Siirry sisältöön

Saatavilla jopa ilmaista ensilainaa, lue lisää sivuiltamme

Halvin Laina

Lainaa netistä puhelimella – kilpailuta lainat ja saat rahat tilillesi jo tänään

Miksi ihmiset hakevat lainaa puhelimella?

Jo useamman vuoden ajan suurin osa internet-liikenteestä on tullut matkapuhelimien kautta. Joten aivan luonnollisesti myös puhelimilla haetaan halvinta lainaa enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten vertailet lainat ja pikavipit helposti ja haet lainaa puhelimella, mitkä asia sinun tulee ottaa huomioon erityisesti puhelimen avulla lainaa hakiessa ja mitä eroa on, kun jätät hakemuksen puhelimella vs. tietokoneella.

Alla olemme keränneet luotettavimmat ja edullisimmat lainanhakupalvelut. Monella lainantarjoajalla on mukana paljon ns. piilokustannuksia, joiden takia lainan todelliset kustannukset muodostuvat huomattavasti korkeammiksi miltä ne ensisilmäyksellä näyttävät. Me pidämme huolen, että suosittelemme vain sellaisia lainantarjoajia, joilla ei ole piilokustannuksia ja kaikki kulut ovat helposti ensisilmäyksellä nähtävillä.

Kuka voi hakea lainaa netistä puhelimella?

 • Auto

  18 vuoden ikä

 • Kulutusluotto

  Säännölliset tulot

 • Täytä lainahakemus

  Luottotiedot kunnossa

 • Suomalaiset verkkopankkitunnukset

 • Pikalaina

  Jos täytät edellytykset, voit hakea lainaa

Miten vertailla lainat puhelimella?

 • Lainasummat

  Kuinka paljon lainaa tarvitset? Saat lainatarjoukset sellaisilta toimijoilta jotka voivat myöntää haluamasi summan.

 • Laina-aika

  Tarvitsetko lainaa kuukaudeksi vai pariksi vuodeksi? Hahmottele sopiva takaisinmaksu aikataulu ja kuukausierä lainallesi ennen lainan nostoa. Tähän auttaa lainalaskurimme.

 • Korko

  Rahoituslaitosten koroissa ja muissa kuluissa on eroja. Valitse sopivista lainoittajista sinulle halvin ja sopivin.

 • Vaadittava ikä

  Toiset rahoituslaitokset vaativat myös korkeampaa ikää kuin 18v, esimerkiksi 20, 23 tai 25 vuotta. Kun täytät hakemuksen saat lainatarjoukset sellaisilta toimijoilta jotka voivat myöntää lainaa sinulle.

 • Nopeus

  Suurin osa lainapäätöksistä on saatavissa ihan minuuteissa lainahakemuksen täytön jälkeen. Voit kilpailuttaa useamman tarjoajan samalla ja nostaa vain haluamasi lainan. Kilpailuttaminen on maksuton.

Näin haet lainaa helposti puhelimella netistä

Aloittaaksesi lainahakemuksen tarvitset seuraavat asiat

 1. Älypuhelimen. Valitettavasti vanhanaikaisilla Nokioilla ei lainanhaku enää onnistu. Muutama vuosi sitten oli vielä olemassa ns. tekstiviestivippejä, joissa koko lainanhaku onnistui pelkän tekstiviestin avulla, mutta älypuhelimien yleistyessä nämä ovat jääneet historiaan.
 2. Toimivan internetyhteyden puhelimeen. Valitettavasti lainan hakeminen ei onnistu offline-tilassa, joten tarvitset myöskin toimivan internet-yhteyden.  Jos olet ulkomailla niin tämä saattaa olla ongelma, mutta onneksi lähes jokaisessa kaupassa tai kahvilassa on nykyään myös asiakkaille suunniteltu wifi-verkko, jota voit käyttää, jos puhelimesi netti ei toimi tai roaming on turhan kallista.
 3. Suomalaiset verkkopankkitunnukset tai mobiliivarmenteen. Lainantarjoajat haluavat ns. vahvan tunnistautumisen. Näin kukaan muu ei pysty hakemaan lainaa toisen nimellä ja sosiaaliturvatunnuksella, vaan tarvitaan tunnistautuminen verkkopankin kautta. Jokainen Suomessa toimiva pankki tarjoaa verkkopankkitunnukset asiakkailleen, joten jos sinulla ei niitä vielä ole, ole yhteydessä pankkiisi. Verkkopankkitunnukset ovat asiakkaille ilmaisia.
 4. Suomen kansalaisuuden tai pitkän maassaolon ja oleskeluluvan Suomessa. Lainantarjoajat vähentävät tällä luottotappioriskiänsä. Jos laina jää maksamatta ja henkilö muuttaa pysyvästi pois Suomesta, sen takaisinperiminen on lähes mahdotonta.

Näin haet lainaa suosittelemiltamme lainantarjoajilta

 1. Täytä hakemus sivun ylälaidasta. Ensimmäiseksi sinun tulee valita summa, jonka haluat lainata. Vaihtoehdot ovat 100€ – 60 000€ välillä. Maksuaika vaihtelee 1 kuukauden ja 15 vuoden välillä. Jokainen luotonantaja ei tarjoa näin laajaa skaalaa lainasummissa ja maksuvaihtoehdoissa, mutta saat lopullisen tarjouksen niiltä jotka voivat myöntää haluamillasi ehdoilla.
 2. Täytä tietosi lainahakemukseen. Seuraava kohta on tietojesi käyttö. Ole erityisen tarkka tilinumerosi kohdalla, että kirjoitat sen oikein, jotta saat lainapäätöksen jälkeen rahat ilman viivytyksiä omalle tilillesi.
 3. Lisäkysymyksiä lainan käyttötarkoituksesta tai muista lainoistasi. Kaikilla lainantarjoajilla ei ole tätä kohtaa, mutta niillä, jotka lisätietoja kysyvät, ne liittyvät yleensä muihin lainoihin, joita sinulla jo on sekä yleiseen maksukykyysi. Täytä tiedot mahdollisimman rehellisesti, ne on tehty myös sinun omaksi turvaksesi.
 4. Luottokelpoisuustarkistuksen hyväksyminen. Yleensä viimeisenä kohtana on luottokelpoisuustarkistuksen hyväksyminen. Valitettavasti jos sinulla on maksuhäiriömerkintöjä, et voi saada lainaa puhelimella. Tällaisessa tilanteessa suosittelemme, että luet meidän lainaa ilman luottotietoja artikkelimme, jotta näet mitä muita vaihtoehtoja sinulla on.
 5. Lainapäätöksen hyväksyntä. Tämä vaihe ei vaadi sinulta enää mitään toimenpiteitä. Jos olet hakenut alle 5000€ lainaa, päätös tulee yleensä hyvinkin nopeasti, useimmiten alle 15 minuutissa. Jos lainasumma on tätä suurempi, päätöksen tekemisessä saattaa kestää hieman pidempään. Useimmiten saat vastauksen kuitenkin alle vuorokauden sisällä.

Mitä tulee muistaa, kun haet lainaa puhelimella?

 • 1.
  Lainaa nopeasti

  1. Puhelimella lainan haku sopii nopeisiin lainantarpeisiin ja pienempiin lainasummiin parhaiten. Esimerkiksi asuntolainaa sinulla ei ole mahdollista saada puhelimen välityksellä. Kaikista parhaiten puhelimella lainan haku sopii pikavippienkulutusluottojen ja pikalainojen hakemiseen. Jos tarvitset isomman summan lainaa esimerkiksi asunnon ostamiseen, pankki velvoittaa sinut yleensä tulemaan henkilökohtaiseen tapaamiseen, jossa käydään läpi yksityiskohtaisemmin asioita maksukykyysi ja lainan ehtoihin liittyen.
 • 2.
  Vakuudeton

  Puhelimella haettava laina on vakuudetonta lainaa. Kun haet lainaa kännykällä et tarvitse takaajia tai vakuuksia, tämä myös mahdollistaa nopean lainapäätöksen saamisen. Ainoat asiat mitä tarvitset, on kunnossa olevat luottotiedot ja jonkinlaiset säännölliset tulot. Mutta jos sinulla on mahdollisuus saada takaaja tai vakuuksia, niin tällaisessa tapauksessa on mahdollisuus saada suurempi summa lainaa, ja myös maksuhäiriömerkinnän omaava voi saada myöskin positiivisen lainapäätöksen. Tästä voit lukea lisää lainaa ilman luottotietoja artikkelistamme

 • 3.
  Ei soittamalla

  Lainaa ei ole mahdollista saada soittamalla tai tekstiviestillä niin helposti mitä vuosituhannen alussa. 2000-luvun alussa tämä oli vielä mahdollista niin kuin aikaisemmin jo mainitsimme. Tämä johti monesti siihen, että lainaa haettiin ilman henkilöiden lupaa. Joten muista, että nämä nopealta ja kätevältä tuntuvat vaihtoehdot olivat useasti todella huonoja vaihtoehtoja sekä kuluttajalle että myöskin lainantarjoajalle. Tosin jos olet vanha asiakas, joka on tunnistautunut, maksanut lainan takaisin ajallaan ja jonka tiedot eivät ole muuttuneet, on mahdollista uusia laina tiettyjen firmojen kanssa tekstiviestillä.

 • 4.
  Korko

  Suurin mahdollinen vuosikorko mitä lainantarjoaja saa pyytää sinulta on 20% vuodessa! Jos törmäät tätä suurempiin vuosikorkoihin, ne ovat laittomia. Jos erehdyt lainan tällaisella korolla ottamaan, se on myös laiton ja sinun ei tarvitse maksaa yli 20% menevää osuutta. Me olemme tarkistaneet ennalta, että sivuillamme olevat lainantarjoajat ovat rehellisiä ja eivät pyydä sinulta laittomia korkoja.

 • 5.
  Käyttötarkoitus

  Lainan käyttötarkoitus ei yleensä vaikuta päätökseen millään tavoin. Luotonantajia ei yleensä kiinnosta mihin lainasumman käytät, tätä tosin saatetaan joskus kysyä, ja suosittelemmekin että tällaisessa tapauksessa ilmaiset käyttötarkoituksen sillä tavoin, että se ei anna sinusta huonoa vaikutelmaa. Esimerkiksi päivittäiseen elämiseen käytettävän lainasumman tarkoitukseksi kannattaa mainita ”perheen ruoka ja päivittäinen eläminen” mieluummin kuin ”shoppailu”.

 • 6.
  Vertaile vastaukset

  Vertaile suosittelemiamme vaihtoehtoja, älä tee päätöstä liian hätäisesti. Myös meidän suosittelemissamme tarjoajissa on eroja, eli muista verrata eri vaihtoehtoja mahdollisimman tarkasti ennen kuin teet päätöksen mikä on sinulle sopivin. Jokin lainantarjoaja voi olla paras vaihtoehto, jos haluat 100€ lainaa tilille 15min sisään ja jokin toinen taas voi olla paras vaihtoehto, jos tarvitset 1000€ lainaa kiirettömästi esim. remonttiin mahdollisimman alhaisella korolla.

 • 7.
  Käytä lainalaskuria apuna

  Selvitä tarpeesi etukäteen lainalaskuriamme käyttämällä. Helpointa lainatarpeesi selvittäminen on meidän lainalaskurillamme. Syötä tarvitsemasi lainasumma, haluttu laina-aika sekä lainan kulut, niin näet suoraan, millaisen kuukausierän joudut maksamaan. Varmista että sinulla on varaa maksaa kuukausierä myös tulevaisuudessa.

Lisää tietoa kuinka hakea lainaa puhelimella

Lainaa puhelimella netistä vs. Lainahakemuksen jättäminen tietokoneella

Lainan hakeminen puhelimella tai pöytäkoneella ei eroa suuresti näinä päivinä. Kaikilla luotettavilla lainantarjoajilla on myös ns. mobiiliystävälliset nettisivut, mikä tarkoittaa sitä, että sivujen lataaminen ei kestä loputtoman kauan, ja käytettävyys kännykällä on muutenkin todella hyvä.

Pöytäkoneella lainan hakeminen voi kuitenkin olla monesti parempi vaihtoehto, jotta pystyt keskittymään kunnolla lainahakemuksen täyttämiseen, ymmärrettävästi joskus esimerkiksi ulkomaanmatkalla, tähän ei kuitenkaan ole mahdollisuutta.

Joustoluotto tai kulutusluotto

Oma suosikkivaihtoehtomme puhelimella haettavaksi lainaksi on joustoluotto. Parhaana puolen on se, että sinä voit hakea lainaa tietylle summalle, mutta sinun ei tarvitse nostaa koko summaa kerralla. Alla havainnollistava esimerkki.

Tarvitsen lainaa 100€ summalle, mutta pienin mahdollisin laina minkä löysin kohtuullisilla ehdoilla, on 1000€. Lisäksi tiedän, että tarvitsen kuukauden kuluttua 2000€ lisää lainaa, ja haluaisin sille myös päätöksen nyt samaan aikaan, jotta nykyinen lainani ei vaikeuttaisi sen saamista myöhemmin.

Tällaisessa tilanteessa esimerkiksi 2500€ joustoluotto vaikuttaa todella houkuttelevalta vaihtoehdolta. Saan heti lainapäätöksen koko summalle. Tästä voin nostaa itselle käytettäväksi tarvitsemani 100€ ja jättää loput 2400€ nostamatta. Tällöin en myöskään maksa korkoa nostamatta jääneestä osasta, vaan se odottaa sitä hetkeä, kun satun sitä tarvitsemaan.

Kuukauden kuluttua voin nostaa tarvitsemani 2000€, ilman mitään erillistä lainanhakuprosessia. Lisäksi minulle jää joustoluottotililleni vielä 400€ jonka voin jättää nostamatta, tai esimerkiksi tiukemman kuukauden sattuessa, voin maksaa sillä lainakuluja ja näin saada lyhennysvapaan kuukauden.

Muistilista lainan hakuun

 • Lainan korko

  Lainaa puhelimella haettaessa tärkein asia on kiinnittää huomiota lainan korkoon. Lainan nimellinen korko ei ole sama asia mitä todellinen vuosikorko, tämän suhteen kannattaa olla erityisen tarkkana. Nimelliskorko ei pidä sisällään mitään muita lainan kuluja kuin itse korkokulun.

 • Mitä muita kuluja lainaan sisältyy

  odellinen vuosikorko ilmoittaa myös muut lainan kulut. Kaikkia lainantarjoajat eivät kuitenkaan ilmoita todellista vuosikorkoa suoraan, mutta me olemme valinneet listallemme sellaiset luotettavat lainantarjoajat, joista kaikki kulut käyvät helposti ilmi. Voit myös tarkistaa tämän syöttämällä lainalaskuriin aloitusmaksun ja kuukausittaiset käsittelykulut niin saat todellisen vuosikoron tietoosi.

 • Lyhyt vs Pitkä maksuaika

  Lyhyemmällä laina-ajalla maksat yleensä kovempaa korkoa mitä pidemmällä. Tämän vuoksi on usein parempi vaihtoehto ottaa laina pidemmäksi ajaksi, jos sinulla ei ole tiettyä etukäteen tehtyä suunnitelmaa lainan takaisinmaksamiseksi. Lisäksi jos sinulle tulee hieman tiukempi kuukausi, pienemmän maksuerän maksaminen on helpompaa.

 • Mihin tarpeeseen haet lainaa?

  Jos haet asuntolainaa, niin puhelimella hakeminen ei luultavasti ole edullisin vaihtoehto. Tällöin sinun kannattaa tutkia mitä mahdollisuuksia saada laina juuri tätä tarkoitusta varten. Remppalainaa tai autolainaa voit hyvin taas hakea kulutusluottoja tarjoavilta yhtiöiltä listaltamme.

Pikavippi puhelimella on nopea vaihtoehto

 • 1.
  Nopeus

  Pikavippi tulee tilille yleensä muutamassa minuutissa tai vähintäänkin saman päivän aikana. Jos lainapäätöstä ei tule saman vuorokauden aikana, lainaa ei voida kutsua pikavipiksi. Useimmiten pikavippi maksetaan asiakkaan tilille muutamassa minuutissa lainapäätöksestä.

 • 2.
  Vaivattomuus

  Pikavippihakemus on helppo ja vaivaton täyttää. Usein sinulta kysytään vain muutama perustieto, joilla varmistetaan maksukykysi ja henkilöllisyytesi. Jos olet tarkka tietojesi luovuttamisen suhteen, on pikavippi hyvä vaihtoehto.

 • 3.
  Korko

  Pikavipeissä on yleensä suhteellisen korkea korko. Koska kriteerit lainan myöntämiselle on löyhemmät, myös korko on tästä syystä usein suurempi mitä muissa lainavaihtoehdoissa. Lainantarjoajat ottavat suuremman luottotappioriskin, ja sinä saat lainapäätöksen nopeammin ja helpommin. Tämä on eräänlainen vaihtokauppa, jonka takia maksat hieman suurempaa korkoa. Onneksi nykyään nämäkin korot ovat rajattu 20% niin voit huoletta hakea myös pikavippiä netistä.

 • 4.
  Tarjouksia

  Pikavippifirmoilla on hyviä tarjouksia ajoittain. Aina pikavipit eivät kuitenkaan ole kallis vaihtoehto, koska kilpailu on koventunut huomattavasti viime vuosina, pikavippifirmat ovat joutuneet tarjoamaan lainoja välillä hyvinkin edullisesti asiakkaille. Me pidämme huolen, että lukijamme saavat aina parhaat tarjoukset ja edut. Helpoin tapa varmistaa, että pysyt kartalla eduista, on liittyä sähköpostilistallemme. Kaikki spesiaalitarjoukset, jotka ovat vain meidän asiakkaillemme tarkoitettu kerrotaan ensimmäisenä eksklusiivisesti sähköpostilistalaisillemme.

 • 5.
  Kuukausierät

  Pikavipeissä on tasaiset kuukausimaksuerät. Jos haluat joustoa lainallesi pikavippi ei ole hyvä vaihtoehto. Maksat joka kuukausi saman summan lainasta, kunnes koko summa on maksettu takaisin. Usein jos haluat muuttaa kuukausieriä, tämä vaatii ainakin yhteydenoton lainanmyöntäneeseen tahoon. Mutta jos olet maksanut aikaisemmat kuukausierät moitteetta, silloin yleensä myös lainantarjoaja on joustava ongelmatilanteissa. Tämä ei kuitenkaan tee pikavipistä kokonaisuudessaan joustavaa vaihtoehtoa.

 • 6.
  Yksi hakemus

  Saat yhdellä hakemuksella kilpailutuksemme kautta useita tarjouksia, joista voit valita itsellesi sopivimman.

Lainaa puhelimella netistä vs. Lainahakemuksen jättäminen tietokoneella

Lainan hakeminen puhelimella tai pöytäkoneella ei eroa suuresti näinä päivinä. Kaikilla luotettavilla lainantarjoajilla on myös ns. mobiiliystävälliset nettisivut, mikä tarkoittaa sitä, että sivujen lataaminen ei kestä loputtoman kauan, ja käytettävyys kännykällä on muutenkin todella hyvä.

Pöytäkoneella lainan hakeminen voi kuitenkin olla monesti parempi vaihtoehto, jotta pystyt keskittymään kunnolla lainahakemuksen täyttämiseen, ymmärrettävästi joskus esimerkiksi ulkomaanmatkalla, tähän ei kuitenkaan ole mahdollisuutta.

Yhteenveto – Kannattaako lainan hakeminen puhelimella netistä?

Lainan hakuun puhelimella liittyy usein kiireellisyys, minkä takia lainanehtojen tarkistaminen jää usein vähemmälle huomiolle. Tämä taas voi johtaa siihen, että kuukausierät ovat odotettua suuremmat, kun ei ole huomattu tarkistaa mitä muita mahdollisia kuluja lainaan kuuluu.

Me pyrimme etsimään ja ilmoittamaan selkeästi sivuillamme kaikki lainaan liittyvät kulut mikä pienentää tätä riskiä. Lisäksi kaikki meidän sivuillamme olevat lainantarjoajat ovat suuria kansainvälisiä toimijoita tai kotimaisia pankkeja, joiden intresseissä on hankkia asiakkaita mahdollisimman rehellisesti pitääkseen maineensa puhtaana.

Kun siis pitäydyt pelkästään tunnetuissa toimijoissa, niin lainan hakemiseen puhelimella ei ole mitään estettä. Monesti tilanne vaatiikin sitä, että laina pitää pystyä hakemaan viivyttelemättä, ja päätös pitää saada mieluummin minuuteissa kuin tunneissa. Tällöin ainoa vaihtoehto voi olla lähettää hakemus kännykällä.