Siirry sisältöön

Saatavilla jopa ilmaista ensilainaa, lue lisää sivuiltamme

Pikavippi heti tilille

Näin löydät halvimman pikavipin

Tarvitsetko pikavipin heti tilillesi yllättäviin menoihin tai johonkin hankintaan, koska palkkapäivään on vielä matkaa? Löydä halvin pikavippi 2022 sivustoltamme. Pikavippi tai toiselta nimeltään vippi, pikalaina tai pikaluotto, on todennäköisesti nopein ja helpoin apu äkilliseen rahantarpeeseen. Tässä artikkelissa kerromme mikä on pikavippi, kuinka sitä voi hakea ja mistä löytää sinulle sopivin ja halvin laina.

Pikavippien tarjonta Suomessa on laajaa ja osittain sekavaa. Halvinlaina.fi auttaa sinua saamaan selkeän kuvan mistä näissä lainoissa on kyse ja voit varmistua siitä, että saat juuri sinulle sopivimman pikavipin edullisesti. Voit saada pikavipin heti tilillesi yleensä jopa tunnissa, tai viimeistään 24 tunnin kuluessa hakemisesta. Jos tämä kuulostaa sinulle sopivalta, niin jatka lukemista.

Näin haet pikavippiä helposti

 • Mieti mihin tarvitset lainaa

  Tunnista pikavipin: Elämässä voi tulla tilanteita jolloin tarvitsee lainaa. Uudet kodinhankinnat, remontti, auto, ulkomaan matka perheelle, vene tai jokin muu haave minkä haluat toteuttaa. Aina ennen velkaantumista, mieti tarkkaan mihin lainaa tarvitset.

 • Kuinka paljon pikavippiä tarvitset

  Lainasummat vaihtelevat 100- 2000 euron väliltä pikavipille. Isompiakin kulutusluottoja voi hakea aina 70 000€  asti. Tarvittavan lainan määrä riippuu käyttötarkoituksesta ja muusta elämäntilanteesta kuten tuloista ja säästöistä. Mieti kuinka paljon lainaa tarvitset tämän hankinnan tai haaveen toteuttamiseen.

 • Oikea lainatyyppi sinulle?

  Valitse oikea lainatyyppi – Pikavippi vs Kulutusluotto?

  Oikea lainatyyppi määräytyy sen mukaan onko tarve kertaluonteinen vai mahdollisesti toistuva, yhteen hankintaan vai useampaan hankintaan. Kulutusluotto sopii remonttiin, pikavippi pienempään kuukaisittaiseen kulujen tasapainottamiseen.

 • Sopiva laina aika 1kk-15v?

  Laina-aika määrittyy maksukykysi mukaan. Pikavipissä tyypillisesti kuukausi tai pari. Isommassa lainassa tyypillisesti pidempi.  Laina summa tulee aina maksaa kokonaisuudessaan takaisin. Kuinkanopeasti, sinä päätät. Valitse sopiva kuukausierä jonka pystyt vaivatta lyhentämään ja katso valitsemallesi lainasummalle määrityvä laina-aika lainalaskurilla. Hae laina sinulle sopivalta lainan tarjoajalta.

Pikavipin saamisen edellytykset – Lyhyt checklist

 • 18 vuoden ikä

 • Säännölliset tulot

 • Luottotiedot kunnossa

 • Suomalaiset verkkopankkitunnukset

 • Hae lainaa

Pikavippi

Et tarvitse vakuuksia

Nopea ja helppo hakea

Voit kilpailuttaa monta pankkia kerralla

Ei tarvitse eritellä käyttötarkoitusta

Yleensä pikavippi tai kulutusluotto on helpompi ja nopeampi hakea kuin perinteinen pankkilaina

VS.

Pankkilaina

Yleensä tarvitset vakuuksia

Lainapäätös saattaa kestää jopa päiviä

Omasta pankista saat vain yhden tarjouksen

Pankki haluaa tietää lainan käyttötarkoituksen

Lisää tietoa pikavipeistä ja pikalainoista

Mikä on pikavippi tai pikalaina?

Pikavippi on nimensä mukaisesti pikainen vippaus rahaa luotonmyöntäjältä, joka maksetaan takaisin usein melko nopeasti, joskus pidemmänkin ajan kuluessa. Pikavipistä käytetään myös nimitystä vippi, pienlaina, pikalaina ja nopealaina. Yhteistä pikavipeille on aina nopea käsittelyaika, koska nimensä mukaan pikavippiä haetaan usein juuri pikaiseen tarpeeseen ja äkillisen menon yllättäessä, kun rahan tarve on kaikkein akuutein.

Pikavippejä myös myönnetään todella nopeasti hakemuksen täyttämisen jälkeen heti hakijan tilille. Nopeimmillaan hakemus hyväksytään välittömästi sen tekemisen jälkeen, usein vähintäänkin seuraavan tunnin tai ihan viimeistään seuraavan 24 tunnin aikana. Tämä on siis todella nopea ja helppo tapa saada pikavippiä tai halvinta lainaa nopeasti netistä. Voit myös hakea vippiä puhelimen kautta missä päin maailmaa oletkaan. Tyypillisesti pikavippi on noin 100-3000 euroa riippuen aina yksilöllisesti hakijan rahan tarpeesta. Voit vastaanottaa pikavippi tarjouksia tekemällä hakemuksen ja katsomalla minkälaisia pikavippejä juuri sinulle myönnetään.

Pikavippien ja pikalainojen korot, ovatko pikavipit kalliita?

Pikavipeillä oli aiemmin maine kalliina pikalainoina, joissa korot olivat huimat, näin ei kuitenkaan enää ole. Pikavippien ja pikalainojen korot ovat asetuksella rajattu, eivätkä ne voi enää ylittää tiettyä rajaa. Näin ollen niiden ottaminen on turvallista ja kohtuullisen edullista tänä päivänä. Pikavippien korot on rajattu 20% vuonna 2019, joten äkilliseen tarpeeseen kulu on varsin kohtuullinen. Pikavippi ei ole siis enää kalliimpi kuin kulutusluotto tai joustoluotto ja lainaa saa haettua suoraan netistä.

Pikavippi on kuitenkin tarkoitettu nopeaan tarpeeseen, joka yleensä maksetaan pois myös pikaisesti. Näin ollen mahdollisuus hakea vaikkapa pankkilainaa parin tunnin varoitusajalla on mahdotonta, ja pankit eivät myönnä tai käsittele näin pieniä lainahakemuksia, niin joutuisit pankkilainana ottamaan paljon enemmän kuin tarvitset. Vaikka pankkilaina voisi olla hiukan edullisempi koroiltaan, turhan isolle lainalle taas tulee enemmän korkokuluja turhaan, jos et tarvitse isoa lainaa vaan vain pienen vipin, joka on tarkoitus maksaa nopeasti takaisin.

Jotta voit siis välttyä turhan isolta lainalta ja sen koroilta kuukausiksi tai vuosiksi, sekä hankalalta hakuprosessilta, pikalaina on nopeaan tarpeeseen ylivoimainen apu. Eli vaikka pikavipin vuosikorko voi olla korkeampi kuin pankkilainan tai kulutusluoton, eivät korot ehdi realisoitua kun laina maksetaan takaisin yleensä seuraavana palkkapäivänä, joten kokonaisuutena nopea laina on parempi akuuttiin tarpeeseen.

Koroton pikavippi heti tilille

Ensilainaajana on mahdollista saada lainaa jopa ilman korkoja. Eli voit hakea myös korotonta pikavippiä heti tilille netistä, jos olet uusi asiakas tälle lainayhtiölle. Tämä on lainayhtiöiden markkinointikeino, joka todella palvelee tunnollista asiakasta. Lainatessasi 500 euroa, mikäli maksat lainan takaisin kerralla, sinun tulee maksaa takaisin vain 500 euroa, ei senttiäkään enempää. Ensilainaajana ja ajoissa takaisin maksaessasi tämä on kuitenkin totta. Koroton vippi ei sido asiakasta sen enempää mihinkään jatkolainaamiseen. Laina on aina kertaluonteinen sopimus eikä korotonta pikalainaa saanutta voida vaatia myöhemmin lainaamaan korolla. Myös lainan lyhentäminen etukäteen enemmän kuin minimi erät voi joskus olla kannattavaa.

Jos korotonta lainaa ei maksa takaisin kokonaisuudessaan ensimmäisen kuukauden aikana, vasta silloin niissä alkaa juosta normaali pikavipin korko. Et siis menetä mitään lainaamalla ensimmäisen kuun korottomasti. Tämä on varmasti halvin tapa lainata pikavippiä, toiseksi halvin on sitten se missä on alhaisimmat kulut lainaamisesta heti, ilmaisen jälkeen. Pikavippiyhtiöt toivovat toki saavansa hyvällä palvelulla ja ilmaisella pikalainalla itselleen hyviä asiakkaita tulevaisuutta ajatellen. On myös asiakkaan näkökulmasta helpompi lainata jatkossa, kun tietää jo miten lainaaminen toimii ja mistä on jo saatu positiivinen lainahakemus takaisin. Tyypillisesti näistä palveluista käy seuraavankin lainan nostaminen viel vikkelämmin kuin ensimmäisen. Osassa ihan mobiilisovelluksellakin

Vertaile ja hae pikavippiä ja pikalainaa suoraan palvelustamme

Pikavippien vertailu on tehty todella helpoksi Halvinlaina.fi sivuston listauksen ansiosta. Siinä on listattuna kaikki suomen parhaat lainantarjoajat samaan listaan ja voit rajata sieltä ikäsi ja lainasumman perusteella sinulle sopivat pikavipit. Vertailu myös korkojen ja muiden kulujen suhteen on helppoa, mikäli lainassa sellaisia on. Näet helposti yhdeltä näkymältä minkä suuruisia lainoja kukin yhtiö myöntää ja mikäli heille on muita rajoituksia iälle kuin 18 vuotta.

Kuinka hakea pikavippiä tai pikalainaa heti tilille netin kautta?

 • Valitse sopiva pikavipin summa ja ikäsi

 • Vertaile eri lainayhtiöiden korot ja muut kulut

 • Valitse sopiva lainantarjoaja ja paina ”Hae Lainaa”, ja täytä hakemus

 • Vastaanota lainatarjous ja hyväksy se saadaksesi pikavipin heti tilillesi

 • 1.

  Lainatarjoajien rajaaminen iän ja lainasumman perusteella kannattaa, jotta näet vain sinulle sopivat tarjoajat. Osa lainayhtiöistä vaativat korkeampaa kuin 18 vuoden ikää, voit siis rajata epäsopivat listalta pois.

 • 2.

  Korkojen ja kulujen vertailu on helppoa taulukosta. Matala korko ja pienet tilinhoitopalkkiot ovat merkki edullisesta lainasta.

 • 3.

  Kun löydät edullisimman lainan tarjoajan ikäsi ja lainattavan vippisumman suhteen, klikkaa ”Hae Lainaa” painiketta ja siirry täyttämään hakemus. Hakemus ei vielä sido sinua ottamaan lainaa.

 • 4.

  Vastaanota lainatarjoukset ja hyväksy pikavippitarjous saadaksesi lainan tilillesi. Yleensä tarjoukset saapuvat sinulle tunnissa tai ainakin alle 24 tunnissa.

Kuinka suuren pikavipin voi nostaa? 100 – 10 000 euroa

Pikavippien tyypillisimmät summat ovat 100 eurosta muutamaan sataan euroon. Toisille se ei riitä, ja sen takia vippiä voi hakea myös yli 1000 euroa, aina jopa 10 000 euroon asti. Lainasummat ovat kasvaneen viimevuosina, kun pikavippien korot on rajattu ja lainaaminen on edullista. Sillon kuin lainalle on tarvetta, sitä uskaltaa myös lainata. Tämä palvelee hyvin sekä asiakasta, että lainan myöntävää lainayhtiötä.

Miten hakea pikavippi netistä. Ohjeet kuinka vertailla ja hakea laina

Pikavipin hakeminen netissä puhelimella on todella helppoa. Sinun tarvitsee vain valita lainantarjoaja, klikata hae lainaa, täyttää nopea hakemus ja hyväksyä laina saadessasi lainatarjouksen. Lainahakemuksen tekeminen on turvallista ja nopeaa eikä se sido vielä nostamaan lainaa. Pikavippi on oiva keino tasapainottaa taloutta silloin kun tiedät saavasi rahaa, vaikkapa palkkaa lyhyen ajan päästä, mutta tarvitset rahat käyttöösi aiemmin. Tällöin se pelastaa arkesi ja voit maksaa sen takaisin seuraavasta palkastasi.

Hakemuksen tekemiseen tarvitset suomalaisen pankin (minkä tahansa) verkkopankkitunnukset, joilla tunnistaudutaan palveluun ja pääsee täyttämään hakemuksen. Hakemuksen tekemiseen sinällään ei mene kuin muutama minuutti, jonka jälkeen odotellaan lainapäätöstä muutamista minuuteista vuorokauteen.

Vertailemalla pikavipit ja täyttämällä hakemuksen sivuillamme, löydä helposti sinulle sopivat vaihtoehdot.

Kenelle pikavippii voidaan myöntää? Pikavippiä nuorille ja 18 vuotta täyttäneille

Toisin kuin monet muut lainat, pikavippiä voidaan usein myöntää ilman vakituisia tuloja, jos summa ei kasva kovin suureksi. Pikavipit katsotaan olevan niin lyhytaikaista lainaa, joka usein maksetaan kerralla takaisin, että tuloja kyselemällä asiasta tehtäisiin vain hankalampaa. Muutaman sadan euron laina voidaan siis myöntää ilman, että on vakituiset tulot.

Lakimuutoksen takia pikavippiä voidaan maksaa asiakkaiden tilille vain kello 07-23 välillä. Tällä on haluttu rajoittaa impulsiivista velkaantumista yöaikaan.

Pikavippi luottotiedottomalle tai jos on maksuhäiriömerkintä

Pikavippiä voidaan harvoin myöntää luottotiedottomalle tai henkilölle, jolla on minkäänlainen maksuhäiriömerkintä. Lue kuitenkin artikkelimme lainaa luottotiedottomalle, niin tiedät miten saada lainaa, jos sinulla on maksuhäiriömerkintä.

Pikalainojen ja pikavippien plussat ja miinukset

 • Nopea ja helppo saada kiireellisiinkin tilanteisiin.

 • Helposti maksettavissa pois. Koska tyypilliset pikalainat ovat niin pieniä, ne voi yleensä maksaa kokonaan pois jo seuravasta palkasta.

 • EI selittelyitä kenellekään! Pikalainaa hakiessa ei tarvitse eritellä mitään syitä miksi haet lainaa ja mihin olet rahat käyttämässä.

 • Korkeampi korko kuin asuntolainassa tai vakuudellisessa lainassa. Nämä ovat toki hitaita hakea ja asuntolaina on vain asuntoa varten.

 • Pikalaina ja vippi on silti velkaa, vaikka sen maksaisikin nopeasti pois. Se pitää silti maksaa.

 • Harkitse aina velkaantumista. Vaikka pikalainassa on paljon hyviä puolia, jokaista velkaa kannattaa harkita tarkkaan, tarvitsetko sitä.

Mihin tarpeisiin pikavippiä ja pikalainaa voi hakea?

 • Kodin hankinnat

  Tarvitset uuden TV:n tai tietokoneen juuri nyt ja tilillä ei rahat riitä. Tällöin harkitse remonttilainan ottamista

 • Erääntyvään laskuun

  Vakuutuslasku autostasi on erääntymässä ja siitä on monta sataa euroa kulua. Vakuutus on kuitenkin pakko maksaa, kun muuten poliisi pysäyttää sinut tienvarteen ilman liikennevakuutusta ja saat tästä vielä sakot kaupanpäälle.

 • Ruokakauppa ostoksiin

  Välillä ruoka on tärkein ja tarvitset kauppareissuun rahaa saadaksesi ruokaa perheelle. Ruuasta on turha säästää, joten parempi ostaa herkullista ruokaa kuin kitua näkkileivällä loppu kuu.

 • Auton osaan tai huoltoon yllättäen rikkoutuneeseen autoon

  Autosi on saattanut hajota aivan ilman syytä taas ja se on pakko laittaa kuntoon päästäksesi töihin. Autolaina on varteenotettava vaihetoehto tällaisessa tilanteessa.

 • Illalliseen tyttöystävän kanssa

  Haluaisit hemmotella kultaasi mutta tilillä olevilla rahoilla ei saa edes alkupaloja. Jos palkkapäivä kuitenkin heiluu jo nurkan takana niin pikavipillä voit viedä naisesi syömään ja nauttia mukavasta illasta.

 • Baarireissuun kavereiden kanssa

  Baarissa Corona maksaa 8 euroa ja vodka-battery 14 euroa. Tiedän, tervetuloa Helsinkiin tai muuhun kaupunkiin. Yöelämä maksaa rahaa, mutta koiperhonen lompakossasi ei vie sinua pitkälle. Kaikki muut ovat menossa lauantaina kaupungin kuumimpiin kemuihin, etkä viitsi olla siellä tyhjätaskuna. Pikavipilla voimaa iltaan ja suut kosteaksi. Kunhan muistat maksaa pikalainan takaisin seuraavasta palkasta, ei tästä illasta aiheutunut krapulaa suurempaa vahinkoa.

 • Rikkoutuneeseen kodinkoneeseen esim. pesukone

  Pakkohan ne pyykitkin on pestä, ettet haise hielle ja tunkkaiselle töissä, treffeillä tai ystäväsi juhlissa. Treenivaatteista puhumattakaan. Pikavipillä voi hakea myös pesukoneen itselleen silloin kun sitä kipeimmin tarvitset.

 • Eläinlääkäri

  Koiran ja kissan eläinlääkäri kulut ovat todella kovat. Ilman vakuutusta tai korkealla omavastuulla eläimen hoidattaminen käy tosissaan lompakolle. Pikavipillä voit auttaa lemmikillesi parasta hoitoa ja edes auttaa toipumista.

 • Hammaslääkäri

  Hammasta kolottaa ja hengitys haisee pahalle mutta tarvitsisit ihan vaan muutaman satasen päästäksesi hoitamaan tulehtuneen viisaudenhampaan. Pikavipillä olet kunnossa tuota pikaa ja taas nukuttua yösi paremmin.

 • Alennusmyynnit

  Alennuksessa on lempi takki, kengät tai uusi taulutelevisio ja sinun täytyy saada se ennen kuin alennukset tai tuotteet loppuvat kaupasta. Tiedämme tunteen ja keinon helpottaa sitä. Pikavippi auttaa tasapainottamaan talouttasi hankalassa paikassa ja voit säästää rahaa ostamalla tuotteet nyt hyvästä alennuksesta pikavipillä ja maksamalla lainan takaisin heti ensi palkastasi. Pikavippi voi siis olla myös selkeää säästöä.

Pikavippi vs Kulutusluotto

Tässä on tyypillisimmät pikalainan tarpeet mutta pikavippi sopii siis mihin tahansa verrattain pieneen kuluun, joka on realisoitunut maksettavaksi yllättäen. Kuten sanottua pikavippiä voi hakea sadoista euroista myös muutamaan tuhanteen euroon mutta jos summat kasvavat, voi joustoluotto, kulutusluotto tai luottokortti tulla halvemmaksi ja käytännöllisemmäksi.

Yleensä tapauksissa missä takaisinmaksu ei tapahdu kerralla vaan esim. usean kuukauden tai vuoden aikana, tai toivoisit sen tapahtuvan pidemmän ajan jakson aikana, tällöin jokin muu laina tyyppi voi olla sinulle parempi. Vertaile myös nämä helposti Halvinlaina.fi sivuilla ja löydä sinulle paras laina, pikalaina, tai muu joustoluotto, joka auttaa tasapainottamaan sinun talouttasi.

Jos esimerkiksi shoppailu on lempiharrastuksesi, voi joustoluotto 2000 euron luottolimiitillä olla parempi sinulle kuin puhdas pikavippi. Tällöin voit milloin tahansa alennusten alkaessa rynnätä ostoksille palkkapäivästä huolimatta ja maksaa ostokset osissa takaisin sinulle sopivalla aikataululla.

Onko jokin lainamuoto minulle parempi kuin pikavippi?

Jos havittelet nopeaa lainaa tai pikalainaa netistä ja ajattelit maksavasi sen takaisin myös esimerkiksi seuraavasta palkasta tai tiedät saavasi rahaa lyhyen ajan päästä, jolla maksaa vippi takaisin, pikalaina on sinulle paras vaihtoehto. Jos taas olet menossa 3000 euron sohva kaupoille tai 15 000 euron autokaupoille, kulutusluotto on todennäköisesti sinulle parempi. Jos taas olet shoppailemassa useita pienempiä ostoksia kuukauden tai kuukausien aikana, vaikkapa sisustukseen ja haluat maksaa näitä ostoksia takaisin maltillisissa kuukausierissä ajan kanssa, joustoluotto tai luottokortti netistä voi olla sinulle paras vaihtoehto.

Pikalaina voi olla joustoluottoa, kulutusluottoa tai pikavippiä.

Kaikkien näiden nopeiden lainojen hakeminen netistä käy käden käänteessä. Lähinnä lainasummat vaihtelevat ja takaisinmaksussa voi olla ero, kerralla vs osissa, nopeasti muutamassa erässä tai pidemmän ajan kanssa.

Oli tilanteesi mikä vaan, niin Halvinlaina.fi tarjoaa sinulle suomen parhaat lainanmyöntäjät yhdellä sivulla, josta sinun on helppo valita sinulle sopivin. Lyhyttä tai pidempiaikaista lainaa, pikavippiä tai kulutusluottoa, 100 euroa tai 70 000 euroa, nopeasti jo tänään tai harkiten huomenna, kaikki löytyy. Vertaile pikavipit ja lainat helposti ja täytä hakemus jo tänään.

Yleisimmät pikavippi myytit, pitävätkö ne paikkansa?

Pikavipeissä voi olla yli tuhansien prosenttien todellinen vuosikorko?

Väärin. Korkojen maksimin rajauksen takia tällaista ei voi enää tapahtua. Aiemmin tilanne oli toinen ja henkilö saattoi velkaantua tarpeettoman kalliilla lainalla ja aiheuttaa itselleen velkakierteen. Nykyään lainoissa on maksimi korot 20% ja tilinhoitopalkkiot rajattu maksimissaan 150e vuodessa, eli noin 12 euroon kuukaudessa. Näiden rajojen yli pikavipin korot eivät lakisääteisesti saa mennä, ja finanssivalvonta valvoo tätä ankarasti. Näin ollen pikavipistä ei tule yllättäviä tai suuria kuluja.

Pikavipit aiheuttavat ikäviä velkakierteitä.

Väärin. Aiemmin pikavippien korkeat korot saattoivat käydä henkilölle alun perin ajateltua huomattavasti kalliimmaksi ja aiheuttaa velkakierteen, tämä oli silloin kun korot olivat satoja tai jopa tuhansia prosentteja lainasummalle vuodessa. Tätä ei nykyään voi tapahtua vaan korot ja kulut ovat maltilliset. Minkä tahansa lainan takaisin maksamatta jättäminen aiheuttaa ongelmia ja lainan korkojen juostessa viivästyskorkojen kanssa vuosia saatat itsesi ongelmiin. Tämä ei suinkaan koske vain pikavippejä vaan kaikkia lainoja. Velkakierre aiheutuu millä tahansa lainalla, jos ei sitä kykene maksamaan takaisin ja joudut ottamaan uutta lainaa maksaaksesi edellisen lainan takaisin. Tästä ainoa poikkeus on edullinen lainojen yhdistäminen, jolla voit uudella lainalla säästää rahaa selkeästi.

Pikavippejä otetaan turhiin käyttötarkoituksiin liian kevein perustein.

Käyttötarkoitus vaihtelee toki asiakkaan tarpeen mukaan ja jokainen päättää itse mikä on aiheellinen lainan tarkoitus ja mikä on turha. Jos pikavipistä saatava raha, auttaa maksamaan laskun, joka muuten olisi aiheuttanut erääntyessään maksuhäiriömerkinnän, pikavippi todellakin oli aiheellinen laina siinä kohtaa.

Pikavippien haussa pitää ottaa huomioon vain todellinen vuosikorko.

Väärin. Pikavipit maksetaan yleensä takaisin niin nopeasti, ettei korko ehdi juosta lainkaan, kuten korottomassa pikavipissä tai maksimissaan kuin kuukauden tai pari. Tämän takia itseasiassa tärkeämpi kuin todellinen vuosikorko, on huomioida sopiva lainan määrä ja muut ehdot. Nopeasti takaisin maksettavan lainan korko jää usein pienemmäksi kuin pitkäaikaisen kulutusluoton tai joustoluoton kustannus, jos ne maksetaan useiden kuukausien aikana. Mitä isompi ja pidempi laina, sitä enemmän korkotasolla on väliä.

Miksi minulle ei myönnetty pikavippiä? Tärkeimmät syyt hylkäykseen

 • Ikäsi ei riitä, olet liian nuori

  Vaikka pikavipin saamisen ehtona ei sinällään ole vakituiset tulot, vakuudet lainalle tai edes takaajat, täytyy hakijan kuitenkin olla vähintään 18 vuotias, tai joidenkin lainanmyöntäjien suhteen 20 tai jopa 25 vuotias. Tarkista aina ennen hakemista, että olet riittävän vanha juuri tämän lainantarjoajan suhteen. Halvinlaina.fi listauksessa voit kätevästi rajata sinun iällesi sopivat lainatarjoajat näkyviin. Lisäksi ikävaatimus on selkeästi merkitty näkyviin.

 • Maksuhäiriö merkintä ja luottotietoja ei ole

  Maksuhäiriö merkintä on tyypillinen kielteisen pikavippihakemuksen syynä. Jos sinulla ei ole luottotietoja, tai on mikä tahansa maksuhäiriö merkintä, pikalaina hakemus on automaattisesti hylätty. Pikavippiä voi kuitenkin hakea vakuuksien kanssa.

 • Liian suuri lainasumma

  Pikavippi on tyypillisesti pienehkö summa ja esimerkiksi 2000 euroa ei ole enää niin helppo saada läpi kuin vaikkapa 200 euroa. Jos tarvitset suuremman määrän lainaa heti tilillesi, kannattaa koittaa suoraan joustoluottoa tai kulutusluottoa, joissa suurempi lainasumma menee helpommin läpi ja ne ovat yhtä helppoja ja nopeita hakea kuin pikavippi.

 • Jokin muu virhe hakemuksen täyttämisessä

  Ole aina tarkkana hakemusta täyttäessäsi. Yksikin virhe nimessä, sosiaaliturvatunnuksissa tai muualla jos jotakin on jäänyt täyttämättä tai täytetty virheellisesti, se on yleensä automaattisesti hylätty. Automaattiset lainanmyöntöjärjestelmät tarkistavat tietojen oikeellisuutta esim. osoitteita, että ne täsmäävät yleisesti ilmoitettuihin tietoihin ja jos näin ei ole, hakemus hylätään automaattisesti. Merkitse siis ikä, osoitteet ja muut tiedot aina tarkasti oikein, saadaksesi varmuuden, ettei hakemustasi hylätä ainakaan niistä syistä.

  Jos sait kielteisen päätöksen niin ei hätää. Pikavippihakemus on ilmainen hakea ja voit milloin tahansa tehdä tarkistuksen ylläolevalta listalta voiko jokin näistä aiheuttaa hakemuksen hylkäämisen ja koittaa uudelleen. Jos taas epähuomiossa ikäsi ei riittänyt tälle luotonmyöntäjälle voi aina hakea toiselta taholta uutta pikavippiä. Älä siis luovuta helpolla. Jos summa oli liian suuri, kokeile hakea joustoluotto tai kulutusluottoa samalta tai toiselta pikavippien tarjoajalta.

Lainalaskuri

 • Ensimmäinen erä:
 • Kaikki kulut yhteensä:
 • Koron määrä yhteensä:
 • Kokonaisvelka:
Kuukausi Maksettava Lainan lyhennys Koron osuus Lainaa jäljellä