Siirry sisältöön

Saatavilla jopa ilmaista ensilainaa, lue lisää sivuiltamme

Halvin Laina

Säästäminen – Kuinka säästää lainoja yhdistämällä?

Tässä artikkelissa annamme sinulle yksinkertaisia vinkkejä rahan säästämiseen. Ota nämä vinkit käyttöön, niin voit pienentää kulujasi ja saavuttaa taloudelliset tavoitteesi.

Muutama tehokas vinkki säästämiseen

 • Täytä lainahakemus

  Tee luettelo kuluistasi

 • Pikalaina

  Seuraa todellista kulutustasi ja karsi turhat

 • Valitse lainatarjous

  Järjestä kaikki kotitalouden asiat suunnitelman mukaiseksi

 • Koroton laina

  Kilpailuta lainasi ja yhdistä lainat yhdeksi

Säästääksesi – Tee luettelo kuluistasi

Budjetoi

Ensimmäinen askel kuukausibudjetin luomisessa on tehdä luettelo kuluistasi. Tämä antaa sinulle selkeän kuvan siitä, kuinka paljon rahaa tarvitset elääksesi joka kuukausi. Kun kyse on kuukausibudjettistasi, sinun on tehtävä luettelo prioriteeteista. Mitkä asiat ovat sinulle tärkeimpiä? Mitä ilman voit elää? Kun tiedät, mikä on tärkeää, voit alkaa miettiä tapoja leikata kustannuksia tinkimättä näistä prioriteeteista.

Seuraa kulutustasi

Kun sinulla on luettelo kuluistasi, seuraava askel on seurata kulujasi. Tämä auttaa sinua näkemään, mihin rahasi menevät ja tunnistamaan alueet, joissa voit säästää rahaa. Yksi helpoimmista tavoista säästää rahaa on etsiä parhaita tarjouksia. Jos sinulla on muutamia suosikkikauppoja, vertaa niiden hintoja ennen kuin ostat mitään.

Järjsestä ruokalaskut ja muut laskut

Keittiön ja kaupan välillä ravaaminen ruokalista kädessä voi kuulostaa joillekin ylivoimaiselta. Se on kuitenkin paras tapa välttää heräteostoksia. Mutta tämä säännöllinen ostosten ja aterioiden suunnitteluprosessi voi auttaa sinua näkemään, mitä kaapeissasi, jääkaapissasi ja pakastimessasi on ennen ruokaostoksia. Ja kun näet, mitä kulutat ennen kuin lähdet vaeltamaan ruokakaupan käytävillä, voit arvioida kotonasi viikon aterioiden laatua ja kohtuuhintaisuutta.

Ajan mittaan päivittäistavaralaskun tarkasteleminen voi auttaa sinua tulemaan tietoisemmaksi rahojesi käytöstä. Voit huomata heräteostosten vähentyneen. Kulutustottumustesi parempi tiedostaminen on hyödyllistä pitkällä aikavälillä. Voit käyttää budjetointisovellusta avuksesi.

Valitse sesonkiruokaa kauppakoriin

Avainasemassa on lähestyä päivittäistavaralaskuasi rajaamalla ostoja hedelmiin ja vihanneksiin, irtotavarana ostettuun lihaan tai pakastettuihin elintarvikkeisiin. Sesonkivihannekset voivat usein olla edullisin vaihtoehto. Toisaalta pakasteet toimivat tuoreen lihan tai kalan halvempana lisänä. Kokeile eri reseptejä ja muokkaa niistä taloustilanteeseesi sopivia ratkaisuja.

Säästöä yhdistelylainalla

 • 1.
  Kilpailuta kaikki lainasi yhdeksi

 • 2.
  Saa matalampi kokonaiskorko

 • 3.
  Pääset eroon turhista ja useista eri käsittelymaksuista

 • 4.
  Voit valita pidemmän maksuajan uudelle lainalle

 • 5.
  Kuukausi maksusi on pienempi pidemmän laina-ajan ja alentuneiden koron ja käsittelykulujen ansiosta

Ota huomioon säästämisessä ja yhdistelylainassa

Säästä rahaa järkevillä lainaratkaisuilla

Mikäli tavoitteenasi on säästää merkittäviä summia rahaa lainatessa, harkitse korotonta lainatarjousta. Ensimmäistä kertaa lainaa hakevat voivat saada korottoman lainan. Lainavertailun kautta tämäkin onnistuu hyvin kun valitset rahoituslaitoksen jonka asiakkaan et ole vielä ollut. Mikään ei estä hakijaa hakemasta lainaa useilta eri lainanantajilta ensimmäistä kertaa ja kilpailuttamaan itsellesi edullisin laina. Siinä tapauksessa voit saada useita korottomia lainoja, kulutusluottona tai joustoluottona, tai pikalainana.

Jos sinulla on verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne käytössä, ne nopeuttavat huomattavasti lainan hakemista. Jos lainaprosessi hyväksytään automaattisesti, voit saada korottoman lainan heti hakupäivänä. Yrityslainoilla voi myös säästää yrityksen lainakuluissa yhdistelemällä lainat yhdeksi matalamman koron lainaksi.

Pidä huolta taloudestasi ja lainoistasi

On tärkeää, että sinulla on selkeä visio taloudellisesta tulevaisuudestasi. Ilman tarkoitusta elämä on helppo vaeltaa läpi päämäärättömästi. Menestyksen avain on suunnittelu. Luo luettelo tavoitteista ja varmista sitten, että saavutat jokaisen tavoitteen. Elinkustannuksissa säästäminen, korottomat lainat, lainojen yhdistäminen ja lainan hakeminen yhdessä muiden hakijoiden kanssa voivat olla tärkeitä työkaluja tavoitteidesi saavuttamisessa.

Lainaa hakiessa muista tarkistaa kaikki lainasi mukana tulevat sähköiset liitteet vähintään kerran ennen lainatarjouksen hyväksymistä. Esimerkiksi asuntolainaa haettaessa kyseessä on usein lähes elinikäinen sopimus. Silloin pienikin epämiellyttävä yllätys voi tuntua erittäin epämiellyttävältä pitkällä aikavälillä.
Ennen lainan hakemista kannattaa myös tutustua lainan myöntäneeseen pankkiin tai rahoitusyhtiöön. Onko lainanantajalla paljon tyytyväisiä asiakkaita? Onko se luotettava lainanantaja? Esitä oleelliset kysymykset ennen lainasopimuksen hyväksymistä.

Lainaa rahaa edullisesti yhteishakijoiden kanssa

Lainaa voi hakea myös sukulaisen, ystävän tai puolison kanssa. Tällöin lainoittajan riski pienenee ja se tarkoittaa usein edullisempaa korkoa lainanhakijoille. Ensimmäinen askel lainan saamisessa yhteishakijan kanssa on keskustella taloudellisista tavoitteistasi kumppanisi kanssa. Sinun tulee tehdä takaisinmaksusuunnitelma yhdessä toisen hakijan kanssa. Kun olette ymmärtäneet hyvin toistenne taloudellisen tilanteen, on aika aloittaa lainan hakeminen.

Lainan saamiseksi yhteishakijan kanssa molemmilla osapuolilla tulee olla tuloja lainan takaisinmaksuun. Lisäksi on joitain yleisiä suosituksia, jotka molemmilla on oltava: hyvä luottoluokitus, vakaat tulot ja pankkitili Suomessa.

Lainan hakeminen rinnakkaisen hakijan kanssa on kuin mikä tahansa muu lainahakemus. Sinun tulee antaa pankille tiedot tuloista, kuluista ja muista veloista. Lisäksi on toimitettava myös yhteishakijan tiedot. Pankit tai rahoitusyhtiöt käyttävät näitä tietoja määrittääkseen, oletteko oikeutettuja lainaan.

Tämän jälkeen lainanantaja tarkistaa hakemuksesi ja tekee päätöksen. Jos hakemuksesi hyväksytään, voit saada lainan ja alkaa maksaa sitä takaisin. Jos lainahakemustasi ei hyväksytä, voit hakea uutta lainaa tai etsiä toisen lainanantajan.

Ennen kuin hyväksyt lainasopimuksen, sinun ja hakijasi tulee varmistaa, että sinulla on varaa kuukausimaksuihisi. Viimeinen asia, jonka haluat tehdä, on jäädä maksuistasi jälkeen ja vahingoittaa luottotietosi. Sinulla tulee olla myös suunnitelma siltä varalta, että joudut lykkäämään lainan takaisinmaksua. Sama koskee lainan muita hakijoita.

Jos et saa lainaa, älä luovuta. Muita vaihtoehtoja on saatavilla. Voit hakea lainaa uudelleen tai etsiä toisen lainanantajan. Voit myös yrittää säästää rahaa edellä mainituin keinoin.

Yhdistä lainat ja säästä rahaa

On monia syitä, miksi sinun kannattaa valita yhdistämislaina. Sinun voi olla järkevää tehdä niin, jos haluat saada alhaisemman koron tai vain yhden laskun kuukaudessa useiden laskujen sijaan. Oli syy mikä tahansa, on tärkeää ymmärtää, miten yhdistäminen toimii.

Kun yhdistät useita lainoja tai jälleenrahoitat vaikkapa yhden lainan, saatat saada pienempiä kuukausimaksuja alhaisemmilla koroilla tai pidempiä lyhennyksiä. Lainojen yhdistäminen voi yksinkertaistaa kuukausimaksujasi.

Lainojen yhdistäminen voidaan määritellä prosessiksi, jossa otetaan yksi laina useiden pienten lainojen maksamiseksi. Näin on usein silloin, kun lainanottajalla on useita erääntyneitä velkoja (kuten luottokortti), ja velan yhdistäminen helpottaa kuukausierien maksamista. On muutamia asioita, jotka sinun tulee pitää mielessä, jos harkitset lainojen yhdistämistä. Ensinnäkin on tärkeää varmistaa, että ratkaisupaketti sopii tilanteeseesi.

Ei ole harvinaista, että ihmiset ottavat useita lainoja, varsinkin nuorena henkilönä. Tämä johtaa kuitenkin usein turhaan monimutkaisuuteen, koska olet vastuussa useista maksuista joka kuukausi. Yhdistelmälainat voivat auttaa yksinkertaistamaan kuukausimaksujasi yhdistämällä kaikki lainasi yhdeksi lainaksi.

Jos harkitset lainan yhdistämistä, on tärkeää verrata nykyistä korkoasi ja takaisinmaksuehtojasi uuden yhdistetyn lainasi korkoihin ja takaisinmaksuehtoihin.

Lainojen yhdistäminen voi olla loistava tapa alentaa kuukausimaksuja ja yksinkertaistaa velkaa, mutta se ei sovellu kaikille. Jos harkitset lainan yhdistämistä, varmista, että ymmärrät sen toiminnan ja sen edut ja haitat. Näin voit kehittää tilanteeseesi parhaan ratkaisun.