Siirry sisältöön

Saatavilla jopa ilmaista ensilainaa, lue lisää sivuiltamme

Zmarta – Luotettava ja kilpailukykyinen lainavertailupalvelu

Zmarta – Nopeaa lainaamista, helposti verkossa

Haluatko hakea lainaa Zmartan kautta, mutta kaipaat lisätietoa palvelusta ja kokemuksia Zmartan käytöstä? Olet oikeassa paikassa.

Kokosimme arvosteluumme Zmartan tärkeimmät ominaisuudet ja kerromme, miten Zmarta toimii, miten sitä käytetään ja mitä asiakkaat ovat siitä mieltä.

Lue juttumme ja katso, sopiiko Zmarta juuri sinulle.

Mikä Zmarta lainavertailu on?

Zmarta on lainojen välitys- ja kilpailutuspalvelu. Zmarta siis mahdollistaa erilaisten lainojen vertailun nopeasti, helposti ja ilmaiseksi. Zmarta kilpailuttaa myös yrityslainat puolestasi.

Lainojen kilpailuttaminen on tärkeä ensimmäinen askel, kun olet päättänyt hakea lainaa. Zmartan käyttäminen on hyödyllistä, sillä sen avulla voi säästää aikaa ja rahaa – saat yhdellä hakemuksella tietoja useammasta lainasta ja löydät helpommin edullisimman vaihtoehdon. Erilaina muodot ovat kulutusluotosta aina pikaviippiin saakka, pieniä ja suuriempia summia.

 

Käytännössä Zmarta toimii niin, että lainaa etsivät henkilöt täyttävät sivuilla hakemuksen. Hakemuksessa hakijat antavat erilaisia tietoja haluamastaan lainasta, kuten lainasumman ja laina-ajan, ja antavat myös tietoja itsestään. Seuraavaksi hakija saa pankeilta ja rahoituslaitoksilta erilaisia tarjouksia, ja voi valita näistä mieluisimman vaihtoehdon itselleen. Koko prosessi on siis mahdollista toteuttaa Zmartan kautta.

 

Zmarta ei siis itse myönnä lainoja, vaan se toimii välikätenä yhteistyökumppaniensa eli pankkien ja rahoituslaitosten sekä lainanhakijoiden välillä. Lainasopimuksen voi kuitenkin allekirjoittaa Zmartan palvelussa, eikä lainanhakijan tarvitse siis vertailun jälkeen olla yhteydessä lainantarjoajiin.

 

Zmartan käyttö on ilmaista. Zmarta saa tulonsa yhteistyökumppaneiltaan, joiden lainoja sivuston kautta voi vertailla. Lainojen vertailu ei myöskään sido käyttäjää mihinkään, vaan hakemuksen tehtyään lainan hakija voi rauhassa tutustua saamiinsa tarjouksiin ja valita sen jälkeen haluamansa lainan tai vaikkapa tehdä uuden vertailun erilaisin ehdoin.

 

Zmartan yhteistyökumppaneihin kuuluu tunnettuja rahoituslaitoksia ja pankkeja. Yhteensä niitä on kirjoitushetkellä 25. Lainahakemuksen täyttäjä voi siis saada tarjouksia näiltä eri tahoilta.

 

Zmartan kautta on myös mahdollista kilpailuttaa sähkösopimuksia, mutta tässä artikkelissa keskitymme Zmartaan lainanhakijan näkökulmasta.

 

Entä minkälainen yritys Zmarta on? Zmarta on osa kansainvälistä Smart Group -konsernia. Suomessa konserni omistaa myös Freedom Rahoituksen. Yritys aloitti toimintansa vuonna 1999 Ruotsissa. Tuolloin sen nimi oli Bolåneservice. Myöhemmin tuo yritys ostettiin, ja sen nimeksi tuli Freedom Finance AB. Suomeen toiminta laajentui vuonna 2008, ja vuonna 2016 yrityksen nimi on ollut Zmarta Group.

 

Yhteenvetona voidaan siis sanoa, että Zmarta on kauan alalla toiminut yritys, joka tarjoaa käteviä palveluita lainan hakemista harkitseville henkilöille.

Minkälaisia lainoja Zmarta tarjoaa?

Kuten yllä jo kerrottiin, Zmarta ei itse myönnä lainoja, vaan se välittää lainoja ja mahdollistaa lainojen kilpailutuksen. Palvelun kautta voi hakea monenlaisia lainoja aina vakuudettomista pienistä lainoista yrityslainoihin.

 

Haettavat ja vertailtavat lainasummat riippuvat lainatyypistä. Pienimmillään Zmartan kautta voi vertailla ja hakea 1000 euron lainaa, ja suurin yksityishenkilölle myönnettävä lainasumma on 60 000 euroa. Yrityslainojen kohdalla korkein haettava summa on 350 000 euroa, mutta yrityslainaa voi hakea myös vain 1000 euron verran.

 

Katso alta lisää tietoja Zmartan kautta haettavista lainoista.

Vakuudeton laina

Vakuudettomat lainat ovat kulutusluottoja, joita ei haeta minkäänlaista vakuutta (esimerkiksi asunto) vastaan, eikä henkilötakaajaakaan tarvita. Niiden hakeminen on siis helppoa ja nopeaa. Vakuudettomia lainoja käytetään usein esimerkiksi erilaisten yllättävien kulujen kattamiseen – pieni lainasumma voi auttaa selviämään esimerkiksi väliaikaisesta tiukasta taloustilanteesta.

 

Vakuudettomia lainoja nostetaan myös esimerkiksi lomamatkaa, häitä tai remonttia varten. Lainaa haettaessa valitaan lainan käyttötarkoitus, mutta vakuudettoman lainan voi nostaa monenlaisia erilaisia tarkoituksia varten. Lainaa voi hakea yhteishakijan kanssa, mikä parantaa mahdollisuuksia saada haluttu laina hyvin ehdoin.

Vakuudellinen laina

Asuntolaina on tyypillinen vakuudellinen laina. Tässä tapauksessa lainan vakuutena toimii ostettava asunto. Vakuudelliset lainat voivat olla edullisempia kuin vakuudettomat lainat, sillä vakuudettomuus tekee lainaamisesta rahoituslaitokselle riskialttiimpaa. Lainan voi myös taata toinen henkilö. Nämä tavat auttavat edullisemman lainan saamisessa.

 

Vakuudellisen lainan hakeminen on hieman monimutkaisempaa kuin vakuudettoman lainan hakeminen. Tämä johtuu siitä, että lainaa varten on annettava tietoja vakuudesta. Vakuudellisen lainan hakeminen on tästä syystä usein myös hitaampaa kuin vakuudettoman lainan hakeminen.

Yhdistelylaina

Zmartan kautta on mahdollista hakea myös yhdistelylainaa. Yhdistelylaina tarkoittaa sitä, että lainansaajan olemassaolevat lainat maksetaan pois yhdellä lainalla, ja lainansaaja maksaa jatkossa ainoastaan yhtä lainaa. Tämän järjestelyn avulla on mahdollista vähentää lainojen kuluja ja selkeyttää lainatilannetta.

Yrityslaina

Yrityslainat on tarkoitettu yritystoiminnan kehittämiseen. Laina myönnetään yritykselle eikä yksityishenkilölle. Zmartan kautta voi hakea jopa 350 000 euron yrityslainaa tai pientä 1000 yrityslainaa. Yrityslainaa voi hakea halutessaan ilman vakuuksia tai takaajaa.

Miten Zmarta-vertailu toimii?

Zmarta-palvelun käyttäminen on helppoa, ja sivustolta löytyy runsaasti ohjeita lainahakemuksen täyttämiseen. Näin sivusto toimii:

 

 1. Ensimmäiseksi voit käyttää lainalaskuria. Voit valita laskurissa tarvitsemasi summan ja takaisinmaksuajan, ja saat näkyville arvion kuukausittaisesta takaisinmaksusummasta. Voit vaihdella lainasummaa ja takaisinmaksuaikaa saadaksesi käsityksen siitä, miten ne vaikuttavat takaisinmaksusummaan.
 2. Seuraavaksi kannattaa klikata laskurin alta Hae nyt -nappulaa. Tämä vie lainahakemukseen.
 3. Lainahakemusta varten annetaan ensimmäiseksi tiedot toivotusta lainasta, eli kerrotaan kuinka paljon lainaa haluat, ja miten pitkän ajan kuluessa haluat maksaa lainan takaisin.
 4. Seuraavaksi hakemuksessa kerrotaan henkilötietoja ja tiedot mahdollisesta rinnakkaishakijasta.
 5. Hakemuksessa annetaan tietoja myös työsuhteesta ja tuloista. Näiden tietojen avulla lainanmyöntäjät arvioivat takaisinmaksukykyäsi.
 6. Kerro myös tiedot asumismuodostasi, vuokrastasi tai yhtiövastikkeesta sekä muita taloudelliseen tilanteeseesi vaikuttavia tietoja.
 7. Hakemuksessa voidaan kysytään myös vakuudettoman lainan käyttötarkoitusta mutta ei aina, ja se valitaan kuudesta eri kategoria vaihtoehdosta.
 8. Osa lainanmyöntäjistä vaatii hakijalta kopion palkkatodistuksesta tai verotuspäätöksestä.

 

Hakemusta tehdessä on tärkeää olla huolellinen, jotta haet varmasti oikeanlaista lainaa. Tiedot on myös syytä antaa rehellisesti. Lainanantajat tarkistavat luottotiedot ja perustavat tarjouksensa saamiinsa tietoihin.

 

Mitä hakemuksen jälkeen tapahtuu?

 

 1. Kun olet täyttänyt hakemuksen, se välitetään Zmartan yhteistyökumppaneille, eli 25 eri rahoituslaitokselle.
 2. Hakemukset käsitellään suurimmassa osassa tapauksista automaattisesti, joten saat tarjouksia erittäin nopeasti.
 3. Lainapäätöksiä voi tarkastella Zmartan OmaTili-sivulla.
 4. Voit hyväksyä lainan verkkotunnusten avulla. Jos luotonmyöntäjä tarvitsee liitteitä, ne tulee lähettää ennen lopullista lainapäätöstä.

 

Miten nopeasti rahat saat tilille? Se riippuu lainanmyöntäjästä. Joissain tapauksissa rahat saa tilille jo samana päivänä, kun taas joidenkin luotonantajien kohdalla rahojen siirtymiseen voi kestää päivä tai parikin.

Kuka voi hakea lainaa Zmartan kautta?

Lainan hakijalla täytyy olla säännölliset tulot. Tuloiksi kelpuutetaan myös eläketulot tai muut tulot, kunhan niitä on vähintään 750 euroa kuukaudessa.

 

Hakijan on oltava vähintään 20-vuotias ja korkeintaan 75-vuotias ja hänen täytyy asua vakituisesti Suomessa. Lainan nostaminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla, joten hakijalla täytyy olla pankkitili Suomessa.

 

Hakijan luottotiedot tarkistetaan hakemuksen yhteydessä, ja lainaa voidaan myöntää vain henkilölle, jolla on puhtaat luottotiedot.

Onko Zmartan käyttö helppoa?

Lyhyt vastaus: on. Sivustolla on runsaasti ohjeita ja lainahakemus on selkeä. Jos hakemuksen täyttö tuntuu vaikealta, voit käyttää sivuston chattiä tai soittaa asiakaspalveluun saadaksesi apua. Asiakaspalvelu on suomenkielistä.

 

Sivustolla on runsaasti tietoa ja Usein kysytyt kysymykset -osio. Näiden tietojen avulla hakemuksen tekeminen käy nopeasti ja tehokkaasti.

 

Se, myönnetäänkö haettu laina, riippuu siitä, kuinka hyvin tulotasosi ja hakemasi summa ovat suhteessa toisiinsa. Ennen hakemista kannattaakin käyttää aikaa siihen, että määrittelet hakemasi summan laskemalla, kuinka paljon rahaa todella tarvitset ja selvittämällä, kuinka suuren summan voit käyttää lainan takaisinmaksuun kuukausittain.

 

Käytännössä lainan hakemista ennen on siis fiksua laskea, kuinka paljon rahaa kuukaudessa tienaat ja kuinka paljon sitä jää käteen erilaisten kulujen jälkeen. Valitse lainasumma ja takaisinmaksuaika maltillisesti – se parantaa mahdollisuuksia saada lainaa. Mieti myös, voisitko hakea lainaa yhteishakijan kanssa. Jos hakijoita on kaksi, lainan saaminen on helpompaa.

 

Zmartan sivuilta on löytyy runsaasti tietoa, jonka avulla voit määritellä sopivan lainasumman. Kannattaakin käyttää aikaa sivuston materiaaleihin tutustumiseen ennen lainahakemuksen tekemistä.

Onko Zmarta luotettava ja onko sen käyttö turvallista?

Zmartan sivustolla on runsaasti tietoa ja yritys pyrkii selkeästi läpinäkyvyyteen. Sivustolla kerrotaan tarkasti yrityksestä ja sen taustasta. Yrityksen eri vaiheista on helppo löytää tietoa ja sivustolta löytyy myös yrityksen tärkeimpien henkilöiden nimet, kuvat ja yhteystiedot.

 

Sivustolta löytyy myös runsaasti vinkkejä lainan hakemista harkitseville henkilöille sekä erilaisia kuluttamiseen ja rahankäyttöön yleisesti liittyviä neuvoja. Yritys siis edistää tälläkin tavalla vastuullista rahankäyttöä ja lainaamista.

 

Zmartan asiakkaat kehuvat yritystä usein hyvästä asiakaspalvelusta, joten siinäkään mielessä Zmartan toiminta ei herätä huolta. Voit lukea lisää Zmartan asiakkaiden kokemuksia seuraavan alaotsikon alta.

 

Zmartan käyttö on myös turvallista siksi, että lainojen vertaileminen ei sido mihinkään. Lainan hakemista harkitsevat voivat siis rauhassa tehdä lainahakemuksen sivustolla, katsoa minkälaisia tarjouksia saavat ja päättää sitten, haluavatko he nostaa lainan. Lainatarjousten vertailu ja harkitun päätöksen tekeminen on tärkeä osa turvallista lainanhakua, joten tässäkin mielessä Zmartaa voi pitää luotettavana tahona. Se ei toisin sanoen siis houkuttele tekemään liian nopeita päätöksiä ilman riittävää taustatietoa.

 

Zmartan yhteistyökumppanit on valittu myös luotettavuutta silmällä pitäen. Yhteistyökumppanit on listattu yrityksen sivuilla, ja sivuilta voi lukea lyhyen kuvauksen jokaisesta yhteistyökumppanista.

 

Zmartan sivustolla on runsaasti tietoa erilaisista lainavaihtoehdoista. Sekin osaltaan edistää vastuullista lainanhakua, sillä näin hakijat voivat tutustua rauhassa erilaisiin vaihtoehtoihin ja hakea parhaiten omiin tarpeisiinsa vastaavaa lainaa.

 

Mediasta ei löydy Zmartaa koskevia negatiivisia artikkeleita, ja Zmartan toimintaan voi tutustua myös Facebookissa ja Instagramissa. Myös tämä kielii siitä, että yrityksellä ei ole salattavaa, eikä sitä ole nostettu esille ikävissä merkeissä.

 

Zmartan suomenkieliseen asiakaspalveluun saa yhteyden puhelimitse ja sähköpostiste sekä sivustolla automaattisesti avautuvan chat-palvelun kautta.

 

Yllä olevien tietojen perusteella Zmarta on luotettava, ja sitä voi käyttää turvallisesti. Muista aina perehtyä tarkasti hakemasi lainan ehtoihin ja kuluihin, ja hae vain sellaista lainaa, jonka voit varmasti maksaa takaisin.

Zmarta – kokemuksia ja arvioita

Zmartan käyttäjien kokemuksia on saatavilla runsaasti, sillä Zmarta löytyy Trustpilot-arviointipalvelusta. Facebook-sivuilla arvioita ei ole.

 

Trustpilotissa Zmartan arvosana oli kirjoitushetkellä erinomainen, ja sen keskiarvo oli 4,5 tähteä viidestä tähdestä. Arvosteluja oli kirjoitushetkellä jätetty pitkälti yli 600. Jo näiden tietojen perusteella voidaan sanoa että Zmartasta on hyviä kokemuksia – eikä huonoa palautetta ole jätetty juuri lainkaan. Välttävä-arvosanan eli kaksi tähteä ovat antaneet vain alle 1 prosentti palautteen antajista, ja sama koskee yhtä tähteä eli huonoa arvosanaa.

 

On myös hyvä pitää mielessä, että Zmartan Trustpilot-palautteet voivat koskea lainojen lisäksi sähkösopimusten kilpailutusta.

 

Mitä arvostelut sitten koskevat? Suurimmassa osassa Zmartaa kehutaan hyvästä asiakaspalvelusta, nopeudesta ja helppoudesta. Arvioiden perusteella lainan Zmartan kautta nostaneet asiakkaat ovat pitäneet palvelusta ja saaneet haluamansa lainan sekä olleet tyytyväisiä hakuprosessiin. Zmartan asiakaspalvelu myös seuraa palautetta ja niihin on annettu vastauksia.