Siirry sisältöön

Saatavilla jopa ilmaista ensilainaa, lue lisää sivuiltamme

Halvin Laina

Lainaa 20 000 euroa – helposti ja nopeasti netistä

Etsitkö edullista 20 000 euron lainaa? Lue alta vinkkimme, joiden avulla voit kilpailuttaa edullisen lainan nopeasti ja helposti.

Kerromme myös, mitä 20 000 euron lainaamiseen vaaditaan, miten lainaa haetaan ja miten lainan takaisinmaksu tapahtuu.

Jatka siis lukemista, ja näet, onko 20 000 euron laina sopiva ratkaisu sinulle.

Kuka voi hakea lainaa 20 000 euroa?

 • Pankkilaina

  Vakituinen asuinpaikka Suomessa

 • Remontti

  Luottotiedot kunnossa

 • Vähintään 18 vuoden ikä

 • Kulutusluotto

  Säännölliset tulot

 • Verkkopankkitunnukset

Vinkit 20 000 euron lainan hakijalle

Tarvitsetko varmasti juuri 20 000 euroa?

Lainasumma kannattaa määritellä harkiten, sillä lainan ottaminen on suuri päätös – etenkin kun kyseessä on suurehko lainasumma. Lainan maksuaika on tällaisessa tapauksessa pitkä, ja lainaa lyhennetään kuukausittain. Lainapäätös kannattaa siis ehdottomasti tehdä tulevaisuutta ajatellen.

Vaikka tulevaisuutta ei pystykään ennustamaan, kysy itseltäsi esimerkiksi seuraavat kysymykset:

Miltä työelämäsi todennäköisesti näyttää parin vuoden kuluttua? Onko työtilanteesi tarpeeksi vakaa?

Aiotko tehdä elämänmuutoksia, kuten muuttaa ulkomaille, ostaa omistusasunnon tai perustaa perheen? Riittääkö palkkasi tällaisissakin tilanteissa lainan lyhentämiseen?

Onko lainan käyttökohde sellainen, että siitä on hyötyä ja iloa pitkäksi aikaa? Ethän tule katumaan lainan ottamista?

Tarkastele myös lainasummaa eri näkökulmista. Onko 20 000 euroa juuri oikea summa tilanteessasi? Liian suuri laina tulee kalliiksi ja houkuttelee käyttämään rahaa mahdollisesti enemmän, kuin tarvetta olisi. Liian pieni laina taas voi saada suunnitelmasi menemään pieleen, ja pahimmassa tapauksessa joudut nostamaan toisen lainan. Se taas tulee kalliimmaksi kuin yhden lainan ottaminen.

Mihin 20 000 euron lainaa voi käyttää?

20 000 eurolla voi esimerkiksi tehdä kotiin kunnon remontin, tai sen turvin voi tehdä isompia hankintoja. 20 000 euroa riittää myös komeiden häiden järjestämiseen tai suuremmankin perheen ikimuistoisen lomamatkan tekemiseen.

20 000 euron lainaa haetaan usein myös lainojen yhdistämiseen. Se tarkoittaa sitä, että useasta eri paikasta nostetut lainat hoidetaan pois, ja maksat jatkossa vain yhtä lainaa. Se on paitsi käytännöllistä myös edullisempaa kuin useamman eri lainan kulujen maksaminen samaan aikaan.

Oletko tehnyt lainapäätöksen harkiten?

Lainaa ei kannata koskaan nostaa hetken mielijohteesta. Anna itsellesi siis riittävästi aikaa pohtia lainapäätöstä, sillä nopeasti tehdyt päätökset saattavat kaduttaa.

Onkin siis järkevää varata laina-asioiden miettimiseen aikaa, istua alas ja kirjoittaa ylös lainalaskelmia, joissa otetaan huomioon tulot, menot ja tulevaisuudensuunnitelmat. Mieti myös, voitko nostaa lainaa myöhemmin ja säästää rahaa, jotta voit nostaa pienemmän lainan.

Oletko varma, että lainan hakeminen on oikea ratkaisu? Seuraavaksi on aika vertailla erilaisia lainatarjouksia. Jatka lukemista, katso miten lainaa haetaan verkossa ja ota talteen vinkkimme lainojen vertailuun.

Lainan hakeminen netissä

20 000 euron lainaa voi nykyään hakea helposti netissä. Enää ei siis tarvitse lähteä pankkiin keskustelemaan lainasta, vaan laina-asiat voi hoitaa silloin, kun se parhaiten sopii. Lainaa voi siis hakea täyttämällä sähköisen lainahakemuksen, ja koko prosessi tapahtuu verkossa. Lainan käyttötarkoitusta ei ole välttämätöntä eritellä lainahakemuksessa, ja hyväksytyn lainahakemuksen jälkeen rahat saa käyttöön erittäin nopeasti.

Lainan hakeminen sähköisesti on turvallista ja erittäin yleistä. Jos hakemuksen tekemiseen liittyy ongelmia, tai haluat tietää lisää prosessista, voit aina ottaa yhteyttä luotonantajan asiakaspalveluun.

Kuinka hakea 20 000 euroa lainaa?

 • 1.
  Päätä lainasumma ja takaisinmaksuaika.

 • 2.
  Syötä tiedot vertailuun. Seuraavaksi saat näkyville erilaisia lainatarjouksia.

 • 3.
  Voit myös kokeilla, mitä tapahtuu, kun muokkaat takaisinmaksuaikaa.

 • 4.
  Hyväksymällä tarjouksen saat rahat tilillesi

Ohjeita lainavertailuun

Ohjeet 20 000 euron lainan vertailuun

Lainojen vertailusta ei kannata missään nimessä tinkiä – ja mitä suurempi laina, sitä enemmän rahaa voi lainoja vertailemalla säästää. Mutta miten lainoja sitten vertaillaan?

 1. Päätä lainasumma ja takaisinmaksuaika.
 2. Syötä tiedot vertailuun. Seuraavaksi saat näkyville erilaisia lainatarjouksia.
 3. Voit myös kokeilla, mitä tapahtuu, kun muokkaat takaisinmaksuaikaa.

Lainatarjouksia vertaillessa kannattaa tietenkin kiinnittää huomiota lainan korkoon. Erityisen tärkeä tieto on lainan todellinen vuosikorko, sillä se sisältää koron lisäksi lainan muut kulut. Lainan kuluihin voi sisältyä esimerkiksi erilaisia palvelumaksuja tai tilinhoitomaksuja.

Takaisinmaksuaikaa tai lainasummaa muokkaamalla voit myös vertailla sitä, minkälaiseksi lyhennysmaksut muodostuvat ja miten laina-aika ja lainasumma vaikuttavat lainan hintaan.

Maksuaika kannattaa määritellä huolellisesti, sillä kuukausittaiset lyhennysmaksut perustuvat laina-aikaan. Valitse aika niin, että pystyt maksamaan kuukausittaisen lyhennyksen ongelmitta, vaikka jotain yllättävää tapahtuisikin. Kovin pieni summa kuitenkin tarkoittaa sitä, että lainan kokonaishinta tulee kalliiksi ja olet sidoksissa lainaan pitkän ajan.

20 000 euron takaisinmaksuaika on yleensä 12-180 kuukautta – eli vuodesta 15 vuoteen. Lainojen vertailun jälkeen on aika tehdä lainahakemus. Katso alta, kenelle voidaan myöntää 20 000 euron laina, minkälaisia lainatyyppejä markkinoilla on, ja miten lainaa haetaan.

Muista, että lainojen vertailu ei vielä sido lainan ottamiseen. Voit siis tarkastella lainatarjontaa ja jos et löydä mielestäsi lainaa eikä lainalla ole kiire, voit tehdä vertailuja uudelleen jonkin ajan kuluttua.

Kuka voi hakea 20 000 euron lainaa?

Lainanhakijan täytyy antaa lainahakemuksessa erilaisia tietoja itsestään. Yleisesti lainansaajalta vaaditaan seuraavia asioita:

 • Vakituinen asuminen Suomessa.
 • Moitteettomat luottotiedot.
 • Vähintään 18 vuoden ikä – useimmiten vaaditaan 20 vuoden ikä.
 • Säännölliset, riittävän suuret tulot.
 • Pankkitunnukset suomalaiseen pankkiin.

Luottotiedot tarkistetaan lainahakemusten käsittelyn yhteydessä, joten jos sinulla on maksuhäiriömerkintöjä, lainan hakeminen ei todennäköisesti onnistu. Joissain tilanteissa lainaa voi kuitenkin saada, jos sitä haetaan esimerkiksi yhdessä toisen hakijan eli rinnakkaishakijan kanssa.

Etenkin suurempien lainojen kohdalla on tärkeää, että hakijalla on säännölliset tulot. Usein vaadittu tulotaso näkyy jo lainavertailussa.

Hakemuksen yhteydessä hakija tuloista pyydetään usein lisätietoja. Ennen lainan myöntämistä hakijalta voidaan vaatia esimerkiksi tietoja palkasta. Useimmiten hakemukseen liitetään palkkalaskelma tai veroilmoituksen erittelyosa. Näiden tietojen avulla pankki arvioi, pystytkö maksamaan lainan lyhennykset säännöllisesti ja ilman vaikeuksia.

Pankkitunnuksia puolestaan tarvitaan tunnistautumista varten.

Minkälaisia 20 000 euron lainoja on tarjolla?

 • Kulutusluotto

  Kulutusluotto on tyypillisin verkossa haettavan lainan muoto. Kyseessä on niin sanottu tavallinen laina, jonka takaisinmaksuaika määritellään lainaa haettaessa. Kulutusluottoja voi hakea verkossa 70 000 euroon asti.

 • Joustoluotto

  Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava vaihtoehto. Se on kätevä ratkaisu esimerkiksi silloin, kun tarvittava lainasumma ei ole tarkasti tiedossa. Kaikki rahoituslaitokset eivät tarjoa 20 000 euron joustoluottoja.

  20 000 euron joustoluotto toimii niin, että hakijalle myönnetään lainaa 20 000 euroon asti, mutta lainansaajan ei tarvitse käyttää koko summaa. Sen sijaan myönnettyä summaa on mahdollista käyttää joustavasti: lainaa voi nostaa pienemmissä erissä tarpeen mukaan. Kun lainaa maksaa takaisin, myös nostettavissa oleva määrä nousee myönnetyn summan puitteissa.

 • Vakuudeton laina

  Vakuudeton laina tarkoittaa sitä, että laina otetaan ilman henkilötakausta tai vakuutta, kuten esimerkiksi omistusasuntoa vastaan. Vakuudeton laina on usein vakuudellista lainaa kalliimpi, mutta se on myös hyödyllinen ratkaisu silloin, kun lainanhakijalla ei esimerkiksi ole omaisuutta, jota käyttää vakuutena.

 • Vakuudellinen laina

  Vakuudellinen laina on luotonantajille riskittömämpi vaihtoehto kuin vakuudeton laina. Tästä syystä vakuudelliset lainat ovat usein ehdoiltaan vakuudettomia lainoja parempia. Vakuudellinen laina siis tulee usein vakuudetonta lainaa edullisemmaksi.

 • Yrityslaina

  Onko tarkoituksesi käyttää lainasumma yritystoiminnan käynnistämiseen tai vauhdittamiseen? Silloin on järkevää hakea yrityslainaa. Yrityslainan hakija on yksityishenkilön sijaan yritys.

Miten lainaa haetaan?

 • 1.
  Täytä hakemus sivuillamme

 • 2.
  Saat tarjoukset näytille heti ja sähköpostiin

 • 3.
  Voi valita sinulle parhaan tarjoukseen

Ota huomioon lainaa hakiessa

Kun olet löytänyt sopivan lainan, on aika ryhtyä tositoimiin. Lainan hakeminen verkossa on pääsääntöisesti helppo prosessi. Vertailtuasi lainoja voit tehdä lainahakemuksen tunnistautumalla sähköisesti. Muista täyttää hakemus huolellisesti ja antaa kaikki vaaditut tiedot. Hakemuksessa kerrotaan esimerkiksi henkilötiedot ja yhteystiedot sekä annetaan tietoja tuloista. Löydät luotettavat lainantarjoajat listastamme.

Lainahakemukset käsitellään usein erittäin nopeasti, ja jos hakemukseen on liitetty kaikki vaaditut tiedot ja hakemus hyväksytään, lainarahat siirretään tilille usein vielä samana päivänä.

Lainahakemuksia käsitellään usein vain viikolla ja virka-aikaan, joten viikonloppuna tehdyt hakemukset käsitellään viikolla, eikä lainoja siirretä tileille viikonloppuisin, illalla tai yöllä.

Muista myös se, että tilisiirron tekeminen ei vielä tarkoita sitä, että rahat ovat käytettävissäsi. Se, kuinka kauan rahojen saamiseen menee, riippuu esimerkiksi siitä, missä pankissa tilisi on. Tarkempia tietoja löytyy luotonantajan sivuilta.

Lainan takaisinmaksu

Lainan takaisinmaksu säntillisesti on tärkeää:

 • Epäsäännöllisyydet lainan lyhennyksessä johtavat lisäkuluihin.
 • Lainan takaisinmaksun laiminlyöminen voi johtaa oikeustoimiin ja luottotietojen menettämiseen.

Ota huomioon lainan takaisin maksussa

 • Lyhennysvapaat kuukaudet

  Monet luotonantajat tarjoavat mahdollisuuden lyhennysvapaisiin kuukausiin. Niitä voi hyödyntää esimerkiksi sellaisina kuukausina, joina kuluja on tavallista enemmän, tai rahaa halutaan käyttää esimerkiksi lomamatkaan tai joulun viettämiseen.

  Lyhennysvapaita ei yleensä voi käyttää rajattomasti tai peräkkäin. Niitä kannattaa siis hyödyntää harkiten. Lyhennysvapaan hakemisesta voidaan periä kuluja.

  Erityisesti suurehkojen lainojen kohdalla on järkevää tarkistaa etukäteen, tarjoaako luotonantaja mahdollisuuden lyhennysvapaisiin kuukausiin, tai onko lainan takaisinmaksussa muunlaista joustavuutta. Näin lainan takaisinmaksu ei kärsi, vaikka elämässä tapahtuisikin yllätyksiä.

 • Ongelmat lainan takaisinmaksussa

  Jos elämäntilanne muuttuu ja lainan takaisinmaksu käy vaikeaksi pysyvästi tai väliaikaisesti, järkevin toimintatapa on ottaa lainanantajaan yhteyttä mahdollisimman nopeasti. Näin voit pystyä muuttamaan maksuohjelmaa ja välttämään perintäkulut sekä mahdolliset oikeustoimet ja maksuhäiriömerkinnät.

 • Lainan ennenaikainen takaisinmaksu

  Jos tulosi kasvavat tai menosi pienenevät, on myös järkevää ottaa yhteyttä lainanantajaan. Usein lainan voi maksaa ennenaikaisesti kokonaan pois, tai voit maksaa lainaa pois isommissa erissä.

20 000 euron laina – Näin haet lainaa onnistuneesti

 • Tarkista omat tulot ja menot

  Käytä aikaa omien tulojesi ja menojesi tarkasteluun, ja laske sen perusteella, minkä verran voit lyhentää lainaa kuukausittain. Näin saat selville, kuinka pitkän laina-ajan tarvitset.

 • Valitse oikea lainatyyppi

  Valitse lainatyyppi, joka sopii sinulle parhaiten. Vakuudellinen laina on usein vakuudetonta lainaa edullisempi. Joustoluotto on puolestaan järkevä ratkaisu, jos tarvittavan lainan lopullinen määrä ei ole vielä tiedossa.

 • Kilpailuta lainat sivuillamme

  Vertaile lainoja. Lainan ottaminen lainoja vertailematta tulee todennäköisesti kalliiksi. Lainojen kilpailuttaminen tapahtuu palvelussamme nopeasti ja helposti – kyse ei siis ole hitaasta ja monimutkaisesta prosessista. Sinun tarvitsee vain tietää, kuinka paljon rahaa tarvitset, ja miten nopeasti aiot maksaa lainan takaisin.

 • Täytä lainahakemus huolellisesti

  Tee lainahakemus huolellisesti, jotta saat päätöksen nopeasti. Lisää myös pyydetyt liitteet hakemukseen tai toimita ne nopeasti, jos niitä pyydetään hakemuksen tekemisen jälkeen.

 • Maksa laina takaisin ajallaan

  Maksa laina takaisin sovitussa aikataulussa ja ota yhteyttä luotonantajaan, jos et pysty syystä tai toisesta maksamaan lyhennystä tai lyhennyksiä.