Siirry sisältöön

Saatavilla jopa ilmaista ensilainaa, lue lisää sivuiltamme

Halvin Laina

Lainavertailu helposti verkosta – kilpailuta lainat ja saat rahat tilillesi jo tänään

Lainavertailulla satojen tai jopa tuhansien eurojen säästöjä! Lue miksi lainavertailu kannattaa aina.

Lainavertailu halvimman lainan löytämiseksi on helppoa, nopeaa ja sillä voi säästää paljon rahaa. Annan teille esimerkin, henkilö haluaa kolmen vuoden lainan 3000 euron sohvaostokseen ja kahdessa lainassa on sama nimelliskorko.

Voisit äkkiä ajatella, että lainat ovat varmasti samanhintaiset eli voisit valita kumman tahansa lainan huoletta, katsomatta sen tarkemmin. Toisen lainan, laskutuslisä tai tilinhoitopalkkio nimellä kuukausittain lisättävä, lisäkulu on kuitenkin hyvin tyypillisesti 8 euroa per kuukausi ja toisessa se on alhainen 1 euro kuukaudessa.

Kolmessa vuodessa on 36 kuukautta ja se kertaa 8 euroa joka kuukausi tekee yhteensä 288€ ja toisessa lainassa vain 36 euroa kun laskutuslisä on vain yhden euron kuussa. Toinen laina on siis 288-36 = 252€ euroa kalliimpi, vaikka lainojen nimelliskorot ovat samat. Jos lainan korko muuten koko laina-ajalta on molemmille lainoille vaikka 250€, niin toinen laina laskutuslisän kanssa on siis yli 100% kalliimpi!

Nämä erot kasvavat huomattavasti, jos koroissa onkin paljon eroa, laina summa kasvaa huomattavasti tai laina-aika on pitkä. Sen takia lainoja kannattaa aina vertailla ja toivomme että tästä esimerkistä oli teille apua. Myos yrityksen kannattaa aina vertailla lainat kun se hakee lainaa.

Miten vertailla lainatarjoukset?

 • 1.
  Lainasummat

 • 2.
  Laina-aika

 • 3.
  Korko

 • 4.
  Vaadittu ikä

 • 5.
  Kuinka nopeasti tarvitset lainaa

Mitä tulee ottaa huomioon lainaa hakiessa?

 • Kulutusluotto

  Lainan tarve - summa ja aikataulu?

  Määrittele lainan tarpeesi, käyttötarkoitus, summa ja takaisinmaksun aikataulu. Tämä antaa raamit taloudellisesta kantokyvystäsi.

 • Lainan käyttötarkoitus

  Voit käyttää lainaa esim, sisustukseen, remonttiin, autoon, matkustamiseen tai muuhun sellaiseen isompaan kertahankintaan, jonka maksaminen osissa on helpompaa.

 • Luottokortti

  Maksukyky

  Lainaa kannattaa ottaa vain mikäli tiedät, että selviät takaisinmaksusta ongelmitta. Kuukausierään voi vaikuttaa sekä lainasummalla, että maksuajan pituudella.

 • Koroton laina

  Vertaile korot ja muut lainaehdot

  Halvin korko ei aina ole paras laina, mikäli sivukulut ovat suuret (varsinkin pienessä lainassa) tai laina ei muuten jousta tarpeidesi mukaan takaisin maksun tai kuukausierän suhteen.

 • Täytä lainahakemus

  Mikäli täytät ehdot

  Mikäli täytät lainan saannin ehdot, ikäsi puolesta, voit tunnistautua verkossa, ja tarvitset lainan, voit hakea lainaa verkosta helposti yhdeltä tai useammalta tarjoajalta. Tämä on maksutonta.

 • Hakemuksen tehtyäsi

  Kun täytät hakemuksen verkossa saat vastaukset usein jopa heti tai 15 minuutissa sähköpostiisi. Nopeimillaan saat lainapäätöksen ja rahat tilillesi siis lähes samantien, mikäli hyväksyt lainan.

Miten lainavertailuverkossa toimii?

Lainavertailu on helppoa

Lainavertailu netissä on helppoa ja vaivatonta. Lainavertailu toimii siten, että lainavertailu sivustomme on valinnut kumppaneiksi vain parhaat lainantarjoajat hakijaa varten. Henkilö, joka tarvitsee lainaa, voi kilpailuttaa halvimman lainan suoraan palvelussamme. Tämä tapahtuu helpoiten rajaamalla halutun lainasumman ja kuukausi erän perusteella ja täyttämällä hakemus.

Kun olet saanut itsellesi parhaan lainatarjouksen, voit helposti hakea lainaa suoraan netissä tai valita jo kilpailutetuista lainoista parhaan ja saat rahat tilillesi minuuteissa. Vaikka lainavertailu on nopeaa ja helppoa, siihen kannattaa muutama minuutti uhrata aikaa, niin voit säästää satoja euroja kuten yllä oleva esimerkki osoitti.

Halvinlaina.fi on listannut suomen parhaat lainatarjoajat sinua varten, jotta voit helposti saada kuvan juuri sinulle sopivimmista lainoista.

Kilpailuta lainat

Puolueettomassa lainavertailussamme on huomioitu lainaamiseen liittyvät eri tekijät, jotka vaikuttavat lainan saatavuuteen ja lainan hintaa. Näitä tekijöitä on esimerkiksi lainaajan ikä, haettu lainan määrä, korko, laina-aika ja todellinen vuosikorko. Voit siis vertailla lainoja monella kriteerillä ja valita itsellesi sopivimman.

Lainavertailu sivustomme vertailee myös tehokkaasti erilaiset lainatyypit, aina pikavipistä kulutusluottoon, ja joustoluotosta luottokorttiin. Kaikki tärkeimmät lainatyypit käydään läpi sivullamme ja voit vertailla niitä yhdessä ja erikseen. Kaikki parhaat lainapalvelut ovat myös mukana kilpailutuksessa. Näin voit varmistua juuri sinulle sopivan lainan löytämisestä, on se sitten pikaisempaan ja lyhyeeseen tarpeeseen, tai pidempiaikaiseen hankintaan, tai muutaman satasen tai useita tuhansia euroja. Halvinlaina.fi auttaa sinua varmasti.

Kulutusluottovertailu – lainasummat 1000-60 000€

Kulutusluotto on yksi tämän päivän suosituimmista ja edullisimmista lainamuodoista, jonka saa usein lähes heti tilille. Tyypilliset kulutusluotot haetaan kodin sisustamiseen, autoon, asunnon tai mökin remonttiin, häihin, hautajaisiin, tai muuhun hiukan kasvaneeseen rahan tarpeeseen tässä hetkessä. Kulutusluottosummat ovat sisustus ja remontointi tarpeesta riippuen hyvinkin useita tuhansia tai kymmeniätuhansia euroja. Mieti nyt jos asiakas haluaa remonttilainaa keittiön(10 000€) kunnostamiseen ja vaihtaa laittian koko huoneistosta uuteen laminaattilattiaan (5000€), sekä ostaa uuden design-sohvan (2500€), keittiökalusteet jääkaapin ja uunin (2500€) niin kokonaissumma voi helposti ylittää 20 000 euroa tai jopa 30 000 euroa valituista kalusteista ja materiaaleista riippuen. Saati jos samalla halutaan uusi terassi ja katos kesän grillijuhliin ja käydä etelänmatkalla vielä tänä talvena koko perheen voimin.

Tyypillisesti kulutusluotolla haetaankin juuri elämänlaadun parantamista ja sillä tehdään pitkäaikaisia hankintoja kotiin tai omaisuuteen. Omien unelmien toteuttaminen uudella keittiöllä tai muulla remontilla on tyypillistä.

Kulutusluotto onkin todella suosittu nimenomaan helppouden, alhaisten korkokulujen ja suurien lainasummien takia, joilla näitä unelmia pääsee toteuttamaan. Kulutusluottoa voi tosiaan saada aina jopa 60 000 € euroon saakka.

Joustoluottovertailu – hae joustavasti lainaa 1000-10 000€

Joustoluotto eroaa hiukan pikavipistä, pankkilainasta ja kulutusluotosta siinä mielessä, että kun lainan limiitti on sovittu lainantarjoajan kanssa, asiakas voi nostaa lainaa ja käyttää sitä tarpeeseen pienissä erissä ja maksaa siten korkoa vain nostetulle summalle toteutuneen käytön mukaan. Annetaan esimerkki, joustolainan limitti on 2000 euroa. Henkilö voi käyttää siitä halutessaan esimerkiksi 98 euroa kun ostaa uuden lampun, ja 102 euroa kun hän ostaa uuden maton. Näin hän on käyttänyt joustoluotostaan yhteensä 200 euroa ja maksaa korkoa vain 200 eurosta, eikä koko joustolimiitistä 2000 eurolle.

Asiakas voi myös lyhentää lainaa joustavasti ehtojen mukaisesti. Yleensä lyhennyksessä on jokin minimi, joka on joko prosenttiosuus nostetusta lainasummasta esimerkiksi 5 tai 10% tai kiinteä euromääräinen minimi esim. 30 euroa kuussa. Tyypillisin on näiden yhdistelmä, vähintään summa X kuussa tai 5% lainasummasta mikä se on suurempi kuin tämä minimi kuukausittain. Joka tapauksessa maksamalla lainaa takaisin vaaditun summan, asiakkaalla pysyy koko 2000 euron kokonaislainalimiitti käytössä joustavasti kuukaudesta toiseen. Hän voi käyttää sitä milloin tahansa yhteensä 2000 euron arvosta ja maksaa sitten takaisin ehtojen mukaan käytetylle summalle korkoa ja lyhennystä.

Joustoluoton limitin tai osan siitä saa siirrettyä tililleen välittömästi, kun laina on hyväksytty ja voit käyttää rahaa juuri niin kuin sinulle sopii.

Käytännössä luottokortti on yksi joustoluoton muoto ja tyypillisin esimerkki siitä, miten joustoluottoa on helppo käyttää juuri yllä kuvatulla tavalla. Myös luottokortti voi olla sinulle hyvä vaihtoehto ja sopia lainan tarpeeseesi.

Pikavippi vertailu 100 – 10 000 €

Pikavippivertailumme vertaa nimenomaan pikavipit. Ne on yleensä nopein tapa saada rahat nopeasti tilille ja käyttöösi ja niitä voidaan myöntää 18v täyttäneille. Tyypillisesti pikavipit ovat suuruudeltaan muutamista satasista muutamaan tuhanteen euroon, joskus jopa 10 000 euroon asti. Nykyään pikavipit ovat myös turvallisia koska niiden korot on rajattu maltilliseksi eivätkä ne saa ylittää 20% vuosittaista nimelliskorkoa tai yli 150€ muina lisäkuluina. Näin sinulle ei tule mitään ikäviä yllätyksiä ja voit turvallisin mielin nostaa pikavipin tai pikalainan tarpeeseesi.

Jos ihmettelet, miksi pikavippifirmoja on huomattavasti aiempaa vähemmän, se johtuu tiukentuneista ehdoista ja osittain aiemmasta huonosta maineesta pikavippien ympärillä. Siksi monet pikavippejä ennen tarjonneet firmat ovat siirtyneet tarjoamaan joustoluottoa, kulutusluottoa ja muita lainoja kuten vertaislainoja, joissa tämä paha kaiku ei seuraa heitä. Tämä on lainanhakijan eduksi kun korot ovat nykyisin paljon pienemmät kaikissa näissä lainatyypeissä. Pikavipit ovat siitä huolimatta hyvä ja edullinen lainamuoto nykyäänkin ja helppo ja nopea tapa saada lainaa tilillesi.

Lainaa netistä – parhaat suositukset lainavertailuun

Mihin tahansa lainamuotoon päädytkin, niin vertailemalla luottojen ominaisuuksia sivuillamme, löydät varmasti parhaan ja juuri sinulle sopivan luoton itsellesi. Voit vertailla lainoja takaisinmaksuajan, koron, kokonaiskulujen ja mahdollisen lainasumman väliltä.

Kun tiedät lainan tarpeesi suurin piirtein, voit valita yllä olevalla liukurilla näkyviin vain ne lainantarjoajat, jotka kyseistä summaa voivat lainata. Myös iän perusteella voi rajata pois mahdollisesti sellaiset lainapalvelut, jotka eivät sovi sinulle. Näin löydät lyhyemmän listan juuri sinun tarpeisiisi sopivista lainantarjoajista, joista sinun on helppo valita paras.

Erilaiset lainasummat – Vertaile lainoja 100 euron ja 50 000 euron väliltä

Mitä väliä lainasummalla on? Lainaa on hyvä nostaa tarpeeseen mutta ei turhaan sen yli. Jos tiedät, että tarvitset rahaa 3000 euroa, niin ei välttämättä kannata nostaa 5000 euroa lainaa heti tilille, koska siinä tulee enemmän korkokuluja. Joustolimiittiä sen sijaan voisi hakea 5000 euroon asti, ja käyttää sitä vain tarpeen mukaan. Jos 3000 euroa esimerkiksi remonttiin ei riitäkkään,  silloin sinulla on vielä pelivaraa 2000 euroa jo ennalta sovittuna lainanmyöntäjän kanssa ja voit viimeistellä remonttisi huoletta valmiiksi.

Jos taas tiedät, että tarvitset remonttilainaa 20 000 euroa niin kannattaa heti hakea koko tälle summalle lainapäätös tai hiukan ylikin ettei yllättävien kulujen takia käy niin että remontti jääkin kesken.

Paras lainavertailu 100- 60 000€

Lainavertailulistamme kattaa kaikki parhaat lainatarjoajat koko tälle skaalalle aina 100€ lainasta isoon 60 000€ lainaan. Katso listasta lainan ominaisuudet ja valitse sopivin. Niin helppoa se on.

Lainalaskuri

 • Ensimmäinen erä:
 • Kaikki kulut yhteensä:
 • Koron määrä yhteensä:
 • Kokonaisvelka:
Kuukausi Maksettava Lainan lyhennys Koron osuus Lainaa jäljellä

Huomioi lainavertailussa

 • Todellinen lainantarve

 • Lainan takaisinmaksuaika

 • Lainan korkokulut ja muut maksut

 • Laina pitää maksaa takaisin valitussa aikataulussa

Ota huomioon lainaa hakiessasi

Miksi lainoissa on erilaiset korot?

Kuten olet varmaan huomannut lainoissa on usein yhden tarkan koron sijaan hintahaarukka korolle. Miksi näin, eikö olisi helpompi antaa kaikille sama korko ja esittää se selkeästi? Välillä näin onkin, mutta koska lainanhakijoissa on eroja, niin lainan korolla rahoituslaitos peilaa asiakkaan riskiluokkaa. Jos luottotiedoton ja työtön hakee lainaa tai vakituisissa töissä oleva työmies hakee lainaa, rahoituslaitos voi katsoa, että asiakkaiden maksukyvyssä on eroja ja näin ollen toisen riski on toista korkeampi.

Koroissa voi myös olla eroja lainan käyttötarkoituksesta johtuen. Esimerkiksi asuntolainan korko on yleensä matala, koska pankki voisi ääritapauksessa asiakkaan maksukyvyttömyyden seurauksena myydä asunnon ja saada rahansa takaisin,  mutta ei keskeneräistä remonttia voi myydä ja realisoida noin vaan jos asiakkaalta loppuu rahat tai into viedä projekti loppuun tai asiakas on vienyt perheensä etelän matkalle monella tuhannella eurolla, ei pankki voi tätä matkaa ja siihen menneitä rahoja mitenkään ostaa tai saada takaisin matkanjärjestäjältä kuin ei myöskään asiakkaaltakaan. Myös tästä syystä korot vaihtelevat saman kategorian lainoissa ja lainanmyöntäjän päätöksissä lainan käyttötarpeen mukaan.

Lisäksi lainasumma ja laina-aika vaikuttavat korkoon. Jos olet lainaamassa 100 euroa ja lupaat maksaa sen kuun lopussa takaisin tai toisessa tapauksessa olet lainaamassa 12 000 euroa perheen lomamatkaan, jonka maksat takaisin seuraavan 6 vuoden aikana saamistasi palkoista, on näiden kahden lainaajan riskiprofiili aika erilainen. Ei pankille ole mitään takeita, että sinulla on edes töitä 5 vuoden jälkeen ja summana 12 000 euroa vaatii takaisinmaksussa huomattavasti enemmän suunnittelua, pitkäjänteisyyttä ja tuloja näiden vuosien varrella kuin 100 euron palauttaminen lyhyessä aika horisontissa.

Ikä, maksukyky (käytännössä tulot) ja virheettömät luottotiedot auttavat niin lainan saannissa kuin lainan koron hinnassakin. Yleensä vanhemman henkilön katsotaan osaavan suunnitella taloutensa paremmin ja siksi osa lainanmyöntäjistä vaatii korkeampaa kuin 18 vuoden ikää, esim. 20 tai jopa 25. Tämä onneksi käy ilmi suoraan taulukostamme ja voit rajata ikäehdon tai lainasummaan liittyvän ehdon suoraan pois, jos eivät ne sovi sinulle.

Nimelliskorko vs todellinen vuosikorko? Mitä eroa näillä koroilla on?

Luotoissa ilmoitetaan yleensä ainakin yksi korko, mutta yleensä kaksi erilaista korkoa. Ensimmäinen on nimellinen korko. Tämä kertoo paljonko pankki tai rahoituslaitos perii sinulta korkoa nostetusta luottosummasta ja korkoa sovelletaan käytännössä aina jäljellä olevan lainan määrään. Siksi alussa korkoa maksetaan suhteessa enemmän, kuin loppu vaiheessa lainan takaisinmaksua.

Todellinen vuosikorko taas kertoo, paljonko esimerkkilaskelman korkosummalla tulee kuluja yhteensä vuoden aikana. Tähän kokonaissummaan sisältyy äsken mainittu nimelliskorko ja sen lisäksi lainan muita kuluja, jotka lasketaan kokonaiskuluun, esimerkiksi lainanperustamiskulu, lainan nostomaksu ja kuukausittainen laskutuslisä.

Kumpaa näistä koroista kannattaa sitten katsoa? Nimelliskorko on hyvä lähtökohta ymmärtää minkä hintaista laina on. Kannattaa silti olla tietoinen lainan todellisesta vuosikorosta koska varsinkin pienemmillä lainasummilla perustamiskulu tai laskutuslisä voivat olla suhteessa korkeat, vaikka ne eivät äkkiä näyttäisi suurilta summilta. Tästä on hyvä esimerkki tämä sivun alussa 3000 euron lainalle sohvaa varten 36 kuukauden laina-ajalla, miten todellinen vuosikorko laskutuslisän kautta voi olla korkeampi vaikka nimelliset korot lainoissa on samat. Sama pätee perustamiskuluun. Jos toisen lainan perustamiskulu on 0 euroa ja toisessa 200 euroa, on toinen laina heti 200 euroa kalliimpi tämän osalta.

Vertaile lainat helposti ja ilmaiseksi

Onneksi näiden lainojen vertailu on helppoa ja nopeaa palvelussamme ja saat nopeasti sekä kuvan lainojen ominaisuuksista, koroista, että voit hakea lainaa suoraan valitsemaltasi lainantarjoajalta. Lainan hakeminen on myös täysin ilmaista! Eli, kun olet löytänyt sopivan lainantarjoajan, klikkaa logoa tai ”hae lainaa” painiketta tältä lainan tarjoajalta ja sinut ohjataan suoraan lainahakemukseen. Saat hakemuksella lainatarjouksen tai useampia etkä sitoudu vielä mihinkään. Näin saat helposti kuvan, minkälaisia lainoja juuri sinulle voidaan tarjota. Täytä hakemus ja toteuta unelmasi nyt!

Usein kysytyt kysymykset

 • Miksi lainojen kilpailutus kannattaa?

  Vertailemalla lainat voi säästää satoja tai jopa tuhansia euroja koko laina-ajalla. Tämän säästön takia lainavertailu kannattaa aina.

 • Miten lainavertailu verkossa toimii?

  Lainavertailu verkossa toimii niin, että vertaillaan rahoituslaitosten tarjoamat nimelliskorot, todelliset vuosikorot ja lainan myöntämisen muut ehdot ja valitaan itselleen sopivin tai halvin vaihtoehto.

 • Paraslainavertailu sivusto 100- 70000 €?

  Paraslainavertailu sivusto on halvinlaina.fi jonka kautta löydät edullisimman lainan helposti. Tarjolla on useita lainantarjoajia joista valita itselleen sopivin. Lainasummat vaihtelevat 100 euron ja 70 000 euron väliltä ja korot ovat kaikissa alle 10%, alimmillaan vain 4%

 • Mitä tulee ottaa huomioon lainavertailussa?

  Lainavertailussa on hyvä ottaa huomioon ainakin seuraavat asiat: nimelliskorko, todellinen vuosikorko, ikävaatimus, lainan takaisinmaksu aikataulu, laskutuslisä ja lainattavan summan riittävyys. Täyttämällä hakemus saat tiedot minkälaisen lainan voit saada