Siirry sisältöön

Saatavilla jopa ilmaista ensilainaa, lue lisää sivuiltamme

Halvin Laina

Joustoluotto helposti ja nopeasti netistä – vertaa lainat ja saat rahat tilillesi jo tänään

Harkitsetko joustoluoton hakemista, mutta et tiedä miten löydät parhaan vaihtoehdon? Eri vaihtoehtojen huolellinen vertailu kannattaa. Lainoja vertailemalla säästää nimittäin nopeasti suurenkin summan rahaa.

Olemme koonneet alle neuvoja, joiden avulla voit helposti vertailla ja löytää suomeen halvimman joustoluoton ja sinulle sopivimman ja ohjeet, joilla vältät lainanhakijan yleiset virheet. Jatka siis lukemista, ja ota talteen kätevät vinkkimme ja löydä itsellesi halvin joustoluotto. Kilpailutuksen voit tehdä suoraan ylläolevasta ”hae lainaa” kohdasta.

Joustoluotto Pähkinänkuoressa

  • 1.
    Joustoluoton tarve

    Joustoluottoa on helppo hakea elämätilanteesta riippumatta tasapainottamaan arjen hankintoja ja menoja pidemälle jaksolle ja näin pienentämään tarvittaivia säästöjä tai pienentämään kuukaisittaista tai kerralla maksettavaa kuluerää.

     

  • 2.
    Joustoluoton haku

    Joustoluoton hakeminen onnistuu verkossa helposti. Muutamalla klikillä saat tietä saatko lainan vai et. Tätä ennen kannattaa kuitenkin kartoittaa kuinka paljon lainaa tarvitset ja mikä on sellaisen lainan kuukausieräksi tulee.

  • 3.
    Joustoluotto 500 - 60 000 €

    Sinun tarpeesi joustoluotolle määrittää kuinka paljon sitä kannattaa hakea. Remontti tai uusi auto on helppo rahoittaa erimerkiksi 20 000 euron luotolla, jota maksat takaisin muutaman satasen kuussa jatkossa. Arjen kulujen tasapainottamiseen voi riittää huomattavasti vähempikin.

  • 4.
    Joustoluoton edulliset korot

    Joustoluotto on mahdollista saada nykyään alkaen noin 2,5% korosta aina noin 20 % korkoon riippuen lainan tarjoajasta ja hakijasta.

Kuka voi saada joustoluottoa?

  • Täytä lainahakemus

    Hakijan on oltava vähintää 18-vuotias

  • Hakija asuu vaikituisesti suomessa

  • Suomalaiset verkkopankkitunnukset

  • Suomalainen matkapuhelin- liittymä

  • Täytä lainahakemus

    Luoton hakijalla ei ole maksuhäiriömerkintää

  • Kulutusluotto

    Säännölliset tulot

Miten joustoluotto toimii?

Joustoluotto

Joustoluoton nimi johtuu siitä, että kyseessä on joustava luotto: onnistuneen lainahakemuksen jälkeen sinulle myönnetään luottoa tiettyyn summaan asti. Tätä summaa ei kuitenkaan yleensä siirretä kokonaisuudessaan tilillesi kuten tavallisten lainojen kohdalla. Sen sijaan voit itse käyttää luottoa tarpeesi mukaan joustavasti. Joustoluoton toimintaperiaate muistuttaa siis luottokorttia.

Jos sinulle on myönnetty esimerkiksi 2000 euron joustoluotto, voit ottaa käyttöön halutessasi koko summan tai käyttää siitä vain osan. Jos nostat vain osan, jää loppuosa käytettäväksesi milloin haluat. Korkoa maksetaan vain siitä osasta luottoa, joka on nostettu käyttöön.

Kun jo nostettua luottoa maksetaan takaisin luottotilille, nostettavissa oleva summa kasvaa. Jos siis nostat 2000 euron luotosta 500 euroa, käytettävissäsi on 1500 euroa. Kun maksat luottoa takaisin esimerkiksi 250 euroa, nostettavissasi on 1750 euroa.

Tyypillisesti joustoluottoa hallinnoidaan erillisellä luottotilillä, jolta voit siirtää rahaa käyttötilillesi milloin vain. Joustoluoton takaisinmaksu on myös tyypillisesti joustavaa, ja lainansaaja voi vaikuttaa itse takaisinmaksuaikaan ja lyhennyseriin.

Joustoluottoa saatetaan kutsua myös joustolainaksi, joustolimiitiksi, jatkuvaksi luotoksi tai tililuotoksi. Joustoluottoa voi hakea perinteisiltä pankeilta, ja sen lisäksi joustoluottoja tarjoavat monet verkossa toimivat lainanantajat.

Millaisiin tarkoituksiin joustoluotto sopii parhaiten?

Joustoluoton hyvä puoli on se, että sinun ei tarvitse hakuhetkellä tietää, kuinka paljon rahaa tulet tarvitsemaan. Joustoluotto mahdollistaa siis taloutesi joustamisen: et ole sidottu tiettyyn lainasummaan.

Joustoluoton turvin voit esimerkiksi remontoida keittiön tai kylpyhuoneen. Joustoluotto mahdollistaa yllätyskuluihin varautumisen, ja jos projekti onkin odotettua edullisempi, et maksa korkoa lainasta, jota et tarvitsekaan. Jos hankkeen budjetti ylittyy, voit turvautua luottoon ja vältyt uuden lainan hakemiselta, mikä tulisi kalliimmaksi.

Joustoluotto on myös sopiva ratkaisu matkailijoille. Reppureissaaja voi käyttää joustoluottoa yllättävissä tilanteissa, ja perhelomalle lähtevä voi puolestaan taata joustoluoton avulla joustavan budjetin matkaa varten.

Joustoluottoa voi tietenkin hakea myös ilman erityistä käyttökohdetta. Tällöin joustoluottoa voi käyttää esimerkiksi arjen yllättäviin menoihin. Joustoluottoa voi myös käyttää apuna talouden hallintaan silloin, kun tuloja on, mutta ne ovat epäsäännöllisiä.

Kuten luottokortti, joustoluotto mahdollistaa esimerkiksi lomamatkan varaamisen silloin, kun vastaan tulee hyvä tarjous, mutta rahaa on tulossa vasta myöhemmin.

Milloin joustoluotto ei ole hyvä idea?

Jos et ole varma, että pystyt maksamaan nostamasi luoton ajallaan takaisin, ei ainakaan kovin suurta joustoluottoa kannata hakea.

Joustoluotto saattaa houkutella käyttämään saatavilla olevaa rahaa enemmän kuin olisi tarpeen.

Epäsäännölliset ja/tai niukat tulot tekevät luoton takaisinmaksusta vaikeaa.

Tavallinen laina tai pikavippikin voi olla joustoluottoa järkevämpi ratkaisu, mikäli tarvitset rahaa vain väliaikaisesti, tai tiedät tarkasti, paljonko rahaa tarvitset.

Arveletko, että joustoluotto sopii juuri sinulle? Jatka lukemista ja saat selville, kuinka suuria summia joustoluottoa voi saada, miten joustoluottoja vertaillaan ja miten joustoluottoa haetaan.

Millaisiin tarkoituksiin joustoluotto sopii?

Projekteihin, joiden tarkka budjetti ei ole selvillä, kuten remontit tai lomamatkat.

Arjen turvaamiseen luottokortin tavoin esimerkiksi silloin, kun tuloja on, mutta ne ovat epäsäännöllisiä. Joustoluoton ansiosta on mahdollista tehdä hankintoja harkiten, mutta ripeästi, eikä jokainen hankinta tarkoita uuden lainan hakemista.

On myös tilanteita, joissa joustoluotto ei ole paras ratkaisu. Sitä ei kannata esimerkiksi hakea perusarjen kulujen kattamiseen tai silloin, kun tiedät tarkalleen kuinka paljon ylimääräistä rahaa tarvitset heti tilillesi. Silloin tavallinen laina on useimmiten järkevin vaihtoehto.

Joustoluottoa tai mitään muutakaan lainaa ei myöskään kannata ottaa, mikäli sinulla on maksuvaikeuksia tai haasteita rahankäytön kanssa. Katso alta, onko joustoluotto sopiva lainamuoto juuri sinulle.

Joustoluoton koron määräytyminen

Joustavuus viittaa siihen, että haet luottoa tiettyyn luottorajaan asti, ja voit käyttää rahaa omaan tahtiisi: nostaa kerralla koko summan tai nostaa vain pienempiä summia kerrallaan.

Jos et nosta luottoa, et maksa korkoa – korkoa maksetaan vain nostetusta summasta, ei koko joustoluoton limiitistä.

Kun nostettua luottoa maksetaan takaisin, myös nostettavissa oleva summa kasvaa takaisin.

Kenelle joustoluotto sopii?

Kuten kaikkien lainojen kohdalla, tärkeää on, että pystyt maksamaan nostamasi luoton takaisin sovitussa ajassa.

Joustoluotto sopii henkilöille, joilla on säännölliset tulot ja jotka käyttävät rahaa harkiten.

Joustoluotto on hyvä ratkaisu silloin, kun arjen peruskulut ovat hallinnassa.

Mihin joustoluottoja vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota?

  • 1.
    Todellinen vuosikorko

  • 2.
    Erilaiset lisäkustannukset, kuten palvelumaksut

  • 3.
    Takaisinmaksuaika ja sen vaikutus lainan hintaan

  • 4.
    Joustavuus takaisinmaksussa

  • 5.
    Lainahakemuksen käsittelyn nopeus

  • 6.
    Lainanantaja toimii vastuullisesti ja läpinäkyvästi

Tärkeimmät asiat ottaa huomioon joustoluottoa hakiesssasi

Kuinka suuria joustoluottoja on tarjolla?

Joustoluottoa on saatavilla aina muutamista sadoista kymmeniin tuhansiin. Kovin pieniä summia ei yleensä ole saatavilla, sillä pieniä kuluja varten paras ratkaisu on nopeasti kokonaisuudessaan takaisin maksettava kulutusluotto.

Joustoluoton käyttötavan vuoksi pienimmät saatavilla olevat summat ovat tyypillisesti noin 400–500 euroa. Usein lainasummaan voi myös hakea korotusta. Jos siis haet ensin esimerkiksi 1000 euron joustoluottoa, voit mahdollisesti myöhemmin nostaa luottorajaa esimerkiksi 2000 euroon. Suurimmillaan joustoluottoa voi hakea tyypillisesti 50 000 euron luottorajaan asti.

Joustoluotto on normaalisti vakuudeton laina, eli sitä varten ei vaadita vakuuksia tai takaajia. Joustoluottoa haettaessa hakija antaa kuitenkin tietoja tuloistaan. Näiden tietojen avulla lainanantaja selvittää, kykenetkö maksamaan luoton takaisin.

Joustoluottojen vertailu

Joustoluottoja vertaillessa on tärkeää pitää pää kylmänä. Hyvältä kuulostava laina ei aina ole paras vaihtoehto, vaan tarkemmin katsottuna halpa laina saattaakin olla kallis. Miten lainoja sitten vertaillaan ja miten vältät ikävät yllätykset?

Halvinlaina.fi helpottaa vertailua. Saat näkyviin usean eri lainanantajan tarjoukset ja voit valita niistä parhaan. Voit myös kilpailuttaa lainoja pyytämällä yhdellä hakemuksella tarjouksia useilta lainanantajilta. Sen jälkeen voit valita parhaan tarjouksen ja hakea sitä.

Vaikka vertailupalvelu helpottaakin lainojen tutkimista, on hyvä ymmärtää, miten lainoja vertaillaan. Katso siis alta, miten asiantuntijat vertailevat lainoja.

Mistä joustoluoton hinta muodostuu?

Lainan hinta muodostuu kahdesta eri tekijästä: nimelliskorosta ja erilaisista palvelumaksuista. Nimelliskorko on lainasta maksettava, sopimukseen kirjattava korko. Kun maksat lainaa takaisin, maksat samalla korkoa. Lainaan liittyviä palvelumaksuja ovat esimerkiksi avausmaksu, tilinhoitomaksu tai esimerkiksi nostokorvaus.

Kun korko ja palvelumaksut lasketaan yhteen, saat selville mikä on lainan todellinen vuosikorko. Lainanantajien on ilmoitettava todellinen vuosikorko lainailmoituksissaan. Tee päätöksesi tämän tiedon perusteella, sillä se kertoo kuinka paljon tulet joustoluotostasi maksamaan.

Kuinka paljon korkoa voidaan sitten lainasta periä? Vuonna 2019 astui voimaan uusi laki, jonka mukaan korkokatto on 20 prosenttia. Lainan kulut eivät saa olla vuositasolla enempää kuin 150 euroa. Nämä säännöt koskevat vakuudettomia kulutusluottoja.

Näin vältät ikävät yllätykset lainaa hakiessasi

Ennen lainan hakemista kannattaa myös selvittää, onko takaisinmaksussa joustoa. Lainanantaja saattaa mahdollistaa esimerkiksi tietyn määrän lyhennysvapaita kuukausia vuodessa, jolloin esimerkiksi kesäloman aikana ja vuodenvaihteessa voi keventää talouttaan hyödyntämällä lyhennysvapaita. Näistä kuitenkin saatetaan periä maksu.

Järkevä lainanhakija tarkistaa myös, mitä tapahtuu jos takaisinmaksussa on ongelmia. Viivästynyttä maksua koskevista huomautuskirjeistä peritään yleensä maksu. Jos takaisinmaksu viivästyy, lainanantaja tyypillisesti voi eräännyttää koko lainan.

Lainoja vertaillessa kannattaa myös miettiä, kuinka nopeasti tarvitset rahaa. Lainanantajat ilmoittavat usein, kuinka nopeasti hakemukset käsitellään. Kannattaa myös selvittää, kuinka kauan rahan siirtäminen kestää, sillä siihen voi vaikuttaa se, missä pankissa oma tilisi on.

Miten joustoluoton takaisinmaksu tapahtuu?

Nostettu joustoluotto maksetaan takaisin tavallisesti kuukausierissä. Takaisinmaksuaika vaihtelee, ja siihen vaikuttaa esimerkiksi lainan suuruus. Pienemmät lainat maksetaan takaisin nopeammin, suurempia lainoja voi maksaa takaisin pidemmän ajan kuluessa.

Voit myös vaikuttaa maksuaikaan itse. Mitä nopeammin maksat lainan takaisin, sitä edullisemmaksi laina tulee, mutta liian suuriin maksueriin sitoutuminen on yksi lainanhakijan yleisistä virheistä. Maksuaika kannattaa määritellä niin, että maksuerät eivät horjuta talouttasi ja pystyt maksamaan erät aina ajallaan.

Jotkut lainanantajat tarjoavat myös mahdollisuuden joustavaan takaisinmaksuun. Tämä tarkoittaa sitä, että maksat kuukausittain vähimmillään vain koron ja kulut ja voit maksaa lainaa takaisin sopivaksi katsomasi summan verran. Joustoluoton voi myös maksaa takaisin kokonaisuudessaan.

Miten joustoluotto haetaan?

Joustoluottoja tarjoavat niin perinteiset pankit kuin ainoastaan verkossa toimivat kulutusluottoja tarjoavat toimijat. Nykyään joustoluottoa voi hakea pankeiltakin usein verkossa.

Hakijan tulee olla vähintään täysi-ikäinen; usein lainoja myönnetään vain yli 21- tai 23-vuotiaille

Lainaa myönnetään normaalisti vain pysyvästi Suomessa asuville henkilöille

Lainanhakijan luottotietojen täytyy olla kunnossa

Lainantarjoaja saattaa vaatia hakijalta tietoja tämän tuloista ja työtilanteesta

Miten joustoluottohakemus tehdään?

Kun olet selvittänyt lainatarpeesi, laskenut kuinka paljon voit maksaa kuukausittain takaisin, vertaillut lainoja ja löytänyt sopivimman vaihtoehdon, olet valmis tekemään hakemuksen.

Hakemukset tehdään verkkolomakkeella ja voit täyttää hakemuksen sivun ylälaidassa. Täytä tiedot huolellisesti ja rehellisesti. Seuraavaksi saat yleensä lainatarjouksen, jonka voit hyväksyä tai jättää hyväksymättä. Itse hakemuksen tekeminen ei siis vielä tarkoita sitä, että sitoudut lainaan.

Saatat myös saada tarjouksen, joka on matalampi luottolimitiltään kuin hakemuksessasi hakema luottosumma. Tämä perustuu lainantajan arvioon maksukyvystäsi. Varaudu myös siihen, että lainantarjoaja pyytää sinulta lisätietoja.

Lainan hakeminen

Lainahakemus kannattaa siis tehdä huolellisesti ja suhteessa omaan tulotasoon – näin saat todennäköisimmin myönteisen lainapäätöksen. Yksi lainanhakijan virheistä on toimia liian nopeasti ja omaa tulotasoa riittävän tarkasti huomioimatta. Ennen kuin haet lainaa, on siis hyvä kirjata ylös oma tulotaso ja laskea, kuinka paljon lainaa tarvitset ja millaisia summia voit maksaa takaisin kuukausittain.

Ennen lainan hakemista on myös tärkeää vertailla eri lainantarjoajien luottojen hintoja. Se ei ole vaikeaa, jos tiedät miten lainoja vertaillaan. Katso alta rahanarvoiset vinkit ja hyödynnä vertailupalveluamme.

Kuinka nopeasti joustoluoton saa käyttöön?

Nopeimmillaan luottoa voi nostaa samana päivänä kun lainaa on haettu. Rahan siirtyminen tilille voi kuitenkin viedä joitain päiviä riippuen pankistasi. Jos lainanantaja pyytää lisätietoja maksukyvystäsi, prosessi voi kestää pitempään. Pääsääntöisesti pienemmän luoton saa käyttöön nopeammin, kun taas suuremman luoton kohdalla saatetaan pyytää toimittamaaan lisätietoja.

Usein Kysytyt Kysymykset

  • Miten joustoluotto toimii?

    Joustoluoton nimi johtuu siitä, että kyseessä on joustava luotto: onnistuneen lainahakemuksen jälkeen sinulle myönnetään luottoa tiettyyn summaan asti. Tätä summaa ei kuitenkaan yleensä siirretä kokonaisuudessaan tilillesi kuten tavallisten lainojen kohdalla. Sen sijaan voit itse käyttää luottoa tarpeesi mukaan joustavasti.

  • Millaisiin tarkoituksiin joustoluotto sopii parhaiten?

    Projekteihin, joiden tarkka budjetti ei ole selvillä, kuten remontit tai lomamatkat. Arjen turvaamiseen luottokortin tavoin esimerkiksi silloin, kun tuloja on, mutta ne ovat epäsäännöllisiä. Joustoluoton ansiosta on mahdollista tehdä hankintoja harkiten, mutta ripeästi, eikä jokainen hankinta tarkoita uuden lainan hakemista.

  • Kenelle joustoluotto sopii?

    Joustoluotto sopii henkilöille, joilla on säännölliset tulot ja jotka käyttävät rahaa harkiten, täysi-ikäinen ja luottotiedot kunnossa.

  • Mistä joustoluoton hinta muodostuu?

    Lainan hinta muodostuu kahdesta eri tekijästä: nimelliskorosta ja erilaisista palvelumaksuista. Nimelliskorko on lainasta maksettava, sopimukseen kirjattava korko. Kun maksat lainaa takaisin, maksat samalla korkoa. Lainaan liittyviä palvelumaksuja ovat esimerkiksi avausmaksu, tilinhoitomaksu tai esimerkiksi nostokorvaus.

  • Mihin joustoluottoja vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota?

    Vertaillessa kannattaa ottaa huomioon ainakin seuraavat asiat; Joustoluoton todellinen vuosikorko, palvelumaksut, takaisinmaksuaika, joustavuus takaisinmaksussa