Siirry sisältöön

Saatavilla jopa ilmaista ensilainaa, lue lisää sivuiltamme

Halvin Laina

Kilpailuta Matkalaina helposti – saa rahat jo tänään

Oletko loman tarpeessa, mutta budjetti on liian niukka reissua varten?

Lomalaina pelastaa tilanteen: ota edullinen laina vaikka koko perheen matkaa varteen ja ryhdy pakkaamaan.

Lainoja vertailemalla löydät helposti ja nopeasti halvimman reissulainan ja voit toteuttaa unelmiesi matkan.

Kilpailuttamalla lainat löydät edullisimman matkalainan

Miksi matkalaina?

Kukapa ei joskus kaipaisi irtiottoa arjesta, oli kyse sitten perheloma Etelä-Eurooppaan, risteily Ruotsiin tai Viroon, laskettelureissu kavereiden kanssa Alpeille tai romanttinen kaukomatka mielitietyn seurassa. Pienellä pikavipilläkin voi lähteä reissulle palkkaapäivää odotellessa jolloin sen voi maksaa takaisin.

Lomailu kuitenkin vaatii rahaa, ja aina sitä ei ole saatavilla yhdellä kertaa riittävästi matkaa varten. Sen ei tarvitse kuitenkaan olla este reissun toteuttamiselle, sillä jos sinulla on tuloja etkä halua odottaa, kunnes olet saanut säästöön sopivan matkakassan, voit nauttia lomasta edullisen lainan turvin.

Matkalaina tarjoaa myös joustavuutta, sillä lainan saa käyttöön nopeasti. Näin pystyt hyödyntämään esimerkiksi edulliset lennot ja äkkilähdöt tai ostamaan halvan pakettimatkan juuri silloin, kun sellaisia on tarjolla. Tällä tavalla laina saattaa maksaa itsensä takaisin, sillä edullisia tarjouksia hyödyntämällä voi säästää satoja euroja.

Etsi edullinen laina nopeasti

Miten edullinen laina sitten löytyy helposti ja nopeasti? Lainoja vertailemalla. Lainavertailu on helpoin tapa varmistaa, että löydät juuri omiin tarpeisiisi sopivan ja halvan lainan.

Lainojen vertailu eri lainantarjoajien sivuilla vieraillen vie kuitenkin erittäin paljon aikaa, eivätkä tuloksetkaan välttämättä ole luotettavia, joten fiksuinta on käyttää tehokasta ja helppoa lainojen vertailusivustoa.

Verkossa on myös tarjolla runsaasti erilaisia lainoja ja lainantarjoajia, ja vertailu kannattaakin aloittaa luotettavalta kotimaiselta sivustolta, joka listaa luotettavia ja laillisia lainantarjoajia, jotka kertovat läpinäkyvästi erilaiset lainaan ja lainanhakuprosessiin sekä takaisinmaksuun liittyvät tiedot.

Lainojen vertailu tapahtuu sivuillamme helposti: sinun tarvitsee vain määritellä haluamasi summa ja ikäsi, ja saat näkyviin listauksen erilaisista lainantarjoajista, niiden tarjoamista summista sekä yleiskatsauksen lainan kuluihin, laina-aikaan ja käsittelyaikoihin.

Seuraavaksi voit siirtyä kiinnostavimman lainantarjoajan tai lainojen kilpailuttajan sivuille ja tehdä hakemuksen. Kerromme alla tarkemmin lainanhakuprosessista.

Kiinnitä huomiota näihin asioihin lainoja vertaillessasi

Halvin laina löytyy, kun kiinnität huomiota lainan kuluihin. Sivuillamme näet eri sivustojen lainojen korot sekä saat tietoa muun muassa siitä, onko hakemuksen tekeminen ilmaista. Kerromme myös, kuinka nopeasti lainahakemukset käsitellään tai kuinka nopeasti kilpailutettuja lainatarjouksia saa.

On hyvä myös mietti mikä lainatyyppi sopii parhaiten lomaanne varten. Laina voi olla esimerkiksi kulutusluotto tai joissakin tapauksisissa myös joustoluotto eli käytännössä luottokortti-tyyppinen laina on hyvä vaihtoehto.

 • lainan takaisinmaksuaika
 • lainahakemuksen käsittelyaika
 • korko ja muut lainan kulut.

Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä, saat lainatarjouksen tai lainapäätöksen tarvittaessa riittävän nopeasti ja voit suunnitella takaisinmaksun huolellisesti.

Ota huomioon matkalainaa hakiessasi

 • Lainan takaisinmaksuaika

 • Täytä lainahakemus

  Lainahakemuksen käsittelyaika

 • Koroton laina

  Korko ja muut lainan kulut

Lainalaskuri

 • Ensimmäinen erä:
 • Kaikki kulut yhteensä:
 • Koron määrä yhteensä:
 • Kokonaisvelka:
Kuukausi Maksettava Lainan lyhennys Koron osuus Lainaa jäljellä

Vaihtoehtoja matkalainan käyttämiseksi

Viikonloppuloma Euroopassa

Jos aikaa ei ole paljon, mutta kaipaat vilkkaan kaupungin kaduilla kuljeskelua, kahviloissa ja ravintoloissa herkuttelua ja tunnelmallisessa hotellissa majoittumista mielitiettysi kanssa, viikonloppuloma Euroopassa on mainio vaihtoehto.

Euroopassa on lukuisia kauniita pääkaupunkeja, joissa voi nautiskella, tutustua historiallisiin nähtävyyksiin, shoppailla ja seurata paikallista kulttuuria. Pariisi on klassikkokohde romanttiselle viikonlopulle, Lontoo on kulttuurinnälkäisen shoppailijan paratiisi, Barcelonassa voi yhdistää rantaloman ja kaupunkiloman ja Berliinissä voi uppoutua historiaan ja katukulttuuriin. Hyvä vaihtoehto on myös tutkia lentojen hintoja ja valita kohde lentoajan ja lentojen hinnan perusteella.

Budjetti: Euroopan sisäiset lennot ovat usein edullisia. Tarkista kuitenkin hotellien hinnat, sillä jos haluat majoittua keskustassa, hotellit voivat tulla kalliiksi. Lomakodin vuokraaminen netistä on myös hyvä ratkaisu, ja ruuanlaittomahdollisuudet auttavat budjetin hallinnassa.

Aurinkomatka koko perheelle

Haaveiletko lämmöstä ja turkoosista merivedestä ja hauskanpidosta koko perheen voimin? Silloin sopiva kohde voi olla vaikkapa Thaimaa: arjesta irrottautuminen onnistuu taatusti, mutta lomailu on kuitenkin helppoa eikä matkan järjestely vaadi suurta vaivaa. Lähempänäkin auringosta voi nauttia. Esimerkiksi Kanarian saaret ovat tuttuja lomakohteita, joissa on helppo viettää iloinen loma.

Thaimaahan tai Kanarialle lähdettäessä kannattaa matka suunnitella hyvissä ajoin. Perhelomaa varten kannattaa valita kohde, jossa kaikki sujuu helposti, eli rannalle on hotellilta lyhyt matka, ravintoloita on runsaasti ja lapsille riittää puuhaa. Pakettimatka voi olla paras ratkaisu.

Budjetti: Kaukomatkojen lennot ovat usein melko kalliita, mutta paikan päällä rahaa ei välttämättä kulu hurjasti. Sään ollessa parhaimmillaan myös hinnat ovat korkeammalla, ja sesongin ulkopuolella voi reissuun päästä edullisemmin – mutta ilman takeita lämpimästä säästä. Muista myös hankkia matkavakuutus koko porukalle.

Luontomatkailua lähellä ja kaukana

Janoatko luonnon rauhaan? Luontomatkailua voi harrastaa niin kotimaassa, naapurimaissa kuin kaukomaillakin. Afrikan safarit ovat kuuluisia, Etelä-Amerikassa on upeita sademetsiä – ja Norjan vuonot sekä Lapin tunturit tekevät lähtemättömän vaikutuksen.

Ilmasto ja sää vaikuttavat merkittävästi etenkin luontomatkailun suunnitteluun, ja kannattaakin selvittää, milloin kohteeseen on paras suunnata, ja minkälaisia varusteita retkeily vaatii.

Budjetti: Lennot vaikkapa safarille Afrikassa ovat tyyriitä, ja myös paikan päällä matkustamiseen ja majoitukseen kuluu rahaa, mutta elämys varmasti mieleenpainuva. Lähiseudulle puolestaan voi matkustaa nopeasti, joskin hotellit ja ateriat Norjassa ja Suomessakin ovat kalliita. Matkailusesongin aikaan hinnat voivat olla merkittävästi korkeampia, joten jos haluat nauttia luonnosta omissa oloissasi ja kuormittamatta ympäristöä, harkitse matkaa sesonkikauden ulkopuolella. Muista varmistaa, että lomabudjettisi riittää tarvittavien retkeily- tai harrastusvälineiden vuokraamiseen tai ostamiseen.

Kuinka vertailla ja kilpailuttaa matkalainat?

Budjetointi ja vertailu

Lomabudjetti kannattaa laskea huolellisesti, jotta laina on riittävän suuri, eivätkä rahat lopu kesken matkan. Liian suuri laina puolestaan tarkoittaa pitempää maksuaikaa ja suurempia kuluja. Takaisinmaksuaika vaikuttaa lainan hintaan, mutta kuukausierät kannattaa pitää sellaisina, että ne voi maksaa huoletta tiukempinakin kuukausina.

Muista laskea budjettiin mukaan lentojen ja majoituksen lisäksi muut reissukulut, kuten vaikkapa taksimatkat lentokentälle, matkavakuutukset, mahdolliset pääsymaksut nähtävyyksiin tai elämyksiin ja herkuttelu ja hauskanpito paikan päällä. Eniten lomasta nauttii silloin, kun budjetti on selkeä eikä rahoista huolehtiminen paina mieltä.

Kun lomabudjetti on selvillä, on aika ryhtyä tutkimaan lainatarjontaa. Kuten yllä jo mainittiin, ensimmäiseksi tarvittava lainasumma syötetään siis laskuriimme, ja sen viereen syötetään hakijan ikä. Seuraavaksi näet erilaisia lainantarjoajia tai vertailupalveluita, joiden kautta lainaa voi hakea. Jokaisen kohdalle on merkitty tärkeimmät tiedot, jotka auttavat valitsemaan sopivimman tarjoajan tai sivuston.

Seuraavaksi kannattaa klikata kiinnostavinta sivustoa ja tutustua siihen. Sivustoltamme löydät useita erilaisia lainoja tarjoavia tai välittäviä tahoja, jotka ovat luotettavia ja asiallisia. Hakemuksen tekeminen tai lainojen kilpailutus ei ole maksullista, eikä sido lainan nostamiseen.

Hakemuksissa kysytään erilaisia tietoja, joiden avulla lainantarjoajat selvittävät hakijan tilannetta ja maksukykyä suhteessa haettuun lainasummaan ja takaisinmaksuaikaan. Hakemus kannattaa tehdä huolellisesti ja tarkasti, sillä se nopeuttaa prosessia.

Lainantarjoajasta riippuen voi olla mahdollista myös hakea lainaa yhteishakijan kanssa, mikä parantaa mahdollisuuksia suuremman lainan saamiseen, sillä vastuu lainasta on tällöin kahdella ihmisellä yhden ihmisen sijaan. Lomalainaa kannattaakin hakea yhdessä puolison kanssa, jos kyseessä on laina arvokkaampaa koko perheen lomaa varten.

Varaudu myös antamaan tietoja tuloistasi. Joissain tapauksissa lisätietoja saatetaan pyytää hakemuksen tekemisen jälkeen. Verkosta haettavat lainat ovat tyypillisesti vakuudettomia lainoja, joten lainaa ei taata omaisuudella eikä lainalle vaadita takaajaa.

Ennen kuin teet lainasopimuksen, muista myös selvittää, mitä tapahtuu, jos et jostain syystä pysty maksamaan lainaa takaisin. Joihinkin lainoihin on mahdollista saada esimerkiksi lyhennysvapaita kuukausia, ja osa lainantarjoajista tarjoaa maksullisia lainanmaksua suojaavia vakuutuksia.

Kun löydät edullisimman lainan sinulle parhaiten sopivilla ehdoilla, on aika hyväksyä lainatarjous ja solmia sopimus. Tämä tapahtuu sähköisesti ja lainasopimus solmitaan aina suoraan lainantarjoajan kanssa tämän omilla sivuilla. Tavallisesti lainaa myös hallinnoidaan lainantarjoajan verkkopalvelussa.

Kuka voi hakea lomalainaa?

Lainantarjoajien ehdot vaihtelevat jonkin verran, mutta pääsääntöisesti hakijoilta vaaditaan säännöllisiä tuloja, vakaata taloudellista tilannetta, täysi-ikäisyyttä ja Suomessa asumista.

Tulojen määrä vaikuttaa siihen, minkä kokoisen lainan hakija voi saada. Joissakin palveluissa lainatarjouksen voi saada haettua pienemmälle summalle. Se johtuu siitä, että lainantarjoajat arvioivat lainanhakijan maksukyvyn ja määrittelevät summan sillä perusteella. Jos taas lainahakemus hylätään, se voi johtua suuresta lainasummasta, joka ei ole suhteessa hakijan tuloihin.

Pienituloinenkin voi saada lainaa, sillä joidenkin lainantarjoajien vaatima minimitulotaso on 7200 euroa vuodessa. Jos haluat itse arvioida, minkälaisia summia saatavillasi voisi olla, voit käyttää seuraavaa pankkien usein käyttämää kaavaa: lainan kuukausierän pitää olla pienempi kuin 30–40 prosenttia kuukausituloista (brutto).

Lainahakemuksen tai lainojen kilpailutuksen yhteydessä lainanhakijan luottotiedot tarkistetaan myös. Pääsääntö on, että maksuhäiriömerkinnät estävät lainan saamisen. Luottotietojen tarkistus tapahtuu automaattisesti.

Lainan hakemiseen ei yleensä riitä pelkkä täysi-ikäisyys, vaan hakijan on usein oltava vähintään 20-vuotias. Pienimpiä lainoja, joilla voi esimerkiksi maksaa risteilyn, voidaan tosin myöntää 18-vuotiaillekin.

Lainan hallinnointiin ja hakemuksen ja sopimuksen vahvistamiseen vaaditaan usein suomalaisia pankkitietoja ja -tiliä. Lisäksi hakijan on asuttava vakituisesti Suomessa. Jotkut lainantarjoajat vaativat myös sitä, että hakija on asunut vakituisesti Suomessa jo useamman vuoden ajan.

Jos siis olet yli 20-vuotias, sinulla on säännöllisiä tuloja, asut Suomessa, sinulla on tili suomalaisessa pankissa ja olet hoitanut raha-asiasi huolellisesti, voit hakea lomalainaa huoletta.

Kuinka nopeasti rahan saa tilille?

Näitkö mahtavan loma- tai lentotarjouksen, mutta tilillä ei juuri nyt ole riittävästi rahaa tarjouksen hyödyntämiseen? Lomalainan voi saada tilille jopa samana päivänä, kun sitä haet, ja näin voit napata tarjouksen ja ryhtyä suunnittelemaan lomaasi.

Pää kannattaa pitää kuitenkin kylmänä myös silloin, kun rahat tarvitsee vikkelästi. Kiireestä huolimatta lainaehtoihin tutustumiseen kannattaa käyttää riittävästi aikaa. Jos reissulainalla on kiire, kannattaa selvittää lainantarjoajan sivuilta, kuinka nopeasti rahat saa tilille. Usein tämä onneksi onnistuu jopa samanpäivänä, mikäli hakemus vain menee automaattisesti läpi.

Lainahakemus kannattaa myös täyttää huolellisesti ja kiirehtimättä, sillä virheet tai epätarkkuudet voivat hidastaa lainan saamista. Myös lainasumma kannattaa laskea yllä mainitulla tavalla suhteessa omiin tuloihin, jotta et joudu tekemään uusia hakemuksia eri summille, jos ensimmäistä hakemusta ei hyväksytä.

Lainarahat siirretään lainansaajalle nopeasti, mutta se, kuinka nopeasti rahat näkyvät tilillä, riippuu esimerkiksi lainansaajan pankista. Tavallisesti kaikki lainat saa parin arkipäivän sisällä lainasopimuksen solmimisen jälkeen. Lainoja ei makseta viikonloppuisin eikä virka-ajan ulkopuolella.

Miten reissulaina maksetaan takaisin?

Lomalta paluuta helpottaa, kun tietää että raha-asiat ovat kunnossa ja lainan takaisinmaksu sujuu ongelmitta. Juuri siksi lainan takaisinmaksuaika kannattaakin mitoittaa sopivaksi.

Lomalainan takaisinmaksu tapahtuu kerran kuukaudessa, kunnes koko laina on maksettu takaisin. Tyypillisesti lainan voi myös maksaa kokonaisuudessaan pois suunniteltua aiemmin. Jos taas tulot vaihtelevat, voi olla järkevää etsiä sellainen lainantarjoaja, joka mahdollistaa maksuvapaat kuukaudet tai kuukauden.

Kun koko lainaprosessi hoituu sujuvasti aina hakemuksesta takaisinmaksuun, lomasta voi nauttia täysin siemauksin – ja seuraavaa lomaa voi alkaa suunnitella jo pian!