton arvonalentuminen realisoituu aikanaan autoa myydessä tai vaihdettaessa seuraavaan, autoleasing sopimuksella auton käyttäjä on maksanut tätä arvonalentumista ja todennäköisesti hiukan enemmän jo leasing sopimuksen aikana. Se miten tällaiseen riskiin haluaa suhtautua tai miten sitä haluaa maksaa, on toki jokaisen oma asia.

Toisille huolettomuus autonmyyntihinnan alentumisesta on syy maksaa kuukausittain ylimääräistä rahaa kalliimman vuokrasopimuksen eli leasing sopimuksen kautta. Toiset eivät taas missään nimessä halua maksaa ylimääräistä siitä. Tämä on maku kysymys. Leasing sopimus voi olla huoleton, mutta vaikea päästä eroon kesken sopimuksen, rajoittaa auton käyttöä tai muokkaamista ja ennen kaikkea kalliimpaa.

Edullisen autolainan saa varmasti hakemalla lainan itse, ja omistamalla sen jälkeen auton itse.

Eri lainatyyppien hyödyt ja haitat

 • Nosta laina

  Kulutusluotto

  Hyödyt

  Helppo ja nopea hakea

  Usein vakuudeton

  Paljon eri vaihtoehtoja

  Haitat

  Vaihtoehtoja voi olla jopa liikaa helppoon vertailuun

 • Kulutusluotto

  Joustoluotto

  Hyödyt

  Joustava sinun tarpeisin

  Ei ylimääräistä lainaa

  Haitat

  Hiukan korkeammat korot

 • Pankkilaina

  Pankkilaina

  Hyödyt

  Edulliset korot

  Kalliisiin autoihin

  Suuret lainamäärät

  Haitat

  Vaatii usein vakuuksia

  On hidas hakea

 • Auto

  Autoleasing

  Hyödyt

  Huolettomuus

  Kiinteä hinta

  Vakuutukset kuuluvat

  Huollot kuuluvat

  Haitat

  Korkea hinta

  Kankea sopimus, josta vaikea päästä irti

  Ei oikeutta tuunata autoa lainkaan

Lainalaskuri

 • Ensimmäinen erä:
 • Kaikki kulut yhteensä:
 • Koron määrä yhteensä:
 • Kokonaisvelka:
Kuukausi Maksettava Lainan lyhennys Koron osuus Lainaa jäljellä

Miten kilpailuttaa vakuudettomat autolainat?

 • 1.
  Täytä hakemus kauttamme

 • 2.
  Vertaile korot ja muut ehdot

 • 3.
  Valitse sopivin lainatarjous sinulle

 • 4.
  Hyväksy laina ja saa rahat

Lisää autolainoista ja autorahoituksesta

Miten vertailla autolainoja

Yllä olevat autolainojen eri tyypit antavat pohjan vertailulle. Autolainojen vertailu Halvinlaina.fi palvelussa on suhteellisen helppoa. Halvinlaina.fi vertailee suomen parhaat autolainat ja kulutusluottoja netistä myöntävät lainantarjoajat. Hakeminen tapahtuu täyttämällä lainahakemus sivuillamme. Saat tarjoukset suoraan palvelusta ja sähköpostiisi.

Tämän jälkeen helpointa on katsoa muita lainaehtoja kuten korkoa. Koska autolainan summa on yleensä melko suuri, ainakin suurempi kuin vain muutama satanen, tekee koron suuruus laskussa paljon enemmän eroa kuin pienen kuukausittaisen laskutuslisien erotus. Eli autolainaa vertailtaessa, korolla on usein suurempi merkitys kuin muilla kuluilla lainan kokonaishintaan.

Kuinka valita oikea autolaina juuri sinun tarpeisiisi?

Autolaina on usein yksi perheen suurimmista päätöksistä heti asuntolaina.

an jälkeen. On selvää, että lainaa kannattaa vertailla koska ison lainan hinnassa, korkeampi korko tekee enemmän eroa kuin pienessä lainassa.

Käteisostajalla ja autokaupassa rahoitusta neuvottelevalla on ihan erilainen mahdollisuus tinkiä auton hinnasta. Käytetyn auton ostajalla yksityishenkilöltä käteisostajalla on huomattavasti paremmat mahdollisuudet tehdä kauppaa, kun henkilön, jolla on vielä rahoituspäätös saamatta. Yksityishenkilöltä ostaessa auton saa myös usein hiukan halvemmalla. Käteisostajaan rinnastuu siis henkilö, jolla on lainapäätös ja parhaillaan lainasummakin jo tilillä odottamassa kaupan vahvistustumista. Esimerkiksi netistä saatu kulutusluotto autolainana.

Löydä sopiva autolaina

Eli autolainaa kannattaa hakea heti lainavertailumme kautta, valitsemalla sopiva lainatarjoaja, ja täyttämällä hakemus suoraan heidän sivuillaan. Näin saat varmuuden lainapäätöksestä ja voit lähteä hyvin mielin shoppailemaan uutta autoa.

Toimimalla näin saat myös auton heti rekisteröityä omiin nimiisi, eikä sinun toisaalta tarvitse laittaa kaikkia säästöjä autoon tai säästää summaa etukäteen pahimmillaan vuosia. Autolainan ottaminen ja mitoittaminen kannattaa kuitenkin tehdä harkiten, valita sellainen lainasumma, jonka kuukausierästä selviydyt jatkossa turvallisesti.

Osamaksu sopimus autorahoituksen kautta sitoo velkasuhteeseen, joka sitoo koko osamaksusopimuksen ajaksi, jonka aikana, et myöskään omista autoa itse.

Kulutusluotto autolainana

Autolainat ja kulutusluotot on kätevä ja nopea tapa saada autoon tarvittava raha kokoon. Tämän takia autolaina on myös yleisin tapa ostaa autoa. Listassamme on parhaat juuri autolainoihin erikoistuneet lainanmyöntäjät.

Vakuudeton autolaina on nopea hakea ja saat päätöksen muutamissa minuuteissa. Tämä ei vielä sido mihinkään, lainatarjousta ei ole pakko hyväksyä tai lainaa ei ole pakko nostaa, vaan voit rauhassa harkita minkä auton summalla haluat ostaa

Juuri sinulle sopivan autolainan hakemiseen vaikuttaa toki tulotaso, oma taloudellinen tilanne, suunniteltu laina-aika, tulevaisuuden näkymät, maksuhistoria ja ikäsi. Voit muokata edullisen autolainan juuri omiin tarpeisiisi. Voit hakea lainaa miltä tahansa sinulle sopivalta lainantarjoajalta ylläolevalta listalta nappia painamalla. Onnea uuden auton etsintään!

Usein Kysytyt Kysymykset

 • Mikä on vakuudeton autolaina?

  Vakuudettomassa autolainassa auto ei ole lainan vakuutena vaan siinä arvioidaan lähinnä hakijan tulot ja talous muuten tiettyä lainasummaa haettaessa.

 • Miten vakuuton autolaina eroaa autorahoituksesta?

  Autolaina on lainatuote, jota markkinoidaan ja käytetään nimenomaan auton hankkimiseksi. Autolainoja on 2 perustyyppiä, vakuudeton autolaina ja vakuudellinen autolaina, vakuudellisessa tyypillisesti hankittava auto on vakuutena lainalle.Vakuudeton laina voidaan myöntää ilman että auto toimii vakuutena.

 • Kuinka nettilaina sopii autolainaksi?

  Nettilaina sopii autolainaksi oikein loistavasti. Voit hakea haluamasi summan etukäteen ja mennä autokaupoille liikkeeseen, yksityiselle myyjälle tai vaikka ulkomaille hakemaan mieleisesi auto.

 • Kenelle autolaina voidaan myöntää?

  Autolainaa voidaan myöntää lähtökohtaisesti henkilölle jolla on säännölliset tulot tai työpaikka, osoite suomessa ja nettipankkitunnukset tai mobiilivarmenne, jolla hakea laina.

 • Miten vertailla autolainat?

  Autolainat kilpailutat kätevästi lainavertailutaulupalvelumme kautta koron, hakijan iän, tarjottavan lainasumman ja muiden kriteerien perusteella.