Siirry sisältöön

Saatavilla jopa ilmaista ensilainaa, lue lisää sivuiltamme

Halvin yrityslaina

Myös yrityslainaa helposti ja nopeasti verkosta lainavertailumme avulla

Oletko perustamassa yritystä tai tarvitsetko lainarahaa yrityksesi toiminnan vauhdittamiseen? Yrityslainaa on helppo hakea netistä palvelumme kautta, ja halvimman lainan löydät helposti jättämällä hakemuksen kauttamme. Vertailemme yrityslainat puolestasi ja tarvittaessa saat lainan käyttöösi hyvinkin nopeasti, toisin kuin pankista. Lue alta tärkeimmät vinkit yrityslainojen vertailuun ja lainan hakemiseen ja tutustu erilaisiin yrityslainoihin. Kun haet yrityslainaa halvinlaina.fi -palvelun kautta, voit säästää suuriakin rahasummia ja turvata yrityksesi rahoituksen nopeasti.

Yrityslaina – mikä se on?

Yrityslaina eli yritysluotto on tarkoitettu joko yrityksen perustamiseen tai yrityksen toiminnan tukemiseen. Yrityslainan turvin voi esimerkiksi hankkia yrityksen toiminnan tehostamiseen tarkoitettuja laitteita, välineitä tai palveluita. Yrityslainaa voi hakea myös yrityksen liiketoiminnan laajentamiseen kotimaassa tai ulkomaille.

Yrityslainan avulla voit myös käynnistää oman yritystoimintasi ja ottaa askeleen kohti unelmatyötäsi. Laina mahdollistaa työskentelyn silloin, kun yritys on vielä alkuvaiheessa, ja investointeja on tehtävä vaikka tuloja ei vielä ole runsaasti.

Yrityslaina on hyvä tapa rahoittaa yritystä kasvu-uralle. Myös henkilökohtainen pieni laina, jonka edelleen lainaa yritykselle, voi olla hyvä tapa, mikäli yritys itse ei saa luottoa tai ei ole vaakuuksia mitä pantata.

Yrityslaina on lisäksi erinomainen tapa kehittää yritystä tilanteessa, jossa lainaraha mahdollistaa nopeamman kasvun ja kasvattaa pidemmässä juoksussa yrityksen tuloja. Katso alta esimerkkejä siitä, mihin yrityslainaa käyttää.

Mitä tulee ottaa huomioon kun hakee yrityslainaa?

 • 1.
  Yrityslainaa hakee yritys, ei yksityishenkilö

 • 2.
  Käyttökohde tyypillisesti ilmoitetaan lainahakemuksen yhteydessä

 • 3.
  Yrityslainaa varten vaaditaan usein takaaja tai vakuus (myös Finvera käy)

 • 4.
  Yrityslainoja voi hakea verkossa

Ketkä voivat hakea lainaa yritykselle?

Lainaa yritykselle voivat hakea kaikki suomalaiset yritykset, jotka ovat kaupparekisterissä ja ovat luottokelpoisia. Sen henkilön tulee olla yrityksen nimenkirjoitusoikeutettu, joka jättää lainahakemuksen.

Yrityslainaa voivat hakea

Uudet yrittäjät

PK-yrittäjät

Toiminimiyrittäjät

Suomen kaupparekisterissä olevat yritykset

Mitkä yhtiömuodot ovat yrityslainakelpoisia?

Yrityslainaa voivat hakea esimerkiksi osakeyhtiöt, kommandiittiyhtiöt, avoimet yhtiöt, asunto-osakeyhtiöt ja osuuskunnat.

Yritysmuodot jotka voivat hakea yrityslainaa

Osakeyhtiö

Kommandiittiyhtiö

Avoin yhtiö

Asunto-osakeyhtiö

Osuuskunta

Lisää tietoa yrityslainan hakemisesta

Yrityslainan hakeminen

Lainan hakeminen yritykselle netissä tapahtuu pääpiirteissään samalla tavalla kuin kuluttajille tarkoitettujenkin lainojen hakeminen. Ensin päätetään haettava summa ja kerrotaan toivottu takaisinmaksuaika, sen jälkeen annetaan lainan myöntäjälle hakijasta eli yrityksestä tietoja, joiden perusteella lainanantaja arvioi hakemuksen.

Jos lainanantaja arvioi yrityksen tilanteen sellaiseksi, että lainaa kannattaa myöntää, se lähettää lainan hakijalle tarjouksen. Tämä tarjous sisältää tarkat tiedot lainan koroista, kuluista, takaisinmaksueristä ja takaisinmaksuajasta.

Lainaa kannattaa hakea useammalta lainantarjoajalta. Näin voit vertailla lainoja keskenään ja lainasummasta riippuen saatat säästää jopa tuhansia euroja.

Yrityslaina pähkinänkuoressa

 • Yrityslainaa hakee yritys, ei yksityishenkilö
 • Yrityslainan käyttökohde tyypillisesti ilmoitetaan lainahakemuksen yhteydessä
 • Yrityslainaa varten vaaditaan usein takaaja tai vakuus
 • Vakuudettomia, pienehköjä yrityslainoja voi hakea verkossa

Yrityslainan hinta

Yrityslainan toimintaperiaate on samanlainen kuin kuluttajille tarkoitettujen lainojen toimintaperiaate. Yrityksille on tarjolla myös joustoluottoja eli luottolimiittejä. Kyseessä on yritykselle myönnetty luotto, jota voi käyttää joustavasti ja jota vapautuu takaisinmaksujen myötä käyttöön.

Yrityslainan kustannukset muodostuvat lainan korosta ja lainaan liittyvistä kuluista. Kuluja ovat esimerkiksi erilaiset palvelumaksut ja tilinhoitomaksut. Yrityslainan korko on tyypillisesti kiinteä.

Markkinoilla on myös korottomia yrityslainoja. Niiden kustannukset muodostuvat yksinomaan lainan kuluista. Koroton yrityslaina voi kuulostaa houkuttelevalta, mutta niiden kulut ovat usein korkeita.

Yrityslainan hakemiseen ja hintaan vaikuttaa myös se, onko kyseessä vakuudeton yrityslaina vai vakuudellinen yrityslaina. Vakuudettomien yrityslainojen hakuprosessi on nopeampi ja helpompi, mutta vakuudettomat lainat ovat tavallisesti kalliimpia.

Jos yritys tarvitsee suurta lainaa, sellaista varten vaaditaan yleensä vakuuksia, kuten yrityksen omaisuutta. Tällöin hakuprosessi on hieman monimutkaisempi, mutta saatavilla oleva lainasumma on korkeampi ja laina tulee edullisemmaksi. Kun jatkat lukemista, saat selville vakuudettomien ja vakuudellisten lainojen tärkeimmät erot.

Yrityslainan tarkka kokonaishinta selviää useimmiten vasta lainahakemuksen yhteydessä. Katso alta, miten yrityslainaa haetaan, ja miten lainan hakemiseen kannattaa valmistautua.

Mihin tarkoitukseen yrityslainaa voi hakea?

 • Yrityksen perustamiseen
 • Yrityksen alkuinvestointeihin
 • Laitehankintoihin
 • Konehankintoihin
 • Liiketoiminnan laajentamiseen
 • Investointeihin
 • Kansainvälistymiseen
 • Kausivaihtelun tasapainottamiseen

Keskeinen ero tavallisten lainojen, kuten kulutusluoton ja joustoluoton, sekä yrityslainojen välillä on se, että yrityslainan hakija on aina yritys. Myös lainan takaisinmaksusta vastaa yritys.

Yrityslaina on tyypillisesti melko suuri yksityishenkilöille tarkoitettuihin lainoihin verrattuna. Myönnettävä lainasumma riippuu yrityksen taloudellisesta tilanteesta, tulevaisuuden suunnitelmista ja maksukyvystä.

Kuinka suurta lainaa kannattaa hakea?

1000 euron yrityslaina on yleensä pienin saatavilla oleva yrityslaina. Riippuu lainanantajasta, mikä on haettavan summan yläraja. Jotkut tahot myöntävät lainoja heti tilille aina 500 000 euroon asti, jotkut taas 50 000 euroon asti.

Lainasumman määrittelyyn kannattaa käyttää aikaa. Tee siis taustatutkimusta ja selvitä lainan käyttökohteen kulut tai hinta huolellisesti. Jos laina on pieni, voi lainan mahdollistama toiminta jäädä puolitiehen. Liian suuri laina taas tarkoittaa sitä, että varoja on haettu liikaa, ja näin rahaa käytetään runsaammin myös lainan kuluihin.

Huomioi myös yrityksesi tilanne: kuinka suuren lainasumman voit nostaa niin, että yrityksesi selviää maksuista järkevässä aikatauluissa ja ilman, että takaisinmaksuerät ovat liian raskaita?

Riippuu yrityksen koosta, päättääkö lainasumman vain yksi henkilö, vai onko päätös useamman henkilön vastuulla. Mitä huolellisemmin hakemus on tehty, sitä todennäköisemmin lainan myös saa: lainanantaja tarkastelee ennen lainatarjouksen tekemistä yrityksen taloudellista tilannetta.

Minkälainen yritys voi hakea yrityslainaa?

 • Yrityksellä täytyy olla Y-tunnus, eli sen täytyy kuulua kaupparekisteriin. Yrityslainaa eivät voi siis hakea kevytyrittäjät, jotka laskuttavat työnsä laskutuspalvelun kautta.
 • Yrityslainaa voivat hakea toiminimet, osakeyhtiöt, osuuskunnat (tietyin ehdoin), avoimet yhtiöt ja kommandiittiyhtiöt.
 • Yrityksen on tyypillisesti toimittava Suomessa.
 • Yrityksen luottotietojen on oltava kunnossa.

Yrityslainaa voivat siis hakea niin yhden henkilön yritykset kuin suuret osakeyhtiötkin. Pienemmän yrityksen lainanhakuprosessi on usein mutkattomampi kuin suuren yrityksen. Suuremmat, tunnetut yritykset voivat kuitenkin hakea usein suurempia summia ja niiden tunnettuus ja suurempi pääoma mahdollistavat edullisempien lainatarjousten saamisen.

Huomaathan, että myös yrittäjän tiedot voivat vaikuttaa lainapäätökseen. Vaikka yrityksen asiat olisivat kunnossa, mutta yrittäjällä on esimerkiksi maksuhäiriömerkintä, laina voi jäädä saamatta.

 • Täytä lainahakemus

  1.
  1. Täytä yrityslainahakemus

  Yrityslainahakemuksen jättäminen on nopeaa ja helppoa.

 • Valitse lainatarjous

  2.
  2. Valitse sopivin yrityslaina

  Kilpailutamme yrityslainatarjoukset hetkessä ja lähetämme niistä parhaat sinulle.

 • Nosta laina

  3.
  3. Saat yrityslainan käyttöösi

  Hyväksyttyäsi sopivimman yrityslainatarjouksen saat rahat nopeasti yrityksesi käyttöön.

Minkälainen yritys voi hakea yrityslainaa?

 • 1.
  Y-tunnus oltava

  Yrityksellä on oltava aktiivinen Y-tunnus rekisteröitynä kaupparekisterissä.

 • 2.
  Vaikuttaako yhtiömuoto?

  Lähtökohtaisesti mikätahansa yritysmuoto (toiminimi, osakeyhtiö, osuuskunta, avoin yhtiö ja kommandiittiyhtiö) voi hakea lainaa yritysmuodosta riippumatta. Eroja voi tulla siinä kuka viimekädessä takaa lainan. Aloittaville ja pienille yrityksille vaaditaan usein henkilökohtainen takaaja, esim yrittäjä itse.

 • 3.
  Suomalainen yritys

  Valtaosa Suomeen yrityslainaa tarjoavista palveuista vaatii yrityksen olevan rekisteröityneenä Suomeen.

 • 4.
  Yrityksen luottotiedot kunnossa

  Yrityksen luottotiedot pitää olla kunnossa. Yrityksellä ei saa olla esim ulosottoja tai trattamerkintöjä joka on yrityssaatavien perintään käytettävä maksukehotus, johon liittyy julkisuuden uhka. Usein myös yrityksen hallituksessa olevien yksityishenkilöiden luottotiedot pitää olla moitteettomat, varsinkin pienissä muutaman henkilön yhtiöissä.

Yrityslainan hakemisen yksityiskohdat

Mitä asiakirjoja lainahakemukseen liitetään?

Yksinkertaisimmillaan pientä yrityslainaa netistä voi hakea, kunhan yrityksellä on y-tunnus. Useimmiten lainahakemukseen kuitenkin liitetään erilaisia asiakirjoja, joiden perusteella lainanantaja arvioi yrityksen luottokelpoisuutta, taloudellista tilannetta ja tulevaisuuden näkymiä. Mitä suurempaa lainaa haet, sitä tarkemmin yrityksen tilannetta tutkitaan.

Kuten yksityishenkilöille tarkoitettujen lainojen kohdalla, myös yrityslainojen kohdalla lainanantaja haluaa selvittää, onko lainanhakija toiminut aiemmin moitteettomasti ja onko haettava laina kooltaan sellainen, että takaisinmaksu onnistuu.

Lainatyypistä riippuen tärkeässä asemassa on myös yrityksen kasvukyky. Mikäli yrityksen toiminnalla on lainanantajan mielestä potentiaalia, voi lainan saada vaikka yrityksen tulot olisivatkin hakuhetkellä matalat.

Vakuudettomia, pienehköjä lainoja haettaessa asiakirjoja ei välttämättä tarvitse lähettää lainkaan. Tietoja yrityksestä on kuitenkin annettava hakulomakkeessa. Tällaisissa tapauksissa hakuprosessi on nopea, ja onnistuneen hakemuksen jälkeen rahat voi saada tilille jo hakupäivän aikana.

Lainahakemuksen yhteydessä ilmoitetaan, mitä asiakirjoja sen yhteydessä on lähetettävä. Katso alta, minkälaisia asiakirjoja lainahakemuksessa saatetaan vaatia:

 • Viimeisin tilinpäätös
 • Rahoituslaskelma
 • Liiketoimintasuunnitelma
 • Luottohäiriötodistus
 • Tiedot mahdollisista reaalivakuuksista
 • Lainan takaajien verotiedot

Yrityslaina uudelle yritykselle

Oletko perustamassa uutta yritystä tai tarvitsetko lainarahaa yrityksen alkuinvestointeihin? Uuden yrittäjän voi olla vaikeampi saada suurta lainaa, etenkin jos yrityksellä ei ole vakuudeksi sopivaa pääomaa. Luovuttaa ei kuitenkaan kannata! Monet tahot haluavat tukea pieniäkin kotimaisia yrityksiä niiden alkutaipaleella, jos yrityksen idea on lupaava.

Uudet yritykset voivat hakea vakuudettomia lainoja netistä. Vaikka ne saattavat tulla kalliimmaksi kuin vakuudelliset lainat, niiden turvin voi käynnistää toiminnan. Kun laina on moitteettomasti hoidettu ja yrityksesi kasvanut, saat tulevaisuudessa helpommin edullisemman lainan.

Uusi yrittäjä voi käynnistää esimerkiksi joukkorahoituskampanjan loistavan ideansa toteuttamiseksi. Yrittäjille on tarjolla myös vertaislainoja, jotka rahoittavat yksityishenkilöt. Vertaislainoja voi hakea verkossa.

Myös valtio voi taata uuden kotimaisen yrityksen lainan. Tämä tapahtuu pienille ja keskisuurille yrityksille tarkoitetun Finnvera-takauksen avulla.

Vakuudellinen ja vakuudeton yrityslaina

Yrityslaina myönnetään useimmiten vakuutta ja/tai henkilötakausta vasten. Jos yrityslainaa haetaan pankista, laina on mitä todennäköisimmin vakuudellinen. Vakuus on yleensä jonkinlaista yritykselle kuuluvaa omaisuutta. Se voi olla esimerkiksi kiinteistö, laite tai arvopaperisalkku. Tällaista vakuutta kutsutaan nimellä reaalivakuus.

Vakuudellisen lainan hakeminen on hitaampaa kuin vakuudettoman lainan hakeminen siksi, että yrityksen on osoitettava lainanantajalle, että vakuus on yrityksen omistuksessa.

Henkilövakuudesta vastaa yksityishenkilö. Jos yritys ei pysty maksamaan lainaa takaisin, takaajana oleva yksityishenkilö ottaa lainan vastuulleen aivan kuin yksityishenkilönä nostetun lainan. Henkilötakaajia voi myös olla kaksi. Henkilötakaus saatetaan vaatia reaalivakuutta täydentämään.

Jos vakuudellisen lainan hakeminen on mahdollista, se on järkevää. Vakuuden ansiosta saat paremman lainatarjouksen ja säästät rahaa. Pankista haettava yrityslaina on yleensä vakuudellinen. Myös suuremmat verkosta haettavat lainat ovat usein vakuudellisia.

Pankista haettavan yrityslainan hakuprosessi etenee useimmiten niin, että lainan hakija tekee alustavan hakemuksen, jonka jälkeen hänet kutsutaan lainaneuvotteluun. Pienempiä lainoja voi kuitenkin hakea sähköisesti pankeistakin.

 • Vakuudellinen yrityslaina: laina myönnetään vakuutta ja/tai takausta vasten. Edut: mahdollisuus saada suurempi ja edullisempi laina. Haitat: hakuprosessi on hitaampi.

Pienempiä yrityslainoja on saatavilla myös vakuudettomina. Vakuudettomia yrityslainoja tarjoavat lähinnä erilaiset toimijat netissä.

Yrityslaina ilman vakuuksia tarkoittaa sitä, että lainaa hakevan yrityksen ei tarvitse antaa lainalle vakuutta tai takuuta. Vakuudettoman yrityslainan kohdalla lainan myöntävä taho ottaa siis suuremman riskin ja lainat ovat tavallisesti kalliimpia.

Vakuudeton laina voi kuitenkin olla paras tai ainoa vaihtoehto uudelle yritykselle, jolla ei vielä ole pääomaa. Vakuudettomia lainoja saatetaan myös nostaa isompien lainojen täydentämiseksi.

 • Vakuudeton yrityslaina: laina myönnetään ilman vakuutta tai takauksia. Edut: nopea hakuprosessi, pääomaa ei vaadita. Haitat: korkea hinta.

Millaista lainaa sitten haetkin, muista aina vertailla lainatarjouksia.

Yrityslainojen vertailu – Näin löydät helposti halvan lainan

Lainojen vertailusta ei kannata koskaan tinkiä, vaikka se veisikin hieman aikaa. Yrityslainoja on monenlaisia, ja vertailemalla löydät juuri oman yrityksesi tarpeisiin parhaiten sopivan lainatyypin.

Jos arvioit, että paras vaihtoehto yrityksellesi on vakuudeton, verkosta haettava laina, hyödynnä vertailupalveluamme. Vertailupalvelussa näet yhdellä silmäyksellä useiden eri lainanantajien tarjoukset ja lainojen hinnat. Yksityiskohtaisen tarjouksen saat kuitenkin vasta lainahakemuksen tekemällä. Valitse siis vertailun perusteella kiinnostavimmat vaihtoehdot, tee hakemus ja hyväksy paras vaihtoehto.

Myös vakuudellisia lainoja kannattaa vertailla. Paras tapa on lähestyä lainoja myöntäviä tahoja ja pyytää lainatarjous, joka on laadittu varta vasten yritystäsi varten. Hakemus kannattaa tehdä huolellisesti ja realistisesti, jotta saat sopivan tarjouksen, eikä hakemustasi hylätä esimerkiksi puuttuvien tietojen tai huonosti arvioidun summan vuoksi.

Viisi vinkkiä yrityslainan hakemiseen

 • 1.
  Arvioi lainasumma huolellisesti

  Pidä mielessä oman yrityksesi tarpeet, mutta pohdi summaa myös lainanantajan näkökulmasta. Lainasumman on oltava lainanantajankin näkökulmasta realistinen.

 • 2.
  Päätä haetko vakuudetonta vai vakuudellista lainaa

  Vakuudellinen laina on useimmiten edullisin ratkaisu, mutta vakuudeton laina voi olla esimerkiksi uudelle yritykselle nopein ratkaisu.

 • 3.
  Tee lainahakemus huolellisesti

  Liitä mukaan tarvittavat asiakirjat, näin saat sopivan tarjouksen mahdollisimman nopeasti.

 • 4.
  Vertaile lainoja

  Lainaa hakiessa maltti on valttia. Älä siis tartu nopeasti houkuttelevalta kuulostavaan tarjoukseen, vaan selvitä tarkasti lainan kokonaishinta.

 • 5.
  Muista myös hallinnoida jo saatua lainaa huolellisesti

  Hyvin hoidetut laina-asiat helpottavat yrityksen toimintaa ja uuden lainan saamista tulevaisuudessa.

Asiakkaiden kokemuksia

 • Mikko, Helsinki

  5/5 tähteä

  Yrityslainan hakeminen tapahtui yllättävän helposti ja nopeasti. Hakemuksen jättämisestä ei mennyt kuin hetki, niin sain yritykselleni sopivan lainatarjouksen. Nyt on firman rahoitus turvattu pitkäksi aikaa. Kiitos hyvästä palvelusta!

 • Anne, Joensuu

  5/5 tähteä

  Pienen yritykseni taloustilanne oli tilapäisesti heikompi, mutta onneksi palvelunne avulla löytyi asiaan ratkaisu ja löysin juuri yritykseni tarpeisiin sopivan lainan.

 • Sami, Turku

  5/5 tähteä

  Luotettava ja nopea palvelu, suosittelen!

 • Janne, Tampere

  5/5 tähteä

  Yritykselleni ei jostain syystä myönnetty mistään pankista lainaa, vaikka mielestäni talouslukujen perusteella syytä moiseen ei ollut. Onneksi halvinlaina.fi -palvelun kautta löytyi kohtuuhintainen vakuudeton yrityslaina tosi kätevästi. Iso kiitos hyvästä palvelusta!