Siirry sisältöön

Saatavilla jopa ilmaista ensilainaa, lue lisää sivuiltamme

Halvin Laina

Vakuudeton Laina  – kilpailuta lainat ja saat rahat tilillesi jo tänään

Lainaa ilman vakuuksia tai takaajia, mistä on kyse?

Lainalla ilman vakuuksia on helppo ja nopea tapa täyttää akuutti rahan tarve. Vakuudettoman lainan avulla voit rahoittaa unelmiesi lomamatkan, kodin remontin tai esim. autolainan kätevästi. Laina ilman vakuuksia on tyypillisesti: helpompi, nopeampi ja mutkattomampi.

hakea kuin vakuudellinen laina pankista, jossa pankin pitää arvioida jokin omaisuuslajiasi ja sen vakuusarvo lainaa varten.

Vakuudeton laina on huomattavasti nopeampi hakea ja voit saada lainatarjoukset hyväksyttäväksesi minuuteissa. Voit hakea lainaa mistä vaan, vaikka kotisohvalta 24 tuntia vuorokaudessa ja vieläpä puhelimellasi. Lainan hakeminen puhelimella on erittäin tyypillistä tänä päivänä.

Tämän artikkelin tarkoitus on avata sinulle kuinka helppoa vakuudettoman lainan hakeminen netistä on ja kuinka se käytännössä haetaan.

Näin haet lainaa ilman vakuuksia

 • Täytä lainahakemus

  Kilpailuta lainat hakemuksella

 • Saa useita tarjouksia

 • Vertaile tarjoukset ja valitse sopivin

 • Vakuudeton laina

  Hyväksy laina

 • Pikavippi

  Saa rahat jo tänään

Lisätietoa vakuudettomista lainoista

Kuinka paljon lainaa ilman vakuuksia voi saada?

100-70 000€. Lainaa ilman vakuuksia voi tyypillisesti saada ihan 100 eurosta alkaen aina 70 000 euroon asti. Pikavipit ovat yleensä pienempiä, korkeintaan muutamien tuhansien eurojen lainoja, kun taas kulutusluotot ja pankkilainat voivat olla suurempia, kymmenien tuhansien eurojen lainoja ja useiden vuosien maksuajalla. Listaamamme rahoitusyhtiöt myöntävät lainaa ilman vakuuksia heti tilillesi lainatyypistä riippumatta.

Voit siis hakea pikavippiä, kulutusluottoa, joustoluottoa tai jopa luottokorttia, kaikkia näitä suoraan netistä. Lainanmyöntämiseen vaikuttaa rahoituslaitoksen arvio maksukyvystäsi, eli lähinnä tulot ja tämän hetkiset pakolliset kuukausittaiset menot, vuokrat, tai muiden lainojen lyhennykset. Mitä suurempi tulojen ja menojen erotus on, sitä todennäköisemmin voit saada lainaa netistä nopeasti tarpeisiisi.

Kuinka nopeasti vakuudetonta lainaa voi saada?

Nopeimmillaan saat vakuudettoman lainan netistä alle 30 minuutissa tilillesi, ja tähän on laskettu hakemuksen tekemiseen kulunut aika. Tyypillisesti lainatarjoukset saat muutamassa kymmenessä minuutissa tai vähintään saman päivän aikana.

Netistä lainan hakeminen ja lainapäätöksen saaminen on tänä päivänä todella nopeaa. Lainahakemukset ovat lähes identtiset eri rahoituslaitoksilla, mutta eroja tulee juurikin lainan hinnassa, eli koroissa ja muissa maksuehdoissa. Tämän takia lainavertailu on tärkeä tehdä, jotta saat juuri sinulle sopivan lainasumman, sinulle sopivalla korolla ja maksuajalla.

Onko vakuudettomissa lainoissa korkeat korot?

Vakuudettomissa lainoissa ei ole korkeat korot koska nykyisin korot on säännellyt. Vakuudettoman lainan korko voi silti olla aavistuksen korkeampi kuin vakuudellisen, mutta jos ei ole omaisuutta pantata vakuudeksi niin sillon vakuudeton laina on ainoa vaihtoehto. Se on muutenkin niin paljon helpompi hakea suoraan netistä puhelimella tai tietokoneella, että vaivautuminen pankkiin arvioittamaan omaisuuttasi kuulostaa työläältä, varsinkin kun korkoero näiden lainatyyppien välillä on parhaillaankin lähes mitätön. Alle 2000 euron lainoissa on korkokatto ja pikavipeissä on myös korkokatto, joten yllättäviä kuluja tai kohtuuttomia korkoja ei voida sallia enää 2019 loppuvuodesta eikä tämän jälkeen. Näin ollen lainan ottaminen on verrattain turvallista.

Voit myös saada täysin korotonta lainaa ilman vakuuksia, jos olet niin sanottu ensilainaaja. Lainaat siis ensimmäistä kertaa juuri tältä tietyltä lainantarjoajalta, ja maksat lainan takaisin alle 30 päivässä. Näiden ehtojen täyttyessä moni lainantarjoaja voi myöntää lainaa jopa ilman korkoa. Mikään ei myöskään estä lainaamasta toiselta lainantarjoajalta seuraavaa lainaa taas ensilainaajana, koska olethan ensilainaaja juuri tälle yhtiölle. Mikään ei myöskään estä lainaamasta useammasta paikasta samaan aikaan, mikäli lainan tarpeesi on suurempi kuin mitä yksittäinen lainoittaja sinulle myöntää.

Toki nykyisin nuo 50 000 -70 000 euron ylärajat vakuudettomille lainoille ovat jo melko suuria, mihin tahansa hankintaan tai unelmiensa toteuttamiseen, niin jos niitä joutuu hakea monesta paikasta samaan aikaan, kannattaa ehkä myös tarkistaa unelmiensa ja todellisen rahan tarve.

Mitä ovat lainan vakuudet?

Lainan vakuudet voivat olla, kuten äsken sivuttiinkin, on omaisuutta, sinun tai jonkun läheisesi, jonka pankki saa vakuudeksi lainan takaisin maksusta, jos asiakkaan maksukyky pettää eikä hän pysty maksamaan lainaa ajallaan takaisin. Aiemmin lainaa voitiin taata myös henkilötakauksella, jolloin toinen henkilö lupautui maksamaan lainan takaisin tarpeen tullen. Nykyään kuitenkin pankit ovat todella tiukkoja tällaisessa järjestelyissä ja vaativat mieluummin reaalivakuuksia, eli omaisuutta, jota voi realisoida eli myydä tarvittaessa.

Hyvä esimerkki vakuuksista on asuntolainaa haettaessa, ostettava asunto. Asunto käy tyypillisesti vakuudeksi noin 70-75% markkina-arvoltaan/ostohinnaltaan, ja loppu 25-30% pitää löytyä joko omaa säästöä eli käsirahaa tai muuta vakuutta, kuten osakkeita tai toinen velaton tai lähes velaton asunto, jonka omistat.

Autolainassa on sama juttu, ostettava auto on tyypillisesti rahoitusyhtiön omaisuutta siihen asti, kunnes viimeinen lainaerä on maksettu, ja jos lainaa ei maksa ajallaan takaisin, rahoitusyhtiö voi periä auton itselleen ja myydä sen eteenpäin. Myös autoon on tyypillisesti joutunut laittamaan käsirahaa, koska auton arvo tahtoo laskea ajan kanssa, niin rahoituslaitokset eivät halua rahoittaa ostettavaa autoa 100% koska auton markkina arvo voi tietyissä tapauksissa laskea jopa nopeammin kuin lainan takaisinmaksu ohjelma maksaa autoa rahoitusyhtiölle.

Vakuudeton laina

Et tarvitse lainkaan vakuuksia

Nopea ja helppo hakea

Päätös minuuteissa

Voit kilpailuttaa kerralla monta pankkia

Löydät varmasti halvimman lainan

Ei tarvitse yleensä eritellä lainan käyttötarkoitusta

VS.

Perinteinen pankkilaina

Tarvitset usein vakuuksia

Lainapäätöksessä voi mennä päiviä

Omasta pankista saat yhden koron

Et tiedä onko se edullinen tai halvin sinulle

Pankki haluaa aina tietää käyttötarkoituksen

Miten pitää ottaa huomioon hakieassasi vakuudetonta lainaa?

Vakuudettoman lainan hyödyt?

Lainaa ilman vakuuksia on huomattavasti nopeampi hakea ja saada kuin vakuudellista. Vakuudettomia lainoja kannattaakin harkita nimenomaan lähes kaikkeen muuhun kuin esimerkiksi juuri asunnon ostamiseen.

Voinko saada lainaa ilman vakuuksia ja ilman luottotietoja?

Harvoilta lainantarjoajilta voi saada vakuudetonta lainaa ilman luottotietoja. Yleensä luottotiedoton voi saada lainaa vain nimenomaan antamalla vakuudeksi jotain omaisuutta, asunnon, velattoman auton tai muuta realisoitavissa olevaa. Pankki haluaa näin varmistua saavansa lainan takaisin, vaikka asiakkaan maksukyky pettäisi.

Miten hakea lainaa ilman vakuuksia?

Lyhyestä virsi kaunis, lainaa ilman vakuuksia on helpointa hakea suoraan ylläolevan  kilpailtuksen kautta täyttämällä hakemus.  Halvinlaina.fi kilpailuttaa kaikki suomen parhaat vakuudettomien lainojen tarjoajat listaan helposti vertailtaviksi.

Paljonko lainaa ilman vakuuksia voi saada?

Lainaa ilman vakuuksia voi siis hakea pienistä 100 euron lainoista aina 60 000 euroon asti. Tyypillisesti summat ovat 500 tai 1000 euron pikapivipistä useamman tonnin remonttilainaan. Sinä määrittelet tarvitsemasi lainasumman ja teet vain hakemuksen. Lainantarjoajat eivät lähtökohtaisesti kysele sen käyttötarkoitusta vaan voit tehdä sillä mitä itse haluat.

Vakuudettoman lainan hyödyt:

Nopea ja helppo hakuprosessi

Lainatarjous/päätös lähes välittömästi

Nykyisin myös suuremmat laina summat aina 60 000€ asti

Monipuolinen valikoima eri lainoja

Useita lainantarjoajia

Helppo kilpailuttaa

Vakuudettoman lainan huonot puolet

Korko voi olla aavistuksen korkeampi kuin vakuudellisissa

Vaihtoehtoja voi olla jopa liikaa

Lainan saamisen helppous voi houkuttaa kevytmieliseen velkaantumiseen

Yleensä isommissa lainasummissa pankit eivät tahdo antaa lainaa ilman vakuuksia mutta Halvinlaina.fi listaamat rahoituslaitokset myöntävät lainaa netistä mutkattomasti.  Kulutusluotot ja joustoluotot ovat tyyppiesimerkkejä saatavilla olevista lainoista, unohtamatta pikalainaa tai pikavippiä.

Mihin käyttötarkoitukseen vakuudettomia lainoja voi hakea?

 • Kodin hankintoihin

  Vakuudettomia lainoja haetaan tyypillisesti kodin hankintoihin kuten elektroniikkaan tai sisustukseen. Uusi sohva tai taulutelevisio voi maksaa useita tuhansia euroja, tai uusi massiivipuinen keittiöpöytä ruokatuoleineen keventää lompakkoa tyypillisesti yli 2000 euroa. Saati jos olet juuri muuttamassa ja pitäisi hankkia kaikkia näitä yhtä aikaa, voi tällaisen summan kaivaminen lompakosta yhdellä kertaa olla mahdoton tehtävä. Silloin vakuudeton laina, jonka saa usein heti tilille, on helpoin tapa rahoittaa hankinnat. Tai jos jokin kodinkone, vaikka on rikkoutunut ja joudut ostamaan uuden pesukoneen yllättäen.

 • Remontti kotiin tai kesämökkiin

  Remontoitaessa pelkästään materiaalit voivat maksaa jo kymmeniä tuhansia euroja. 100-neliöisen asunnon lattian vaihtaminen voi maksaa 6000- 10 000 euroa riippuen minkälaista laminaattia tai kiveä valitaan. Keittiö voi maksaa halvimmillaankin monta tuhatta euroa, usein laatukeittiö jopa yli 10 000 euroa. Jos remontin kohteena on enimmäkseen kokoasunto eikä vain osa siitä, voi lainan tarve jälleen kerran olla jopa kymmeniä tuhansia euroja. Onneksi nykyiset nettilainat antavat tähän mahdollisuuden ja ihmiset voivat toteuttaa unelmiaan helpommin kuin ennen.

 • Häät

  Häät ovat tyypillinen suuri kuluerä, joka osuu kerran, joskus toisille kaksi kertaa ihmisiässä. Kirkko, juhlatilanvuokrat, hääpuku ja viisikymmenhenkisen seurueen kestitseminen ruualla ja juomalla ei varmasti ole halpaa lystiä. Ja kuka haluasi pihistellä hääpäivänään? Rahan tarve on vähintään useita tuhansia euroja, jos ei häitä meinaa viettää heinäladossa ja pelkästään kaksin. Tällöin vakuudeton häälaina voi tulla tarpeeseen.

 • Hautajaiset

  Läheisen poismeno on aina ikävä asia. Kun perheenjäsen tai sukulainen saatetaan viimeiseen lepoon, valitettavasti myös hautausseremonia ja arkku tai tuhkaus maksaa kuitenkin euroja. Tässä voi hyvin piillä rahareikä, kun halutaan saattaa tärkeä läheinen kunnialla viimeiselle matkalle.

 • Auto, tai auton haku ulkomailta

  Auto on tyypillinen rahoitettava hankinta, koska se maksaa lähes aina tuhansia euroja. Varsinkin autonhakeminen ulkomailta vaatii sen, että rahat ovat tililläsi, kun maksat auton ulkomaiseen autoliikkeeseen tai yksityismyyjälle, jotta saat sen vietyä maasta ja pääset tuomaan sen sitten suomeen. Siihen vielä autovero päälle tullista niin kasassa on äkkiä monta kymmentä tuhatta euroa rahan tarvetta joka realisoituu lyhyessä ajassa.

 • Lomamatka

  Lomalle halvalla kahdestaan ylihuomisella äkkilähdöllä nollakelissä kituilevaan Turkin Alanyaan tammikuussa? Kaikki eivät voi lähteä lomalle päivän varoitusajalla, ja toisilla on vielä velvoitteena koko perhe lapset mukaan lukien. 2 henkisen perheen lomareissu Aasiaan, Dubaihin, Miamiin tai mihin tahansa kauas missä Suomen talviaikaan on lämmin, maksaa tuhansia euroja. Pelkät lennot voivat olla yli 1000 euroa per henkilö, saati sitten viikon tai kahden hotellivaraus. Viisi henkiselle perheelle en haluaisi edes kuvitella, kuinka paljon rahaa tarvitaan tällaisen matkan toteuttamiseen. Summa on varmasti 5-numeroinen ennen pilkkua.

Kuka voi hakea vakuudetonta lainaa?

 • 1.
  18 vuotta täyttänyt

 • 2.
  Luottotiedot kunnossa

 • 3.
  Säännölliset tulot

 • 4.
  Asuinpaikka Suomessa

Kuka voi hakea vakuudetonta lainaa?

Vakuudetonta lainaa voi hakea kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt. Osassa lainoja ikävaatimuksena on voi olla 20 tai 23 tai 25 vuotta, mutta epäsopivat lainantarjoajat voit rajata kätevästi pois hakunäkymästä ja keskittyä vain niihin, joilta juuri sinä voit hakea lainaa ikäsi puolesta.

Yleensä vaatimuksena on myös suomessa asuminen vakituisesti ja netissä tehtävään hakemiseen tunnistautumista varten, jonkin suomalaisen pankin verkkopankkitunnukset.

Yleensä myös luottotiedot pitää olla kunnossa, eli henkilöllä ei tulisi olla maksuhäiriömerkintöjä. Tästä on kuitenkin joitain poikkeuksia mistä voit lukea lisää, lainaa ilman luottotietoja artikkelistamme.

Hae nyt vakuudeton laina netistä helposti

Toivomme, että tämä artikkeli vakuudettomista lainoista on antanut sinulle hyvän kuvan mistä ja miten lainaa ilman vakuuksia voi saada ja tarvittaessa uskallat lähteä toteuttamaan unelmiasi, mihin ikinä lainaa tarvitsetkaan. Myös yritys voi hakea vakuudetonta yrityslainaa, mutta usein siihen tarvitaan omistajien tai jonkun muun henkilökohtainen takaus.