Siirry sisältöön

Saatavilla jopa ilmaista ensilainaa, lue lisää sivuiltamme

Freedom Rahoitus – Luotettavaa ja helppoa lainaamista

Etsitkö kokemuksia Freedom Rahoituksesta tai haluatko tutustua siihen paremmin? Lue artikkelimme, jossa kerromme miten Freedom Rahoitus toimii, voiko siihen luottaa, mitä asiakkaat ovat siitä mieltä ja miksi sitä kannattaa käyttää.

Freedom Rahoitus kilpailuttaa lainat

Mitä Freedom Rahoitus tekee ja mitä hyötyä siitä on? Yritys toimii välikätenä lainan hakijoiden ja lainan myöntäjien välillä.

 

Käytännössä kuvio toimii niin, että lainan nostamista suunnitteleva henkilö tekee sivulla lainahakemuksen, jossa hän kertoo haluamansa lainan tiedot (summa ja laina-aika). Freedom Rahoitus välittää tämän hakemuksen yhteistyökumppaneilleen eli erilaisille pankeille ja rahoituslaitoksille. Seuraavaksi lainan hakija saa tarjouksia lainoista ja voi valita niistä itselleen edullisimman.

 

Lainojen kilpailuttaminen Freedom Rahoituksen kautta on lainan nostamista harkitsevalle ilmaista. Hakemuksen tekeminen ja kilpailuttaminen ei myöskään sido lainan nostamiseen. Palvelua voi siis käyttää turvallisin mielin. Freedom Rahoitus saa tulonsa yhteistyökumppaneiltaan, joiden lainoja sen sivuston avulla voi vertailla.

 

Freedom Rahoituksen yhteistyökumppaneihin kuuluu erilaisia lainoja myöntäviä tahoja eli pankkeja ja rahoituslaitoksia. Yhteensä niitä on yli 20. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että lainanhakija saa tarjouksia lukuisilta eri rahoituslaitoksilta, mikä tekee edullisimman lainan löytämisestä helpompaa ja nopeampaa. Yhteistyökumppanit ovat tunnettuja ja luotettavia toimijoita, ja tiedot niistä löytyy helposti verkkosivuilta.

 

Freedom Rahoitus on toiminut Suomessa jo vuodesta 2008 alkaen. Yrityksen juuret ulottuvat 1980-luvullle ja Iso-Britanniaan, mutta tällä hetkellä kyseessä on ennen kaikkea pohjoismainen yritys ja sen pääkonttori sijaitsee Ruotsissa. Työntekijöitä yrityksellä on yli 200, ja he työskentelevät Suomessa ja Ruotsissa.

 

Freedom Rahoitus kuuluu vuonna 2015 perustettuun Zmarta Groupiin ja sen sisarbrändi on Zmarta, joka toimii myös Suomessa. Bauer Media osti Zmarta Groupin vuonna 2016, joten se on tällä hetkellä Freedom Rahoituksen omistaja.

 

Lyhyesti sanottuna Freedom Rahoitus on siis pohjoismainen lainojen välitykseen erikoistunut yritys, jonka kautta tehtävä lainojen kilpailutus on ilmaista lainanhakijoille. Yritys on toiminut alalla kauan, ja se on menestyksekäs sekä kansainvälinen.

Miten Freedom Rahoitus toimii?

Freedom Rahoituksen käyttäminen on helppoa. Ensimmäiseksi on kuitenkin tärkeää päättää, minkälaista lainaa haet. Se tarkoittaa lainasumman ja takaisinmaksuajan määrittelyä. Tähän prosessiin kannattaa käyttää aikaa ja se on hyvä tehdä rauhassa ja harkiten. Katso alta vinkit lainasumman määrittelyyn.

 

  1. Pohdi, tarvitsetko todella lainaa. Lainaa ei kannata hakea kevyin perustein. Lainan ottaminen ei ole koskaan ilmaista, eikä lainarahaa kannata käyttää sellaisiin ostoksiin, jotka eivät ole välttämättömiä.
  2. Ota selvää lainasummasta. Selvitä, miten paljon rahaa tarvitset. Lainaa ei kannata ottaa liikaa, mutta toisaalta liian niukka laina voi johtaa lisälainojen nostamiseen.
  3. Tee laskelmia. Seuraavaksi arvioidaan, kuinka paljon voit maksaa lainaa takaisin kuukaudessa. Selvitä siis tulosi ja menosi ja arvioi summa, jonka voit käyttää lainaan niin, että se ei sotke talouttasi ja selviät siitä tiukemmankin kuukauden eteen sattuesssa.
  4. Käytä laskuria. Syötä Freedom Rahoituksen laskuriin kaavailemasi lainasumma ja takaisinmaksuaika. Takaisinmaksuaikaa vaihtelemalla näet, minkälaiseksi kuukausittainen takaisinmaksusumma muodostuu. Huomaa kuitenkin, että kyseessä on arvio, ja tarkan summan saat tietoosi hakemuksen tekemällä.
  5. Tee hakemus. Seuraavaksi on aika tehdä hakemus. Lue alta tarkemmin, miten lainahakemuksen tekeminen tapahtuu.

Lainahakemuksen tekeminen

Freedom Rahoituksen lainahakemus on ensimmäinen askel lainojen kilpailutuksessa. Hakemuksen täyttäminen on nopeaa, mutta varaudu antamaan hakemuksessa jonkin verran henkilötietoja ja tietoja tuloistasi.

 

Hakemuksen voi tehdä sähköisesti Freedom Rahoituksen verkkosivuilla. Sen voi myös tehdä puhelimitse yrityksen suomenkielisen asiakaspalveluhenkilön avustuksella.

 

Hakemuksessa pyydetään muun muassa yhteystietoja, henkilötietoja ja tiedot tuloista. Lisäksi siinä selvitetään hakijan asumistilanne ja kerrotaan mahdollisista aiemmista lainoista ja luotoista.

 

Hakemuksessa pyydettävät tiedot auttavat luotonmyöntäjiä hahmottamaan, minkälainen hakijan taloudellinen tilanne on. Sen perusteella rahoituslaitokset arvioivat, onko hakemasi lainasumma suhteessa taloudelliseen tilanteeseesi. Tiedot kannattaa syöttää huolellisesti, jotta hakemuksesi onnistuu mahdollisimman hyvin.

 

Hakemuksen voi tehdä myös yhteishakijan kanssa. Se parantaa mahdollisuuksia lainan saamiseen, sillä näin lainasta on vastuussa yhden henkilön sijaan kaksi henkilöä. Usein yhteislainoja hakevat esimerkiksi pariskunnat, jotka tarvitsevat lainan vaikkapa kotinsa remontoimiseen tai lomamatkan järjestämiseen.

 

Kun lainahakemus on lähetetty, luotonmyöntäjät käsittelevät hakemukset. Tässä yhteydessä tarkistetaan myös hakijan tai hakijoiden luottotiedot. Tämä tapahtuu tavallisesti automaattisesti, joten hakijoille lähetetään alustavia tarjouksia nopeasti. Tarjouksia voi katsella ja vertailla Freedom Rahoituksen OmaTili-palvelussa. Jos tarjouksia ei tule, kannattaa tarkistaa, onko hakemuksessa virhe tai onko haettu summa liian suuri suhteessa tuloihin.

 

Hakija voi valita tarjouksista parhaan ja tehdä lainasopimuksen Freedom Rahoituksen OmaTili-osiossa. Lainantarjoajat saattavat pyytää hakijalta asiakirjoja, kuten verotodistuksen tai palkkatietoja. Nämä tiedot kannattaa lähettää välittömästi, jotta lainan saaminen ei viivästy. Nopeimmillaan lainarahat saa tilille jo samana päivänä.

Lainojen vertailu

Miten lainoja sitten vertaillaan? Kun saat lainahakemukseesi vastauksena alustavia lainatarjouksia, on tärkeää kiinnittää huomiota lainan kokonaishintaan pelkän koron sijaan. Todellinen vuosikorko kertoo, mikä lainan hinta on, kun koron lisäksi mukaan lasketaan erilaiset lainaan liittyvät korot. Nimelliskorko puolestaan kertoo vain lainan korot. Korkoon vaikuttaa muun muassa hakijan luotonottokyky ja lainan takaisinmaksuaika – se siis määrittyy yksilöllisesti lainahakemuksen perusteella.

 

OmaTili-palveluun tulevia lainatarjouksia on helppo vertailla. Muista aina kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, kun haluat tietää mikä lainoista on edullisin.

Minkälaisia lainoja Freedom Rahoitus välittää?

Freedom Rahoitus tarjoaa lainoja 1000 eurosta 60 000 euroon. Lainan takaisinmaksuaika on korkeintaan 15 vuotta.

Vakuudeton laina Freedom Rahoituksen kautta

Freedom Rahoitus tarjoaa vakuudettomia lainoja, joiden hakeminen verkosta on yleistä. Vakuudeton laina eli kulutusluotto on nopea hakea, sillä nimensä mukaan lainaa varten ei tarvita vakuutta tai takaajaa. Sen voi käyttää itse päättämäänsä kohteeseen, eikä prosessia hidasta erilaisten vakuuteen tai takaajaan liittyvien dokumenttien lähettäminen.

 

Mihin vakuudettomia lainoja yleensä käytetään? Vakuudettomia lainoja käytetään monenlaisiin tarkoituksiin. Pienempiä lainoja nostetaan esimerkiksi väliaikaisessa tiukassa taloudellisessa tilanteessa: niiden avulla voi huolehtia vaikkapa tavallista korkeampien laskujen maksamisesta tai yllättävistä kuluista.

 

Pienemmillä lainoilla voi esimerkiksi kattaa uuteen kotiin muuttamiseen ja kalustamiseen liittyviä kuluja. Vakuudeton laina sopii myös esimerkiksi erilaisten remonttien toteuttamiseen.

 

Vakuudettomia lainoja nostetaan lisäksi esimerkiksi perheen yhteisen lomamatkan toteuttamista varten. Niiden turvin järjestetään häitä ja muita merkkitapahtumia.

 

Näitä lainoja voi myös käyttää erilaisiin hankintoihin, kuten vaikkapa unelmien laatupyörän tai vaikkapa veneen ostamiseen. Muista kuitenkin arvioida tarkasti, kuinka helposti voit maksaa lainan takaisin – jos lainan takaisinmaksu vaikuttaa muodostuvan ongelmaksi, kannattaa hankintoja lykätä kunnes taloudellinen tilanne on vakaampi.

Yhdistelylaina Freedom Rahoitukselta

Freedom Rahoituksen kautta voi myös hakea yhdistelylainaa. Yhdistelylaina tarkoittaa sitä, että lainansaaja nostaa yhden suuremman lainan, jolla maksetaan aiemmin nostetut lainan kokonaisuudessaan pois. Mitä hyötyä siitä on? Yhden lainan maksaminen tulee edullisemmaksi kuin useamman lainan maksaminen. Se myös tekee lainojen hoitamisesta selkeämpää ja yksinkertaisempaa, kun useamman lainan maksamisen sijaan joudut huolehtimaan vain yhden lainan kuukausimaksusta.

 

Yhdistelylainaa hakiessa on tärkeää selvittää aiempien lainojen määrä ja tilanne erittäin tarkasti, jotta lainaa osaa hakea oikean määrän. Kun olet saanut lainan, maksa muut lainat pois ja huolehdi, että maksat yhdistelylainan aina ajallaan.

Kuka voi käyttää Freedom Rahoitusta?

Freedom Rahoituksen käyttäminen on ilmaista, ja hakemuksen voi halutessaan tehdä myös puhelinpalvelun avustuksella.

 

Lainaa Freedom Rahoituksen kautta voivat saada henkilöt, jotka ovat vähintään 20-vuotiaita. Heillä tulee olla myös säännölliset tulot, eli palkkatuloja tai eläketuloja. Hakijan luottotiedot tarkistetaan hakemuksen käsittelyn yhteydessä. Lainaa ei myönnetä henkilöille, joilla on maksuhäiriömerkintöjä.

Onko Freedom Rahoitusta turvallista käyttää?

Freedom Rahoitus on tunnettu yritys, joka on toiminut Suomessa pitkään. Se myös toimii läpinäkyvästi: sivustolla kerrotaan yrityksen taustasta ja toimintatavasta, opastetaan lainojen korkojen ja vertailun suhteen ja annetaan tietoa erilaisista lainoista. Se siis kannustaa toimimaan harkiten ja vastuullisesti, eikä johdata sivustolla kävijöitä hakemaan lainaa hetken mielijohteesta tai harkitsemattomasti.

 

Freedom Rahoitus ei ole ollut otsikoissa negatiivisissa yhteyksissä, eikä siihen ole liittynyt minkäänlaisia kohuja. Se on osa suurempaa pohjoismaista Zmarta Groupia, joka ei myöskään ole saanut negatiivista huomiota mediassa.

 

Yrityksen asiakaspalveluun saa yhteyden verkkosivujen chatin kautta, puhelimitse ja sähköpostilla. Asiakaspalvelusta saa myös apua hakemuksen täyttämiseen. Asiakaspalvelijat auttavat asiakkaita suomeksi.

 

Yrityksellä on Trustpilot-sivu, jolle käyttäjät voivat jättää palautetta. Kerromme kokemuksia Freedom Rahoituksesta artikkelimme seuraavassa osiossa.

 

Näiden tietojen perusteella Freedom Rahoitus on luotettava taho, jonka kautta voi hakea lainaa rauhallisin mielin.

Freedom Rahoitus – kokemuksia

Freedom Rahoitukseen liittyviä kokemuksia löytyy ennen kaikkea sen Trustpilot-sivulta. Facebookista tai keskustelupalstoilta kommentteja ei vaikuta löytyvän. Kuten yllä mainittiin, yrityksen toimintaa ei ole käsitelty mediassa, joten lehdistä tai verkkosivustoilta ei käyttäjien kokemuksia myöskään löydy. Tätä voi pitää hyvänä merkkinä, sillä useimmiten alan yritykset päätyvät otsikoihin negatiivisissa merkeissä.

 

Trustpilot on hyvä paikka tutustua erilaisten yritysten toimintaan. Palveluun voi jättää arvosteluita ilmaiseksi, ja yritykset voivat myös vastata niihin. Palautteen aitoutta valvotaan jatkuvasti ja väärennetyn palautteen jättäminen on vaikeaa. Lisäksi palvelussa näkee yrityksen yleisarvosanan, joka muodostuu palautteen antajien antamien tähtien perusteella.

 

Freedom Rahoituksen Trustpilot-arvosana oli kirjoitushetkellä korkea: jopa 4,6 tähteä viidestä tähdestä. Kyseessä on erinomainen arvosana. Arvosteluita oli kirjoitushetkellä jätetty lähes 3000.

 

Välttäväksi tai huonoksi Freedom Rahoituksen on arvioinut vain 1 % arvostelijoista, ja keskitasoiseksi 4 %. Kaikki muut arvostelijat ovat merkinneet yrityksen hyväksi tai erinomaiseksi.

 

Freedom Rahoitusta kehutaan erityisesti nopeudesta ja helppoudesta. Useissa palautteissa kehutaan ystävällistä asiakaspalvelua, johon monet asiakkaat ovat olleet yhteydessä puhelimitse.

Freedom Rahoitus pähkinänkuoressa

Freedom Rahoitus on arviomme perusteella asianmukainen ja luotettava palvelu, jonka avulla voi vertailla ja kilpailuttaa lainoja. Kyseessä on jo kauan Suomessa toiminut palvelu, joka on osa pohjoismaista konsernia.

 

Freedom Rahoitus tekee yhteistyötä yli 20 eri pankin ja luotonmyöntäjän kanssa, joten sitä käyttämällä saa vertailtavakseen useita lainoja. Se säästää aikaa ja rahaa: hakemuksia ei tarvitse tehdä useilla eri sivustoilla tai pankeissa, ja vertailun avulla on helppo valita edullisin laina.

 

Lainahakemuksen tekeminen on ilmaista, eikä se sido hakijaa lainan nostamiseen. Tarjouksia voi vertailla helposti OmaTili-sivulla, ja laina nostetaan sivun kautta pankkitunnuksia käyttäen.

 

Lainaa on mahdollista hakea rinnakkaishakijan kanssa. Yhteishakija auttaa paremman lainatarjouksen saamisessa.

 

Hakuprosessi on arvostelujen perusteella nopea ja selkeä, ja hyväksytyn lainatarjouksen jälkeen rahat saa tilille usein samana päivänä. Freedom Rahoitusta kehutaan erityisesti ystävällisestä asiakaspalvelusta, joka auttaa hakemusten tekemisessä ja antaa tietoa. Asiakaspalveluun saa yhteyden helposti puhelimitse, chatissä tai sähköpostilla, ja palvelua saa suomeksi.

 

Sivustolla kerrotaan selkeästi erilaisista lainoista, annetaan lainojen vertailua helpottavaa tietoa ja kehotetaan vastuulliseen lainanottoon.