Siirry sisältöön

Saatavilla jopa ilmaista ensilainaa, lue lisää sivuiltamme

Suomen yhdistelylaina – Löydä halvin laina sinulle

Suomen yhdistelylaina – arvostelu

Suunnitteletko yhdistelylainan hakemista? Suomen yhdistelylaina auttaa yhdistelylainojen kilpailutuksessa, ja me selvitimme, minkälaista hyötyä siitä on lainanhakijalle. Lue laaja arviomme Suomen yhdistelylainasta ja tutustu sen toimintaan ennen lainahakemuksen tekemistä.

Mitä Suomen yhdistelylaina tekee?

Suomenyhdistelylaina.fi on lainojen vertailupalvelu, joka on erikoistunut yhdistelylainoihin. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että edullista lainaa etsivä henkilö voi jättää vertailun Suomen yhdistelylainan huoleksi. Lainasta kiinnostuneen henkilön täytyy ensin täyttää ilmainen hakemus palvelun sivuilla, ja sen jälkeen hän saa tarjouksia eri lainanantajilta Suomen yhdistelylainan kautta.

 

Suomen yhdistelylaina ei siis myönnä lainoja, eikä lainasopimusta tehdä sen kanssa. Palvelu toimii siis välikätenä lainanhakijan ja lainanantajan välillä. Se pyytää hakijan puolesta lainatarjouksia rahoituslaitoksilta.

Mikä yhdistelylaina on?

Yhdistelylainaa haetaan tilanteessa, jossa hakijalla on useampia eri lainoja kuten pikavippejä tai kulutusluottoja. Yhdistelylainalla maksetaan pois hakijan muut lainat, jolloin lainansaaja maksaa useamman lainan sijaan ainoastaan yhtä lainaa. Yhdistelylaina on usein ensimmäinen etappi, kun lainanmaksu halutaan yhtenäistää ja ottaa paremmin hallintaan.

 

Yhdistelylainan tarkoitus on selkeyttää lainanmaksua, sillä yhdistelylainan ansiosta lainoja ei tarvitse maksaa monelle eri taholle, vaan lainaa lyhennetään kerran kuussa. Koska lainoja on vain yksi, lainansaajalla voi olla mahdollisuus myös pitää maksuvapaita kuukausia tai siirtää eräpäivää.

 

Yhdistelylaina on paitsi käytännöllinen myös taloudellinen ratkaisu. Kun lainaa maksetaan takaisin vain yhdelle lainanantajalle, kulut pysyvät paremmin hallinnassa, eikä esimerkiksi palvelumaksuja tarvitse maksaa useammalle taholle. Suuremman lainan saa paremmalla korolla kuin useamman pienen lainan, joten kuukausierät pienevät ja rahaa jää lainanmaksun jälkeen enemmän käytettäväksi.

 

Kannattaa kuitenkin huomioida myös se, että siinä missä pienempien lainojen maksuaika on usein melko lyhyt, isomman yhdistelylainan maksuaika on pitempi. Siitä huolimatta se on usein järkevin ratkaisu, jos useamman pienemmän lainan maksu on haastavaa, tai lainat ovat erääntymässä. Halutessaan lainan voi maksaa kuitenkin kokonaan ennen maksuajan päättymistä, ja usein myös maksueriä voi kasvattaa, jos taloudellinen tilanne muuttuu.

 

Yhdistelylainat ovat kooltaan tyypillisesti melko suuria, sillä niitä haetaan useamman aiemmin nostaman lainan maksamiseksi. Tyypillinen yhdistelylaina on pienimmillään 5000 euroa ja suurimmillaan 50 000 euroa.

 

Yhdistelylainoja myöntävät pankit ja rahoituslaitokset. Jatka lukemista, niin kerromme miten yhdistelylainoja haetaan ja kenelle niitä myönnetään.

Miksi yhdistelylainoja kannattaa vertailla?

Yhdistelylainoja vertailemalla voi säästää merkittäviäkin rahasummia, sillä eri lainantarjoajien lainojen kustannukset ja korot vaihtelevat. Lainoja vertailemalla saat nopeasti selville, mikä on omaan tilanteeseesi sopiva ratkaisu.

 

Perinteisesti lainoja on vertailtu eri pankeissa tai lainantarjoajien sivustoilla vierailemalla. Nykyään ne voi kilpailuttaa verkossa, mikä tekee prosessista huomattavasti nopeamman: lainasta kiinnostunut henkilö saa yhdellä kertaa näkyville useita eri tarjouksia, joiden joukosta on helppo valita paras vaihtoehto.

 

Monet vertailupalvelut mahdollistavat monenlaisten lainojen vertailun, mutta Suomen yhdistelylaina on keskittynyt yhdistelylainojen vertailuun.

Suomen yhdistelylaina pähkinänkuoressa

 • Yhdistelylainoihin keskittynyt lainavertailupalvelu.
 • Suomen yhdistelylainan omistaja on LVS Brokers Oy.
 • Kotimainen palvelu.
 • Nopea ja tehokas lainavertailu.
 • Hakemukseen vastataan nopeasti.
 • Yhdistelylainaa voi hakea 60 000 euroon asti.

Kuka voi hakea yhdistelylainaa?

Yhdistelylainan hakuehdot eivät juuri eroa muiden lainojen hakuehdoista. Hakijan luottotietojen on oltava kunnossa, ja hakijalla on oltava säännöllisiä tuloja. Tulojen perusteella rahoituslaitokset arvioivat hakijan maksukykyä. Lainaa voivat hakea vain henkilöt, joilla on useampia lainoja.

 

Lainanantajalle on mahdollisesti lähetettävä tuloja koskevia asiakirjoja tai muita lisätietoja.

 

Hakijan on myös oltava vähintään täysikäinen, ja joitain lainoja myönnetään vain yli 20-vuotiaille henkilöille. Lainansaajan täytyy asua vakituisesti Suomessa ja hänellä on oltava suomalainen pankkitili.

 

Lainaa voi hakea halutessaan yhteishakijan kanssa. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että lainasta on vastuussa kaksi henkilöä yhden henkilön sijaan. Se taas tekee lainan myöntämisestä vähemmän riskialtista, joten yhteishakijan kanssa hakeminen edesauttaa lainan saamista.

 

Jos hakijan luottotiedot ovat menneet, lainan hakeminen on melko mutkikasta. Pääsääntöisesti lainaa ei myönnetä, jos luottotiedot eivät ole kunnossa, ja tilanne tarkistetaan ennen lainan myöntämistä.

 

Mikäli luottotiedot ovat menneet, yhdistelylainaa tarvitsevan henkilön kannattaa ottaa yhteyttä Takuu-Säätiöön, jonka kautta voi hakea järjestelylainaa. Omasta kotikunnastaan voi myös saada sosiaalisen luoton.

 

Yhdistelylainaa varten vaaditaan:

 • Moitteettomat luottotiedot
 • Säännölliset tulot
 • Täysi-ikäisyys
 • Osoite Suomessa
 • Suomalainen pankkitili
 • Hakijalla on oltava useita lainoja

Miten Suomen yhdistelylaina toimii?

Suomen yhdistelylainan vertailun käyttäminen on helppoa eikä se maksa mitään. Vertailun käyttäjä ei myöskään sitoudu ottamaan lainaa.

 

Vertailu aloitetaan täyttämällä lainahakemus. Sitä varten vaaditaan melko paljon tietoa, joten täyttämiseen kannattaa varata rauhallinen hetki. Liitteitä siihen ei tarvitse lisätä. Tiedot välitetään eri lainantarjoajille, jotka niiden perusteella arvioivat tilanteesi ja tekevät lainatarjouksen. Katso alta tarkemmin, mitä tietoja hakemuksessa pyydetään.

 

Lainahakemus kannattaa tehdä huolellisesti, jotta annat oikeat tiedot ja saa juuri omaa tilannettasi silmällä pitäen räätälöityjä tarjouksia.

Lainasumma

Ensimmäinen tieto, jota tarvitaan, on lainasumma. Summa valitaan pudotusvalikosta, ja sen lisäksi valitaan myös toivottu maksuaika. Tällä rivillä näkyy myös valitun summan ja laina-ajan kuukausierä ja lainan korot ja kulut yhteensä.

 

Summa ja maksuaikaa vaihtelemalla saa näkyviin, miten valinnat vaikuttavat kuukausierään ja lainan korkoihin ja kuluihin. Tämä on kätevä ominaisuus, sillä eri valintoja kokeilemalla saa helposti selville, kuinka kauan lainaa kannattaa varautua maksamaan ja minkälaisissa kuukausierissä. Samalla näet myös sen, kuinka paljon lainan kulut ja korot tulevat olemaan. Näkyvissä olevat summat ovat kuitenkin arvioita, ja lopullinen lainan kuukausierä ja hinta sovitaan aina lainanantajan kanssa.

Henkilötiedot

Seuraavaksi lomakkeeseen kirjataan henkilötiedot. Hakemuksessa pyydetään myös tiedot siviilisäädystä, lasten määrästä ja taloudessa asuvien aikuisten määrästä ja kansalaisuudesta.

Yhteystiedot ja tiedot asunnosta

Osoitteen ja puhelinnumeron lisäksi tähän kohtaan täytetään tiedot asumismuodosta (esimerkiksi vuokra-asunto tai omistusasunto), asunnon tyypistä ja koosta sekä muuttovuodesta.

Koulutus ja työ

Tässä kohdassa hakija kertoo tietoja koulutustaustastaan sekä työstään. Työtä koskevat kohdat liittyvät esimerkiksi alaan, työsuhteen muotoon, työsuhteen kestoon ja palkkaan.

Velat ja menot

Yhdistelylainaa myönnetään henkilöille, joilla on aiempia velkoja, ja tässä kohdassa lomaketta hakija kertoo veloistaan ja muista menoista, kuten elatusmaksuista. Tässä osiossa kerrotaan myös kuukausimenoista ja kuukausituloista, sekä mahdollisen puolison menoista ja tuloista. Nämä tiedot auttavat hahmottamaan, minkälaisia kuukausieriä voit maksaa.

 

Lopuksi lomakkeessa ilmoitetaan pankkitiedot ja kerrotaan, tehdäänkö hakemus yhteishakijan kanssa. Jos hakemus tehdään yhteishakijan kanssa, seuraavaksi täytetään hänen tietonsa. Lomakkeessa ilmoitetaan myös lainan käyttötarkoitus.

 

Hakemuksen lähettämisen jälkeen hakija saa tarjouksia eri rahoituslaitoksilta. Tarjoukseen vaikuttaa esimerkiksi hakijan tulotaso suhteessa lainasummaan. Tarjouksia vertaillessa on tärkeää huomioida pelkän koron lisäksi lainaan liittyvät kulut.

Onko Suomen yhdistelylaina -sivustoa helppo käyttää?

On. Sivusto on erittäin selkeä, ja suorastaan pelkistetty moniin vertailusivustoihin verrattuna: tarjolla on vain lainahakemussivu, Usein kysytyt kysymykset -osio, joka sekin on melko tiivis, ja Kirjaudu sisään -osio, joka on tarkoitettu rekisteröityneille käyttäjille. Sivustolta löytyy kuitenkin kaikki tarvittava tieto, ja se on ilmaistu erittäin ymmärrettävästi. Myös itse lainahakemus on selkeä.

 

Sivun alaosasta löytyy palvelun omistajan osoite sekä linkit Käyttöehtoihin ja Tietosuojaselosteeseen. Palvelun omistajasta ja sen taustasta ei sivuilla juuri ole tietoa lukuunottamatta sitä, että palvelu on suomalainen. Asiakaspalveluun saa yhteyden sähköpostitse, ja osoite löytyy myös etusivulta.

Kokemuksia Suomen yhdistelylaina -palvelusta

Suomen yhdistelylaina -palvelulla ei ole sosiaalisen median tilejä, eikä näin ollen kommentteja tai arvioita sosiaalisessa mediassa. Kuluttajille tarkoitetulla Trustpilot-sivulla palvelulla on aktivoimaton profiili, joten sinnekään palvelusta ei ole jätetty arvioita. Tämä ei kuitenkaan varsinaisesti kerro yrityksen luonteesta, vaan heijastaa sen selkeää ja pelkistettyä lähestymistapaa: kaikki tarvittavat tiedot löytyvät palvelun omilta verkkosivuilta.

 

Hakukoneiden avulla ei myöskään löydy minkäänlaisia negatiivisia kommentteja Suomen yhdistelylainasta. Se on tärkeä tieto, sillä ikävistä kokemuksista jaetaan herkästi tietoa esimerkiksi erilaisilla keskustelupalstoilla.

 

Internetistä löytyy kuitenkin muutama Suomen yhdistelylainaa koskeva arvio erilaisilta talousasioihin keskittyneiltä sivustoilta. Nämä arvostelut ovat positiivisia.

Onko Suomen yhdistelylaina luotettava palvelu?

Suomen yhdistelylaina -sivuston omistaja on LVS Brokers Oy. Kyseessä on fintech-yritys eli finanssiteknologia-alan yritys. Sen sivuilta löytyy englanniksi tietoa yrityksen toimialasta, taustasta ja tavoitteista. Yrityksellä on myös sosiaalisen median tilit, joilla ei tosin ole merkittävästi seuraajia.

 

Yritys on suomalainen, ja sillä on palveluita Suomen lisäksi Puolassa. Yrityksen perusidea on tuoda pankkeja ja kuluttajia yhteen. Näin pankit saavat lisää asiakkaita ja kuluttajat säästävät rahaa ja aikaa.

 

LVS Brokers on ollut esimerkiksi vuonna 2020 mukana Euroopan nopeimmin kasvavien yritysten listalla ja vuonna 2021 se on listattu Suomen nopeimmin kasvavaksi finanssiteknologiayritykseksi.

 

LVS Brokers omistaa myös tunnetun Omalaina.fi-sivuston, jolla on vakiintunut asema ja paljon yhteistyökumppaneita.

 

LVS Brokers Oy on sivuston perusteella läpinäkyvästi ja asianmukaisesti toimiva kotimainen yritys, eikä ole syitä olettaa, etteikö siihen voisi luottaa.

 

Itse Suomen yhdistelylaina -palvelun luotettavuus vaikuttaa myös olevan hyvällä tolalla, mistä toki kielii myös sen omistavan yrityksen luotettavuus ja läpinäkyvyys.

 

Suomen yhdistelylaina -sivustolla ilmoitetaan myös, että sivua käytettäessä yhteys on suojattu. Se on erityisen tärkeää, sillä lainahakemuksessa kerrotaan henkilökohtaisia tietoja ja raha-asioihin liittyviä tietoja.

Yhteenveto: Suomen yhdistelylaina

Suomen yhdistelylaina on helposti käytettävä, selkeä vertailupalvelu yhdistelylainoille. Ainoastaan yhdistelylainoille omistettuja sivustoja on vähän, joten tässä mielessä Suomen yhdistelylaina tarjoaa tärkeää ja hyödyllistä palvelua.

 

Suomen yhdistelylaina -palvelun omistaa kotimainen kasvava finanssiteknologiayritys LVS Brokers Oy. Yrityksen sivuilta löytyy tietoa sen vaiheista ja toiminnasta englanniksi. Kyseessä on asianmukainen ja luotettava yritys.

 

Suomen yhdistelylainasta ei juuri löydy arvioita tai kokemuksia verkosta. Sitä ei kuitenkaan tule tulkita negatiivisena asiana. Se kertoo ennen kaikkea siitä, että yhdistelylainoille omistettu sivusto on toiminut moitteettomasti. Palveluna se on myös pienempi kuin vertailusivustot, joilla voi vertailla monenlaisia lainatuotteita.

 

Suomen yhdistelylainan sivut ovat erittäin selkeät, ja niiltä on helppo löytää tarvitsemansa tiedot. Hakemuslomake on myös selkeä, ja sen saa näkymiin kirjautumatta sivuille. Se on kätevää, sillä näin hakija osaa varautua melko laajan hakemuksen täyttämiseen. Sivustolla kerrotaan myös yhdistelylainojen hyödyistä ja kerrotaan myös, miten luottotiedot menettäneet henkilöt voivat toimia.

 

Ylimääräistä tietoa, kuten taustoittavia artikkeleita tai blogia sivuilla ei ole. Se pitää sivuston selkeänä, eivätkä tärkeät tiedot huku muun sisällön joukkoon. Asiakaspalveluun saa yhteyden sähköpostitse.

 

Palvelu on myös erittäin tarpeellinen, sillä se auttaa yhdistelylainojen hakijoita vertailemaan lainoja ja löytämään edullisia lainoja. Pelkästään yhdistelylainoille omistettuja palveluita on vähän, joten siinäkin mielessä sille on kysyntää.

 

Kaiken kaikkiaan Suomen yhdistelylaina on selkeä, hyödyllinen ja tarpeellinen palvelu, joka tutkimustemme perusteella on luotettava ja asianmukainen.